Petronas masuk MotoGP pulak.

Joined
Apr 24, 2011
Messages
25
Likes
0
Points
1
Offline
#1
Petronas branding memang semakin membangun dalam motorsport. Dari F1 Petronas AMG sekarang ni ada Petronas Sepang Team pulak kat motorgp. Memang ramai la orang pakai petronas lepas ni..
 
Joined
Sep 11, 2013
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#2
Petronas dah lama dah berkecimpung dalam motorsport ni.. Dari f1 sauber petronas pastu bmw pastu sekarang mercedes. Kalau supercar motorsport pun petronas ada jugak dengan bmw. Skrg ni dengan yamaha pulak utk motorgp. Branding terbaik..
 

Boruto

freshman
Joined
Oct 25, 2017
Messages
19
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#3
Petronas branding memang semakin membangun dalam motorsport. Dari F1 Petronas AMG sekarang ni ada Petronas Sepang Team pulak kat motorgp. Memang ramai la orang pakai petronas lepas ni..
tak juga saya rasa. memang la dalam motorsport mereka byk sponsor. tapi atas jalan raya saya rasa pakai shell juga yang best.
 

mikke87

freshman
Joined
Sep 2, 2011
Messages
48
Likes
0
Points
6
Offline
#4
Dulu saya pakai petronas, tapi kawan saya comment dia cepat haus. Mula-mula tak perasan, semakin lama semakin ketara situasi dia. Tak boleh buat tahan lama sikit ke minyak enjin dia...
 
Joined
May 12, 2011
Messages
13
Likes
0
Points
1
Offline
#5
Dulu saya pakai petronas, tapi kawan saya comment dia cepat haus. Mula-mula tak perasan, semakin lama semakin ketara situasi dia. Tak boleh buat tahan lama sikit ke minyak enjin dia...
Mungkin enjin kamu dah buat complain, nak bagitau kamu kena tukar minyak enjin baru. Sekarang banyak jenis minyak enjin jual di market dan internet punya jual dengan harga paling murah.
 
Joined
Jun 17, 2013
Messages
29
Likes
1
Points
3
Offline
#6
Mungkin enjin kamu dah buat complain, nak bagitau kamu kena tukar minyak enjin baru. Sekarang banyak jenis minyak enjin jual di market dan internet punya jual dengan harga paling murah.
Minyak palsu tu kalau jual sangat murah di internet, lagi teruk daripada minyak recycle... Lebih baik jangan tertipu oleh harga yang murah, produk minyak enjin yang baik mesti tak akan jual murah. Kena fikir dulu sebelum membeli minyak enjin.
 

mikke87

freshman
Joined
Sep 2, 2011
Messages
48
Likes
0
Points
6
Offline
#7
Mungkin enjin kamu dah buat complain, nak bagitau kamu kena tukar minyak enjin baru. Sekarang banyak jenis minyak enjin jual di market dan internet punya jual dengan harga paling murah.
Barang murah tak semestinya bagus, tapi barang yang selalu jual mahal tiba-tiba ada tempat jual murah mesti ada orang nak beli. Mana tahu kualiti teruk.
 

mikke87

freshman
Joined
Sep 2, 2011
Messages
48
Likes
0
Points
6
Offline
#8
Minyak palsu tu kalau jual sangat murah di internet, lagi teruk daripada minyak recycle... Lebih baik jangan tertipu oleh harga yang murah, produk minyak enjin yang baik mesti tak akan jual murah. Kena fikir dulu sebelum membeli minyak enjin.
Betul, kadang kala masa saya shopping dlm internet. Walaupun saya nampak ada barang macam berbaloi untuk beli. Akhirnya saya pun tak beli juga sebab takut banrang palsu, kena tipu oleh penjual yang jahat.
 
Joined
Mar 28, 2013
Messages
22
Likes
0
Points
1
Offline
#9
Minyak palsu tu kalau jual sangat murah di internet, lagi teruk daripada minyak recycle... Lebih baik jangan tertipu oleh harga yang murah, produk minyak enjin yang baik mesti tak akan jual murah. Kena fikir dulu sebelum membeli minyak enjin.
Mana lagi boleh beli minyak enjin yang murah sikit, walaupun stesen minyak kualiti okay tapi mahal juga. Nak cari kedai lain yang boleh bagi diskaun , sikit diskaun sahaja pun terima.
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#10
Mana lagi boleh beli minyak enjin yang murah sikit, walaupun stesen minyak kualiti okay tapi mahal juga. Nak cari kedai lain yang boleh bagi diskaun , sikit diskaun sahaja pun terima.
Mana ada diskauns saya tak pasti, tapi saya tahu ada satu tempat sedang buat promosi beli 3 percuma 1... Kalau beli minyak enjin jenama shell boleh masuk program ni, nanti beli bnayak free lagi banyak.
 
Joined
Jun 17, 2013
Messages
29
Likes
1
Points
3
Offline
#11
Mana lagi boleh beli minyak enjin yang murah sikit, walaupun stesen minyak kualiti okay tapi mahal juga. Nak cari kedai lain yang boleh bagi diskaun , sikit diskaun sahaja pun terima.
Walaupun stesen minyak jual mahal sikit, tapi kualiti dia amat bagus. lagipun tak payah risau kes minyak palsu berlaku, produk jual di stesen memang boleh dipercayai.
 
