((( PESAN BUKU??? ))) Pesta Buku Selangor 2011

Joined
May 2, 2011
Messages
740
Likes
0
Points
0
Offline
#1
salam, semua..... :)

kepada kaki2 buku.. bleh usha2 ke sini..:
http://pestabukuselangor.my/

any details...
aku akan inpom later..

pasal pesan buku???
aku tepikir... kot2 ada korang yang susah nak cari satu2 buku...
so aku cadang... untuk tolong korang carikan kat PBS ni.. kot2 ada.... :)

termanya....
korang list (by reply comment here) buku yang korang cari...
(penting.... listkan nama judul buku, nama penulis, nama penerbit)
aku akan kumpol2...
and @ 2hb julai, korang baya dulu..
and @ 3hb julai (last day PBS), aku akan gi bli semua dalam list tekumpol...

kalau ada diskaun...
aku akan inpom...
and akan refund berapa tolak dari harga korang bagi
kos pos....
korang tanggung... takkan aku la plak.... huhu
upah aku??..
atas korang la....
aku suka buku.. so aku suka wat apa2 yang pasal buku...
more...
aku akan update later2....

ps - to any admins/mods...
kalau korang rasa tak kena aku wat camni..
korang delete je thread ni, kay.... aku no hal..... :)



ikhlas,
 
Last edited:
Joined
May 2, 2011
Messages
740
Likes
0
Points
0
Offline
#3
aktiviti smalam...
wacana antarabangsa: pemikiran pendidikan Islam
yang dirasmikan oleh Exco YB Dr Halimah... mantap speech and pronounsiationnya.. :)

aktiviti terkini.....
pukul 12 ni.... sampai 6petang..... ada konvensyen penulis..
dikupas oleh S Disman, SN A Samad Said, SN Anwar Ridzwan and others...

ps - kay.... ada dah nak besiap2 dah..... hehe :D
 
Last edited:

spycat

freshman
Joined
Feb 11, 2009
Messages
908
Likes
0
Points
16
Age
30
Offline
#5
buku "kuasa infiniti" ditulis oleh anthony robbins
diterjemah daripada buku unlimited power..
kalau ada tolong belikan..
sy tgk buku original harganya RM45.90 gitu
 
Joined
May 2, 2011
Messages
740
Likes
0
Points
0
Offline
#7
buku "kuasa infiniti" ditulis oleh anthony robbins
diterjemah daripada buku unlimited power..
kalau ada tolong belikan..
sy tgk buku original harganya RM45.90 gitu
owh..... ingatkan takde yang bemunat.. hahaha :))

okeh2.... aku try usha2 sambil2.... :)
tapi tak ingat nak mentioned above......
kalau bleh... sertakan skali nama penerbitnya skali... so lagi mudah aku nak cari...

ps - aku reply sini je la ek...
tak reply dah kat PM..... huhu :D
 
Joined
May 2, 2011
Messages
740
Likes
0
Points
0
Offline
#8
oh ya....
sebenarnya hari2 aku gi... hehe :D
tapi aku tak update apa2 kat sini... coz ingatkan takde saper2 bemunat... huhu :D

so....
kalau ada yang nak aku update program2nya....
inpom kay..... coz tentatif kat urusetia.. tak valid kadang2..... :)
 

spycat

freshman
Joined
Feb 11, 2009
Messages
908
Likes
0
Points
16
Age
30
Offline
#9
owh..... ingatkan takde yang bemunat.. hahaha :))

okeh2.... aku try usha2 sambil2.... :)
tapi tak ingat nak mentioned above......
kalau bleh... sertakan skali nama penerbitnya skali... so lagi mudah aku nak cari...

ps - aku reply sini je la ek...
tak reply dah kat PM..... huhu :D
ok.. buku asal bertajuk UNLIMITED POWER by anthony robbins
tapi dah terjemah bahasa melayu jadi KUASA INFINITI..
kalau ada yg bm punye ko beli la...
kalau ada yg bi jgn beli plak..
 
Joined
May 2, 2011
Messages
740
Likes
0
Points
0
Offline
#10
ok.. buku asal bertajuk UNLIMITED POWER by anthony robbins
tapi dah terjemah bahasa melayu jadi KUASA INFINITI..
kalau ada yg bm punye ko beli la...
kalau ada yg bi jgn beli plak..
got that....
meaning nak yang bm traslated ar... :)

bro ingat tak penerbit yang terjemahkannya tu?
lagi baik... kalau ada nama si penterjemahnya.... :)
senang sikit aku nak usha2... terus gi gerai penerbitnya.... huhu :D
 

spycat

freshman
Joined
Feb 11, 2009
Messages
908
Likes
0
Points
16
Age
30
Offline
#11
got that....
meaning nak yang bm traslated ar... :)

bro ingat tak penerbit yang terjemahkannya tu?
lagi baik... kalau ada nama si penterjemahnya.... :)
senang sikit aku nak usha2... terus gi gerai penerbitnya.... huhu :D
tak tau langsung nama penterjemah buku tu
kalau tak silap buku tu dikeluarkan pada tahun 1990-an kot..
 
Joined
May 2, 2011
Messages
740
Likes
0
Points
0
Offline
#14
ha ah.. buku tu la tu
okeh....
aku usha2 dulu sambil2....
pe2.... aku post balik kat thread ni...
(kalau ikut @ 1st post aku..
kena bayar dulu @ 2hb, 3hb aku usha2,
kalau takde gak buku2 yang diorder.... aku refund..
tapi takpe.... pasal sorang je yang bemunat ni.. aku usha2 dulu... hehe :D )
 

spycat

freshman
Joined
Feb 11, 2009
Messages
908
Likes
0
Points
16
Age
30
Offline
#15
ok bro.. kalau ada ko beli je.. nt aku bayar.. puas dah aku merantau kedai buku kat shopping complex kl ni.. tak jumpa
 
Top