Personal coaching yang anda menyesal join..

Joined
Jan 3, 2008
Messages
681
Likes
0
Points
16
Offline
#22
hmm...aku dah syak something...igtkan jual ebook pasal cpa tu, dah pandai buat duit ngan cpa la kot...

patutnya rm5k tu kecik bagi dia...maklumla, cpa kan dpt duit puluh2 ribu sebulan...huhu
 
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,765
Likes
1
Points
38
Offline
#23
aku pun dah rasa penat dah. aku tau uzair ada problem. tapi tu bukan alasan. semua orang ada problem. aku pun ada masalah aku sendiri. bisnes internet nie bukan ada modal sangat nak2 kalau affliate ni. so bila bisnes jatuh, aku x nampak kat mana yang lost kecuali pendapatan berkurangan. so aku x nampak kaitan dia dengan suntik modal. sbb ni bukan bisnes fizikal yang labur juta2 kalau lost habis x boleh bayar. xplain sikit. orang bank aku call pun gagap2 nak jawab..
 
Joined
Sep 21, 2006
Messages
531
Likes
0
Points
16
Age
36
Offline
#24
aku mintak maaf sangat herda.memang aku tengah buat loan SME. APa yang diberitahu, insyaallah aku dapat.Cuma diorang kata proses dalam 3-6 bulan.

Aku hanya mengaharap pada duit tu sahaja sebab aku dah buat full time dan time full time tu, aku jatuh terduduk.Bukan aku nak mengelat or xnak bayar.

Aku memang seriusly nak bayar walau apa cara sekalipun.CUma aku xnak terlibatlah dengan pinjam along ni semua.Sebab tu aku buat loan ikut cara betul.Walaupun lambat, sekurang-kurangnya aku xde terlibat pada masalah lain yang boleh ancam keluarga aku pulak.

Bg aku peluang setel benda ni dengan baik.Aku tahu aku dah lambat sangat. Tu semua memang salah aku. IF aku still keje, boleh juga aku buat loan peribadi. Cuma masalahnya aku dah x keje.

Nak xnak, itu sahaja cara aku perlu buat. Jujur aku ada juga refund pada orang lain. Ada yang dah, dan ada yang belum.

Cuma ambil masa untuk aku setelkan semuanya. Bagi aku peluang nak tebus balik masalah ni.Lepas dah setel semuanya, aku dh xnak terlibat dengan Perniagaan internet ni.

Aku dah xfikir ape dah.Just aku harap dapat cepat loan and setelkan masalah ni cara baik. Aku minta maaf sangat-sangat.
 
Joined
Aug 7, 2009
Messages
637
Likes
2
Points
18
Offline
#25
waaa bayar jangan tak bayar hehehe...
bagus lah thread nie banyak beri pengajaran..
 
Joined
Sep 26, 2008
Messages
243
Likes
0
Points
18
Offline
#26
aku dh xnak terlibat dengan Perniagaan internet ni.
Ada yang berjaya...ada yang tak...maknanya perniagaan internet ni banyak cabarannya...yang penting pandai manage kewangan...what you deliver...that money you use....baru selamat...belum deliver, jangan guna dulu...
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
656
Likes
0
Points
16
Age
34
Offline
#27
aku dh xnak terlibat dengan Perniagaan internet ni.
Ada yang berjaya...ada yang tak...maknanya perniagaan internet ni banyak cabarannya...yang penting pandai manage kewangan...what you deliver...that money you use....baru selamat...belum deliver, jangan guna dulu...
betul tul..
nak tny sket ar..pe yg uzair wat ngan duit PC tu?
nape leh sampai terduduk?
kalau ada masalah ke gtau ar..atleast org tau pe mslh ko..
kalau leh runding kita runding..
tp kalau diam org akan anggap ko penipu..
so ko pilih ar mana ko nak..
tp wat masa ni aku still anggap ko tipu coz threat ni dah ttp dan siap dibuka balik..
lg satu ayat "tak nak terlibat ngan bisnes internet" bek ko kaji dulu..
mslh tu dtg dari ko atau bisnes tu sndr..
 
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,765
Likes
1
Points
38
Offline
#29
aku mmg harap boleh setel cara baik. aku nak push kau sngat pun aku tau kau x boleh bayar cepat. apa aku leh buat lagi selain tunggu? kalau ikut pandangan rakan d sekeliling diorang suggest repot polis. tapi setakat nie aku nak setel cara baik kalau kau betul2 ada masalah. tu jer.
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
656
Likes
0
Points
16
Age
34
Offline
#30
aku mmg harap boleh setel cara baik. aku nak push kau sngat pun aku tau kau x boleh bayar cepat. apa aku leh buat lagi selain tunggu? kalau ikut pandangan rakan d sekeliling diorang suggest repot polis. tapi setakat nie aku nak setel cara baik kalau kau betul2 ada masalah. tu jer.
Btol tu..cuba explain apa mslh sbnrnya..
ko kene tipu ke?
ko join SCAM ke?
 