Joined
May 12, 2011
Messages
13
Likes
0
Points
1
Offline
#12
Minyak palsu tu kalau jual sangat murah di internet, lagi teruk daripada minyak recycle... Lebih baik jangan tertipu oleh harga yang murah, produk minyak enjin yang baik mesti tak akan jual murah. Kena fikir dulu sebelum membeli minyak enjin.
Mana saya tahu ada minyak palsu ni, sebelum ni saya cuma bagi pekerja servis center in charge semua benda, sampai sekarang kereta pun tak ada masalah, cuma masa dekat ada nampak minyak enjin jual murah di internet, kalau takut barang palsu lebih baik jangan beli.
 
Joined
May 12, 2011
Messages
13
Likes
0
Points
1
Offline
#13
Barang murah tak semestinya bagus, tapi barang yang selalu jual mahal tiba-tiba ada tempat jual murah mesti ada orang nak beli. Mana tahu kualiti teruk.
Betul juga apa yang kamu analisis ni, lebih baik saya jauh daripada barang macam ni, nanti kena tipu pulak.
 
Joined
Mar 28, 2013
Messages
22
Likes
0
Points
1
Offline
#14
Mana ada diskauns saya tak pasti, tapi saya tahu ada satu tempat sedang buat promosi beli 3 percuma 1... Kalau beli minyak enjin jenama shell boleh masuk program ni, nanti beli bnayak free lagi banyak.
Eh... ada program macam ni ke? Tapi nak dapat free botol bukan sekejap boleh dapat, kena beli 3 kali batu dapat, mungkin kena tunggu setahu setengah baru dapat claim free botol.
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#15
Eh... ada program macam ni ke? Tapi nak dapat free botol bukan sekejap boleh dapat, kena beli 3 kali batu dapat, mungkin kena tunggu setahu setengah baru dapat claim free botol.
Kalau ajak kawan atau keluarga beli sekali, dah boleh mempercepatkan process dapat free minyak enjin tu, tapi kena cakap dulu free botol siapa yang pegang. Kalau tidak nanti gaduh.
 
Joined
Jun 17, 2013
Messages
29
Likes
1
Points
3
Offline
#16
Mana saya tahu ada minyak palsu ni, sebelum ni saya cuma bagi pekerja servis center in charge semua benda, sampai sekarang kereta pun tak ada masalah, cuma masa dekat ada nampak minyak enjin jual murah di internet, kalau takut barang palsu lebih baik jangan beli.
Bukan semua barang jual daripada internat adalah produk palsu, minyak enjin pun saya. Kalau local brand mesti beli di kedai yang boleh di percayai, Macam shell boleh scan QR code dan tengok minyak yang kamu pilih palsu ke tidak.
 
Joined
Jun 17, 2013
Messages
29
Likes
1
Points
3
Offline
#17
Kalau ajak kawan atau keluarga beli sekali, dah boleh mempercepatkan process dapat free minyak enjin tu, tapi kena cakap dulu free botol siapa yang pegang. Kalau tidak nanti gaduh.
Strategi yang bagus untuk mendapat minyak enjin yang percuma tu, Tapi kalau ada kawan buat jahat, mesti nak juga minyak kereta yang free tu, adakah kamu nak bagi free botol tu?
 

mikke87

freshman
Joined
Sep 2, 2011
Messages
48
Likes
0
Points
6
Offline
#18
Bukan semua barang jual daripada internat adalah produk palsu, minyak enjin pun saya. Kalau local brand mesti beli di kedai yang boleh di percayai, Macam shell boleh scan QR code dan tengok minyak yang kamu pilih palsu ke tidak.
Guna smartphone sendiri sudah ok ke, ataupun kena install apps tang tertentu. Tapi cara bagus juga untuk mendapat tahu mana sati minyak enjin yang palsu, tak akan menyesal lepas beli.
 
Joined
Mar 28, 2013
Messages
22
Likes
0
Points
1
Offline
#19
Kalau ajak kawan atau keluarga beli sekali, dah boleh mempercepatkan process dapat free minyak enjin tu, tapi kena cakap dulu free botol siapa yang pegang. Kalau tidak nanti gaduh.
Kamu beli sendiri satu hari nanti mesti dapat 1 free botol, tak payah lah susah sangat ajak orang beli sekali untuk dapat free minyak enjin dengan cepat, nanti nak gaduh lagi, kenapa nak suasah sangat, sabar lah sikit.
 
Joined
May 12, 2011
Messages
13
Likes
0
Points
1
Offline
#20
Kamu beli sendiri satu hari nanti mesti dapat 1 free botol, tak payah lah susah sangat ajak orang beli sekali untuk dapat free minyak enjin dengan cepat, nanti nak gaduh lagi, kenapa nak suasah sangat, sabar lah sikit.
haha, semua macam overreact bincang pasal minyak enjin percuma ni. Bagi saya tak kira macam mana, jika tak ada masalah apa-apa terhadap kereta saya dah kira baik dah, tak nak pening kepala untuk risau pasal benda ni.
 
Top