Pertandingan Menulis Kisah Motivasi! RM177 untuk dimenangi!!

Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,731
Likes
0
Points
36
Offline
#63
@ Dr. Peace
Takpe..lain kali ada lagi(ikut cakap Sepat-Hazim Rahmat)...:)
Oh, yang ni Dr. Peace yang JV semarakhadiahraya tu ek?
Saya dah baca ebook saudara...best..

Ye ke.. Thanx.. awk recognize jugak sy ek.. hehe.. kalau ada apa2 yg xkena jgn malu2 PM ek.. so dpt jugak betulkan apa yg silap.. hehe.. :D
 
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,692
Likes
3
Points
38
Offline
#67
Alamak Warnie.. Saya tak edit lagi lah.. Erm boleh kut guna original tue
hehe..sy tunggu je greenlight dari rsfrs je lagi...Tapi takpe, lepas compile sy bagi tengok kat saudara.. Kalau ada apa-apa nak edit, sy tlg editkan..lepas tu baru letak ebook tu kat sini..manala tau warga wc kat sini akan termotivasi selepas ni..:)
 
Joined
Jul 12, 2006
Messages
1,561
Likes
2
Points
38
Age
34
Offline
#68
hehe..sy tunggu je greenlight dari rsfrs je lagi...Tapi takpe, lepas compile sy bagi tengok kat saudara.. Kalau ada apa-apa nak edit, sy tlg editkan..lepas tu baru letak ebook tu kat sini..manala tau warga wc kat sini akan termotivasi selepas ni..:)
Ok gak cadangan Warnie tue.. Saya setuju
 

ajak

freshman
Joined
Oct 30, 2009
Messages
31
Likes
0
Points
0
Offline
#69
terharu dengan kisah fdelixx..
mungkin kah ini juga yang harus ku hadapi..
 
Joined
Oct 16, 2008
Messages
162
Likes
0
Points
16
Offline
#70
sy nak bercerita perjalanan saya dalam dunia internet marketer


disember 2007

Mula mencari duit sampingan kerana tiada duit semasa itu.
kemudian,terjumpa satu website maskahwin.com dan menwarkan program affiliate maskahwin dimana setiap jualan akan diberikan komisyen kepada saya.ya.peluang saya buat duit.
kemudian saya terfikir bagaimana mahu promote.saya tidak tahu apa itu affiliate dan tidak tahu apa itu internet business dan tidak ada ilmu langsung dalam perkara ini.

Kemudian saya terfikir,saya terfikir untuk buat website untuk promote,Senang sikit nak promote.Kemudian saya membeli produk kit blogger untuk saya mula membina website saya sendiri.

Kemudian,saya promote di dalam myspace,iklan percuma,tempat dimana sahaja yang percuma.Saya promote menggunkan cara percuma kerana masih tiada duit.


Bro...citer bro hampir samalah dengan citer aku.
Tapi xpe kita teruskan jugak dalam dunia internet ni.
biar apa orang kata kita jangan peduli lagi.
nak berjaya kena ikut mereka yang berjaya
dan cara mereka lakukan. :D
 
Joined
Apr 15, 2009
Messages
3,514
Likes
1
Points
0
Offline
#71
sy nak bercerita perjalanan saya dalam dunia internet marketer


disember 2007

Mula mencari duit sampingan kerana tiada duit semasa itu.
kemudian,terjumpa satu website maskahwin.com dan menwarkan program affiliate maskahwin dimana setiap jualan akan diberikan komisyen kepada saya.ya.peluang saya buat duit.
kemudian saya terfikir bagaimana mahu promote.saya tidak tahu apa itu affiliate dan tidak tahu apa itu internet business dan tidak ada ilmu langsung dalam perkara ini.

Kemudian saya terfikir,saya terfikir untuk buat website untuk promote,Senang sikit nak promote.Kemudian saya membeli produk kit blogger untuk saya mula membina website saya sendiri.

Kemudian,saya promote di dalam myspace,iklan percuma,tempat dimana sahaja yang percuma.Saya promote menggunkan cara percuma kerana masih tiada duit.


Januari 2008

Setelah lama mempromote,
kecewa!!!...ya itu yang saya dapt beritahu anda kerana tiada lansung julan yang saya dapt hasilkan.tetapi saya terfikir mengapa saya gagal???
saya mula mencari lagi cara nak daptkan duit sampingan
berbagai program saya masuk mlm,melabur dan sebagainya kerana mahu mencari duit dari internet!!
Sekadar untuk meneruskan hidup.

mei 2008

MUla tahu apa itu affiliate dan mula mengetahui apa itu clickbank.saya mahu mendalami tentang affiliate kerana saya tidak mahu gagal lagi.aya mula membeli produk-produk
yang berkaitan.Yang mahal dan murah semua saya beli.
Saya mahu belajar segala-galanya.
saya mula membeli produk bagaimana mahu mendapatkan duit dari clickbank
selepas membaca produknya,saya mulakan langkah pertama,mula mencari produk diclickbank
tapi apa akhirnya??
saya kecewa lagi..tiada langsung jualan saya hasilkan.