Joined
Jul 17, 2009
Messages
1,342
Likes
2
Points
0
Offline
#31
nie uzair mana...yg buat ebook CPA tu ke.....kata dapat income riban2....
 
Joined
Oct 26, 2008
Messages
922
Likes
0
Points
18
Age
31
Offline
#32
harap semuanya akan selesai dengan baik untuk semua pihak yang terlibat. Amin :D
 
Joined
Nov 18, 2008
Messages
3,332
Likes
9
Points
38
Offline
#33
adat berniaga mmng mcm tu, jap naik jap turun.
FYI saya full time kerja sendiri sejak 1999 & dah biasa jatuh bangun dlm bisnes. 2008 sy mula kenal & stat biz online pun biasalah hangus $$$$ tapi hal ni jd pengajaran, nak bina biz online bukan sklip mata sbb mmng ada trial & error walaupun dah diberikan stepbystep bluprint oleh otai.

Sy doakan bro uzair dpt kembali naik dlm biz & teman2 yg minta refund akan dpt smula $$$ & kita smua bahagia x msm muka.
 
Joined
Jul 17, 2009
Messages
1,342
Likes
2
Points
0
Offline
#34
aku pun dah rasa penat dah. aku tau uzair ada problem. tapi tu bukan alasan. semua orang ada problem. aku pun ada masalah aku sendiri. bisnes internet nie bukan ada modal sangat nak2 kalau affliate ni. so bila bisnes jatuh, aku x nampak kat mana yang lost kecuali pendapatan berkurangan. so aku x nampak kaitan dia dengan suntik modal. sbb ni bukan bisnes fizikal yang labur juta2 kalau lost habis x boleh bayar. xplain sikit. orang bank aku call pun gagap2 nak jawab..
sokong dgn kenyataan ini. Stgh org mmg niat nak membayar, stgh org mmg sengaja cari alasan (based pada pengalaman).

Kalau saya hutang org, boleh tak lena tidur dibuatnya (tak tahulah stgh orang)....sbb hutang nie boleh bawa ke mati (so, jangan main2)
 
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,313
Likes
2
Points
38
Offline
#35
sy pun masih menunggu refund jugak.. harap dpt diselesaikan secepat mungkin..sy doakan yang terbaik
 
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,016
Likes
0
Points
38
Offline
#36
nasib baik aku tak join..dah nak bayar dah aritu..last2 aku angkat DSLR..hahaa
 
Joined
Dec 1, 2009
Messages
1,685
Likes
3
Points
38
Offline
#37
semoga bro uzair dapat selesaikan semua ni secepat mungkin. harap yang menunggu tetap setia menunggu,tapi ungkapan macam tu jangan buat sampai bro uzair lambat2kan pulak ya.
 
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,765
Likes
1
Points
38
Offline
#38
nasib baik aku tak join..dah nak bayar dah aritu..last2 aku angkat DSLR..hahaa
siot jer. aku kalau tau mmg angkat dslr. nak dapat 5.2k tu aku advancekan kad kredit n pinjam bini aku tau.. kad kredit sampai hari ni bunga pun x habis bayar lagi.
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
656
Likes
0
Points
16
Age
34
Offline
#39
siot jer. aku kalau tau mmg angkat dslr. nak dapat 5.2k tu aku advancekan kad kredit n pinjam bini aku tau.. kad kredit sampai hari ni bunga pun x habis bayar lagi.
bahaya ooo men cucuk kad kredit ni..
silap2 kita kene cucuk blk..
pape pn tgu je la bro uzair tu..
ko xde contact no dia ke??
ko try msg dia pastu ko share ar pe dia reply..
at least leh kita tau pe condition dia skrg..
ikut ati aku pn mrh..
tp tgk gaya dia cita cm ada mslh besar je..
tibe2 jd kesian..
 
Joined
May 20, 2008
Messages
3,186
Likes
3
Points
38
Offline
#40
Salam,

Apa masalahnya disini ya.. Kenapa nak refund?

Adakah kerana personal coaching tue tak boleh
dijalankan lagi sebab sudah tak relevan atau sebab
apa ya..?

Kalau ada yang tahu bolehlah jawabkan...
 
Top