Petrol utk kereta dan motor

lplp68

freshman
Joined
May 28, 2011
Messages
10
Points
1
Mintak kawan - kawan wangcyber share korang pakai petrol ape. Nak tau mane paling jimat skang boleh tahan lama.
 

cyclebin10

freshman
Joined
Jun 17, 2013
Messages
53
Points
8
Untuk motor aku tau. Kereta tak pasti. Yang aku pakai petronas ni ok, jalan lancar. Tahan sikit dr petrol lain.
 

chimney

freshman
Joined
Jul 26, 2019
Messages
28
Points
3
Age
22
Tak de plak perasan perubahan sbb mmg dah lama pakai shell. Sama je la rasanya.
 

jaredmagica

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
47
Points
8
Petronas 97 untuk motor ngn kereta dua - dua okay. Dah mmg pengguna setia diorg, harga pun okay la.
Post automatically merged:

Tak de plak perasan perubahan sbb mmg dah lama pakai shell. Sama je la rasanya.
Mesti ade beza weh, setiap brand petrol tu ade feature diorg sendiri kan. Kena research kat website diorg la ni. XD
 

keefe

freshman
Joined
Sep 30, 2019
Messages
26
Points
3
Age
29
Perasan seminggu ni bawak kereta macam minyak tak jalan weh. Selalu pergi offis hari jumaat malam tu dah kena isi, ni sampai hari isnin masih half lagi.
 

jaredmagica

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
47
Points
8
Tak berapa tau la. Main isi je. Malas nak search - search.
Mmg ramai macam ni la. Tapi kalau bab minyak kene la test - test jugak sebab harga tak menentu. As a customer mesti nak cari paling berbaloi kann.
 

hanamarin

freshman
Joined
Jul 22, 2019
Messages
56
Points
8
Age
26
Lain kereta lain minyak yg okay nak pakai.
Perasan seminggu ni bawak kereta macam minyak tak jalan weh. Selalu pergi offis hari jumaat malam tu dah kena isi, ni sampai hari isnin masih half lagi.
Cakap tak habis pakai minyak apa. Jgn meter rosak sudah. Tiba - tiba berhenti tengah jalann kahkahkah.
 

keefe

freshman
Joined
Sep 30, 2019
Messages
26
Points
3
Age
29
Cakap tak habis pakai minyak apa. Jgn meter rosak sudah. Tiba - tiba berhenti tengah jalann kahkahkah.
Tak lah , baru je maintenance 2 minggu lepas. Kite pakai Primax 97 la. Setahun dah tukar minyak ni, tapi nampak nye seminggu ni yg rasa macam lain giler. Aku yang giler kot.
 

rickymart123

freshman
Joined
Oct 21, 2019
Messages
17
Points
1
Age
23
Tak lah , baru je maintenance 2 minggu lepas. Kite pakai Primax 97 la. Setahun dah tukar minyak ni, tapi nampak nye seminggu ni yg rasa macam lain giler. Aku yang giler kot.
Patut la makin power je kereta aku. Senang gila pickup kalau nak memotong pun cepat je. Aku ingat aku sorang je yg rasa lain.
 
Top