Petrol untuk kereta baru

Joined
Oct 28, 2013
Messages
43
Likes
0
Points
6
Offline
#1
Meh share sikit korang punya favourite petrol... Aku dapat kereta baru 3 hari lepas, sayang nak isi petrol memana je.. Ingat nak cuba dulu sebulan dua yang best-best... Sayang kereta baru..
 

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
58
Likes
1
Points
8
Offline
#2
Congrats to get a new car but what is your new car model? it is the Proton X70? which as i know a lot of order for the proton X70 now that very heat now.
 
Last edited:
Joined
Aug 21, 2011
Messages
36
Likes
0
Points
6
Offline
#3
Congrats to get a new car but what is your new car model? it is the Proton X70? which as i know a lot of order for the proton X70 now that very heat now.
It was true with that, because my friend also still consider on the BRV or either proton X70 that each of them is the model that he chosen from other brand and model.
 
Joined
Oct 28, 2013
Messages
43
Likes
0
Points
6
Offline
#4
Congrats to get a new car but what is your new car model? it is the Proton X70? which as i know a lot of order for the proton X70 now that very heat now.
Nah.. just a small car.. kena jimat cermat dgn minyak... Apa pendapat korang pasal petronas 95?
 
Last edited:
Joined
Mar 20, 2012
Messages
9
Likes
0
Points
1
Offline
#5
Meh share sikit korang punya favourite petrol... Aku dapat kereta baru 3 hari lepas, sayang nak isi petrol memana je.. Ingat nak cuba dulu sebulan dua yang best-best... Sayang kereta baru..
Kalau kereta baru pergi cuba petrol baru "Petronas 95 Primax", dengar banyak orang kata sangat bagus~
 
Joined
Jan 19, 2018
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#6
Kalau kereta baru pergi cuba petrol baru "Petronas 95 Primax", dengar banyak orang kata sangat bagus~
Haha... dulu bukan ada roadshow bagi orang test drive, tapi masa tu dia tak bagitau jenama apa. Sekarang saya dah tahu petrol formula baru dari petronas,.
 
Joined
May 11, 2011
Messages
34
Likes
0
Points
6
Offline
#7
Haha... dulu bukan ada roadshow bagi orang test drive, tapi masa tu dia tak bagitau jenama apa. Sekarang saya dah tahu petrol formula baru dari petronas,.
Tangok staff dia pakai warna hijau sudah tau~ tak payah teka lagi... Tapi saya tak pergi test, tak tahu petrol baru dia betul sedap pakai ke tidak...
 
Joined
Mar 20, 2012
Messages
9
Likes
0
Points
1
Offline
#8
Tangok staff dia pakai warna hijau sudah tau~ tak payah teka lagi... Tapi saya tak pergi test, tak tahu petrol baru dia betul sedap pakai ke tidak...
Pergi test je, kena cuba dulu baru tahu perasaan guna petrol baru, ini sangat subjektif...
 
Joined
Jan 20, 2018
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#9
Walaupun banyak orang kata bagus, tapi saya rasa tak ada beza banyak lah. Cuma dia tak macam dulu cepat habis, lepas isi minyak boleh tahan mileage yang panjang.
 
Joined
Jan 19, 2018
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#10
Walaupun banyak orang kata bagus, tapi saya rasa tak ada beza banyak lah. Cuma dia tak macam dulu cepat habis, lepas isi minyak boleh tahan mileage yang panjang.
Itulah perbezaan dia, mereka guna formula baru memang nak meningkat prestasi dia. Dia bukan ada petrol baru sahaja, dia jagu ada kedai mesra baru dan cara pembayaran baru.
 
Joined
Jan 20, 2018
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#11
Itulah perbezaan dia, mereka guna formula baru memang nak meningkat prestasi dia. Dia bukan ada petrol baru sahaja, dia jagu ada kedai mesra baru dan cara pembayaran baru.
Cara pembayaran baru? Guna online? cara dia buat macam mane dan sekarang tak pakai kaunter lagi ke?
 
Joined
Oct 28, 2013
Messages
43
Likes
0
Points
6
Offline
#12
Sekarang semua cara pembayaran pakai online je, guna handphone masuk app atau e wallet dah boleh bayar semua benda. Teknologi dah canggih, semua dah jadi mudah, tak payah bawa duit lagi...
 
