photographer wedding masa depan

milobing80

freshman
Joined
Apr 30, 2011
Messages
10
Points
1
korang rasa2 kan makin bertambah tahun ni kan kita tgok ada je benda baru tak pun teknologi baru serata dunia buat. rasa2 kalau bab2 wedding ni, photographer ke videographer ke mungkin dah tak yah guna dslr ke. mungkin phone shj tapi gambar kualiti 4K fuh bukan beshe beshe.
 

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
Betol la tu, zaman skrg ni teknologi dh semakin canggih, dari 1G sampai skrg dh 5G, mmg bnyk perubahan yg berlaku dlm masa ni
 

Puspawati

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
51
Points
6
Betol la tu, zaman skrg ni teknologi dh semakin canggih, dari 1G sampai skrg dh 5G, mmg bnyk perubahan yg berlaku dlm masa ni
Iye lah, berangan juga kawin nanti bolrh ada gambar kualiti yg gempak tapi no need la cameraman semua guna kamera besar2 kesian juga hehehe
 
Last edited:

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
Iye lah, berangan juga kawin nanti bolrh ada gambar kualiti yg gempak tapi no need la cameraman semua guna kamera besar2 kesian juga hehehe
tapi internet kena gempak la, jgn guna umobile pula, takut gambar boleh nampak mcm pixelate pula hahaha
 
Last edited:

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
tapi internet kena gempak la, jgn guna umobile pula, takut gambar boleh nampak mcm pixelate pula hahaha
hahaha! jgn marah kak! kalau sy, sy skrg guna unifi yg mobile punya tu. kira laju kalo banding dgn telco lain, x sabar tunggu 5g hihihi +wink+
 
Last edited:

liumandy61

freshman
Joined
Jun 3, 2011
Messages
12
Points
1
korang rasa2 kan makin bertambah tahun ni kan kita tgok ada je benda baru tak pun teknologi baru serata dunia buat. rasa2 kalau bab2 wedding ni, photographer ke videographer ke mungkin dah tak yah guna dslr ke. mungkin phone shj tapi gambar kualiti 4K fuh bukan beshe beshe.
betul tu haritu cousin aku kahwin gambar dslr dia connect kepada phone terus. Maybe ada apps dia kot
 

liumandy61

freshman
Joined
Jun 3, 2011
Messages
12
Points
1
Betol la tu, zaman skrg ni teknologi dh semakin canggih, dari 1G sampai skrg dh 5G, mmg bnyk perubahan yg berlaku dlm masa ni
Malaysia dah ada 5g kan? tapi telco2 skrg tgh test bnyak cases kt langkawi so tunggu je la hehehe.
 
Last edited:

liumandy61

freshman
Joined
Jun 3, 2011
Messages
12
Points
1
tapi internet kena gempak la, jgn guna umobile pula, takut gambar boleh nampak mcm pixelate pula hahaha
ala nak gambar lawa sebab hari kahwin kan, kita nak happy2 tapi gambar tak lawa boleh jadi sedih huu.. tunggu je tm punya 5g, mesti best sbb unifi mereka skrg pun ok, i selalu tak sabar balik rumah nk guna wifi sbb smooth kalah phone i hehe
 
Last edited:

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
ala nak gambar lawa sebab hari kahwin kan, kita nak happy2 tapi gambar tak lawa boleh jadi sedih huu.. tunggu je tm punya 5g, mesti best sbb unifi mereka skrg pun ok, i selalu tak sabar balik rumah nk guna wifi sbb smooth kalah phone i hehe
Wah! Lps ni nk main game tengok video ke pon x jadi masalah, pasti laju dan smooth je guna tm punya servis kan. nak tanam sayur salad ke guna 5g pun boleh mcm diorang buat haritu http://bernama.com/state-news/berita.php?id=1806536
 
Last edited:

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
162
Points
18
ala nak gambar lawa sebab hari kahwin kan, kita nak happy2 tapi gambar tak lawa boleh jadi sedih huu.. tunggu je tm punya 5g, mesti best sbb unifi mereka skrg pun ok, i selalu tak sabar balik rumah nk guna wifi sbb smooth kalah phone i hehe
Kalau 5G ni dpt send ke screen monitor dgn cpt semasa kahwin kan best
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
162
Points
18
Zaman modern sekarang tm nak buat apps smart parking smart traffic light pulak. Tak perlu la berebut parking lepasni
Kalau ni dpt apply kat tempat kahwin kan best... sbb tempat kahwin mesti tak ada car park, kalau dpt 5G ni implement kat kereta tu, tolong parking kan best
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
Kalau ni dpt apply kat tempat kahwin kan best... sbb tempat kahwin mesti tak ada car park, kalau dpt 5G ni implement kat kereta tu, tolong parking kan best
Wah ni sya pernah jumpa kat luar negara, mereka kereta ada system tolong parking tau
 

ahmadalbabxx12

freshman
Joined
Jan 8, 2020
Messages
53
Points
6
Age
25
korang rasa2 kan makin bertambah tahun ni kan kita tgok ada je benda baru tak pun teknologi baru serata dunia buat. rasa2 kalau bab2 wedding ni, photographer ke videographer ke mungkin dah tak yah guna dslr ke. mungkin phone shj tapi gambar kualiti 4K fuh bukan beshe beshe.
haah betul tu, haritu cousin saya kahwin, battery camera habis. pastu cameraman tu guna iphone 11pro dia je, dia ckp phone ni lagi better gmbr dia huhu
 
Top