MUla masuk program apa sahaja yang boleh mendatangkan duit kepada saya.mencari dalm surat khabar dan inetrnet.dan apa yang saya dapt??
hanya mengahbiskan duit dan penat sahaja
kerana seperti biasa tetap tiada income.

disember 2008

saya berenti sementara dari dunia business internet kerana kecewa!!.selepas itu saya mula mencari peluang baru dalam menjalankan business inetrnet.Saya bangkit kembali dengan azam baru.saya beli lagi produk untuk mendalami inetrnet business.

masalah timbul
1.Tiada duit untuk membeli produk kerana semuanya harga yang agak tinggi bagi saya yang tiada duit sekarang
tetapi apa yang saya lakukan ialah mula meminjam dari abang dan akak saya untuk membeli sesuatu produk yang agak tinggi harganya.Saya tidak kisahkan harga jika produk itu boleh menambahkan ilmu yang sepatutnya saya tahu.

2.Dimarahi oleh ibu bapa kerana banyak duit dihabiskan dalm inetrnet denagn beli bermacam produk2 dan masuk macam2 program,

3.Dikutuk rakan-rakan kerana tiada apa-apa hasil yang saya usahakan.Saya dimaki dan dihina kerana menjalankan business inetrnet.

semuanya menurunkan semangat saya
tetapi dengan azam yang kuat saya teruskan juga.Saya tinggalakn apa yang diperkata oleh mereka
saya mula mencari peluang baru dalm business internet.



Apa yang saya perkakan kepada mereka??

senyap dan buat ***** kerana itu hanyalah perkataan yang ***** bagi yang tidak mahu menjalankan business inetrnet.

saya tetap teruskan usaha saya dalam mencari ilmu dalam internet business.mencari pelbagai sumber duit untuk membeli sesuatu produk kerana saya merupakan seorang yang sentiasa tiada duit.saya mahu belajar ilmu itu sampai ke tahap paling tinggi.

januari 2009.

MUla memahami apa itu business internet dan apa yang sebenarnay tidak betul dan betul.
berenti daripada memasuki program affliate,adssense dab semuanya tentang perkara yang berkaitan dengan dapt duit.
say mula tumpukan dalm proses pembelajaran saya untuk memasuki internet business!!!

matlamats saya selepas ini ialah mahu kaya !!!bukan mencari duit sampingan lagi!!
hanya dengn internet saya boleh kaya!!

mei 2009
Mula dapt duit dari internet!! :)
walaipun hanya sepuluh ringgit dtapi saya berjaya mendapatkan duit daalm masa 24 jam!!
saya meneruskan lagi dalm internet business
selpepas ini say tidak mahu lagi mencari sepuluh ringgit
tapi 10,000
itu taget saya.

oktober 2009
Sudah memahami selok belok dalam business inetrnet
sudah memahami trik2,teknik dan skill yang perlu ada.
mula mendapatkan kad debit dan autoresponder
walaupun duit yang tinggal hanya cukup-cukup nak makan je.selepas ini saya pasti berjaya!!..kerana saya sudah ada ilmu dan saya akan tambah lagi ilmu ini walaupun saya tiada wang.

Tiada apa yang dapt menghalang saya daripada menjalankan business internet saya dan tiada siapa yang dapt mengahalang saya daripada berjaya dalam internet business inetrnet kecuali Allah S.W.T

Info
Duit yang saya habiskan untuk produk,ebook,software
sudah menjangkau RM10,000

dan saya sudah dapt pulangannya

iaitu

ILMU!!!!!!!!!
ILMU yang sudah menjangkau RM10,000

dan sedikit masa lagi saya akan daptkan 10,000 cash..

Aya mahu berjaya!!
Walauapa pun yang orang itu buat untuk menjatuhkan inetrnet business saya,saya akan tetap dengan target saya

JIKA MAHU BERJAYA DALAM INETRNET BUSINESS MESTILAH ADA ILMU!!
LAGI TINGGI ILMU YANG KITA ADA LAGI TINGGI PULANGAN ANDA TIAP- TIAP BULAN

saya pasti berjaya selepas ini.Saya akan berusaha kearah itu walau apa pun terjadi...AMIN!!
Kisah kita sama r bro.. yg lebih perit lg aku terpaksa berpkir mcm mana aku boleh bhgi2kan duit nk pergi cc dengan nk beli lampin ank aku. tiap kali aku dapat gaji je aku terus ke cc sebb nk tambah ilmu perniagaan internet. asal duit luak skit je bini aku tanya. "cc lg la 2". kat rumah aku xdew laptop so mcm ni je la crenye. aku btol2 minat nak buat bisnes internet ni. tp apakan daya aku. kdg2 kcewa gak, duit hbis tp xjgak dapt2 hasil.
Aku harap sesape yg senasib dgn aku, trime je tkdir yg pntg kita kena ada usaha k. :)
 
Top