Joined
Aug 21, 2011
Messages
36
Likes
0
Points
6
Offline
#13
Nah.. just a small car.. kena jimat cermat dgn minyak...
Cubakan tu 95 Pro Drive dapat bantu jimatkan minyak kereta dan lebih kuat kepad enjin kereta. Gunakan kad mesra juga dapatkan mengutipkan mata ganjaran dengan program mesra mereka.
 
Joined
Sep 11, 2013
Messages
39
Likes
1
Points
8
Offline
#14
Haha... dulu bukan ada roadshow bagi orang test drive, tapi masa tu dia tak bagitau jenama apa. Sekarang saya dah tahu petrol formula baru dari petronas,.
Petrol formula Petronas memang hebat kerana formula ini dari pusat kajian Europe dan dikenalkan sebagai taraf dunia punya. Petronas punya perkhidmatan pun bagus sangat dan mesra dengan tolong saya isikan minyak semasa saya sedang beli barang dalam kedai mesra.
 

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
58
Likes
1
Points
8
Offline
#15
Petrol formula Petronas memang hebat kerana formula ini dari pusat kajian Europe dan dikenalkan sebagai taraf dunia punya. Petronas punya perkhidmatan pun bagus sangat dan mesra dengan tolong saya isikan minyak semasa saya sedang beli barang dalam kedai mesra.
Rupanya mereka menghasilkan 95 Pro Drive ini dengan hebat dan saya sendiri pun dah gunakan beberapa minggu dan pagi ini baru makan dengan McDonald sambil isikan minyak baru pergi bekerja. Memang kuat minyak ini dan kereta saya jalan lebih lancar selepas gunakan.
 
Joined
Aug 21, 2011
Messages
36
Likes
0
Points
6
Offline
#16
Rupanya mereka menghasilkan 95 Pro Drive ini dengan hebat dan saya sendiri pun dah gunakan beberapa minggu dan pagi ini baru makan dengan McDonald sambil isikan minyak baru pergi bekerja. Memang kuat minyak ini dan kereta saya jalan lebih lancar selepas gunakan.
Memang nikmati hidup macam ini, lain kali saya juga ingin dapatkan starbuck dekat stesen Petronas dan dapat isikan 95 Pro Drive. Dengan kawan perkenalkan minyak ini memang dah sukakan minyak ini jimat dan selesaikan masalah saya dengan enjin saya selalu ada bunyi bising.
 
Joined
May 11, 2011
Messages
34
Likes
0
Points
6
Offline
#17
Cubakan tu 95 Pro Drive dapat bantu jimatkan minyak kereta dan lebih kuat kepad enjin kereta. Gunakan kad mesra juga dapatkan mengutipkan mata ganjaran dengan program mesra mereka.
Banyak promosi sekarang.. kutip ganjaran pun bagus, boleh tukar petrol free...
 
Last edited:

mikke87

freshman
Joined
Sep 2, 2011
Messages
61
Likes
0
Points
6
Offline
#18
Rupanya mereka menghasilkan 95 Pro Drive ini dengan hebat dan saya sendiri pun dah gunakan beberapa minggu dan pagi ini baru makan dengan McDonald sambil isikan minyak baru pergi bekerja. Memang kuat minyak ini dan kereta saya jalan lebih lancar selepas gunakan.
Boleh juga cara anda, nikmati hidup sarapan McDonald dan 95 Pro Drive tu memang baik kerana baik kepada enjin kereta kerana tambahan kimia yang bantu minyak ini bakar dalam enjin dengan habis kurang bahan kotor.
 
Joined
Jan 19, 2018
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#19
Cara pembayaran baru? Guna online? cara dia buat macam mane dan sekarang tak pakai kaunter lagi ke?
Pakai kaunter juga, tapi kalau kamu ada e wallet dia panggil "setel", boleh terus buat pembayaran dengan telefon sahaja. Tak payah beratur panjang masa banyak orang nak isi minyak di station.
 
Joined
Mar 20, 2012
Messages
9
Likes
0
Points
1
Offline
#20
Pakai kaunter juga, tapi kalau kamu ada e wallet dia panggil "setel", boleh terus buat pembayaran dengan telefon sahaja. Tak payah beratur panjang masa banyak orang nak isi minyak di station.
Betul, masa petang memang panas gila, nak pergi kaunter bayar pun rasa susah sangat, malas nak tunggu dan beratur sana~
 
Top