Personal coaching yang anda menyesal join..

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
Nizzura ni newbie2 dia dh tipu..
nsb time tu aku ragu2 lagi dgn IM.
byr 1/3 drpd harga fee dia. hahaha!
sampai skrg minta refund dia xbgi pun..
adoiii
apa benda yg c nizzura ni PC ??
 

M.Y.A

freshman
Joined
Jun 17, 2012
Messages
527
Points
0
dia xcakap pun apa yg dia nak ajar...
time tu dia dtg utm( march 2012), dia buat talk psl IM (tu pun dibuka untuk budak ko-Q USAHAWAN).
dia x cakap pun apa yang dia akan ajar. dia just cakap apa kami akan dapat kalau join IM.
fee rm360.

disebabkan xpernah tahu psl IM, teringin nak bljr IM, so byr rm120 dlu.
dia janji kalau dlm 2 minggu slps byr rm120 xda income boleh minta refund..
sampai skrg xdpt pun refund tu..
adoiii!!
 

stigmata69

freshman
Joined
Dec 28, 2012
Messages
42
Points
0
dia xcakap pun apa yg dia nak ajar...
time tu dia dtg utm( march 2012), dia buat talk psl IM (tu pun dibuka untuk budak ko-Q USAHAWAN).
dia x cakap pun apa yang dia akan ajar. dia just cakap apa kami akan dapat kalau join IM.
fee rm360.

disebabkan xpernah tahu psl IM, teringin nak bljr IM, so byr rm120 dlu.
dia janji kalau dlm 2 minggu slps byr rm120 xda income boleh minta refund..
sampai skrg xdpt pun refund tu..
adoiii!!
Ouch!
RM120.00 besar gak nilainya...
leh wat bajet utk marketing tu..
 

Muhdfie3

Senior
Joined
Oct 14, 2012
Messages
680
Points
18
dia xcakap pun apa yg dia nak ajar...
time tu dia dtg utm( march 2012), dia buat talk psl IM (tu pun dibuka untuk budak ko-Q USAHAWAN).
dia x cakap pun apa yang dia akan ajar. dia just cakap apa kami akan dapat kalau join IM.
fee rm360.

disebabkan xpernah tahu psl IM, teringin nak bljr IM, so byr rm120 dlu.
dia janji kalau dlm 2 minggu slps byr rm120 xda income boleh minta refund..
sampai skrg xdpt pun refund tu..
adoiii!!
biasa la tuh jaminan tuh hanya untuk wtkn customer take action and rasa slamat dengan pembelian...bg otai2 mungkin xdew pe Rm120 mungkin tuh duit kopi jer tp kne la gak consider newbie2 yg nk dpt duit un ssh.. jaminan pemulangan wang tuh klau bole jng la hanya di website sbgai pelaris tp kotakan pe yg dijanjikan..walaupun tertls kt sale letter tp sy rasa mnda tuh pown bole dianggap akad pembelian, syarat yg dipersetujui pembeli dan peniaga tp klau peniaga tuh langgar syarat ta ke cm dh langgar akad jual beli n boleh dikatakan sbgai penjual yg tidak jujur
 

M.Y.A

freshman
Joined
Jun 17, 2012
Messages
527
Points
0
Ouch!
RM120.00 besar gak nilainya...
leh wat bajet utk marketing tu..
RM120 tu kalau run fb ads dh ade sale. 1 sale mesti ada..apa bole buat time tu newbie lagi kn..kena tipu cmtu jer. hahaha (skrg still newbie heee :D)

biasa la tuh jaminan tuh hanya untuk wtkn customer take action and rasa slamat dengan pembelian...bg otai2 mungkin xdew pe Rm120 mungkin tuh duit kopi jer tp kne la gak consider newbie2 yg nk dpt duit un ssh.. jaminan pemulangan wang tuh klau bole jng la hanya di website sbgai pelaris tp kotakan pe yg dijanjikan..walaupun tertls kt sale letter tp sy rasa mnda tuh pown bole dianggap akad pembelian, syarat yg dipersetujui pembeli dan peniaga tp klau peniaga tuh langgar syarat ta ke cm dh langgar akad jual beli n boleh dikatakan sbgai penjual yg tidak jujur
btul tu tuan..
saya tertarik dgn money back guarantee tu..
aiyoo..
tertipu juga...haha!

HARAP SEMUA AMBIL IKHTIBAR DARI KISAH DIRI INI. HAHAHHAA! KALAU BOLEH, SEBARKAN DEKAT LAMAN SOSIAL ATAU BLOG KORANG. LEBIH2 LGI MAKLUMAT SI PENIPU TU..
AMBIL LINK FB DIA YANG SAYA BAGI KAT ATAS. ^^
 
Last edited:

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Bagi yang nak memulakan bisness online, saya cadangkan jangan target besar2 sgt. jangan terlalu ghairah kejar kekayaan sehingga kita menjadi lebih mudah sasaran org yang tidak bertanggungjawab. Kata orang duit pertama dapat hasil gaji mesti ingat sampai bila2. sama gak dgn bisness online, go for first income. dapat kecik tak pe.. tue yang jadikan motivasi. pernah saya dan kawan saya fikir, takyah banyak dapat. seminggu extra rm50 pun dah kira proud. sebulan dah rm 200. hasilnya kecik tetapi bulanan extra rm200 boleh ubah gaji rm900 kepada rm1100.. besarlah sikit maksudnya. start from small... aim bigger when kita dah mula faham and keep trying until berjaya.
 

Muhdfie3

Senior
Joined
Oct 14, 2012
Messages
680
Points
18
Bagi yang nak memulakan bisness online, saya cadangkan jangan target besar2 sgt. jangan terlalu ghairah kejar kekayaan sehingga kita menjadi lebih mudah sasaran org yang tidak bertanggungjawab. Kata orang duit pertama dapat hasil gaji mesti ingat sampai bila2. sama gak dgn bisness online, go for first income. dapat kecik tak pe.. tue yang jadikan motivasi. pernah saya dan kawan saya fikir, takyah banyak dapat. seminggu extra rm50 pun dah kira proud. sebulan dah rm 200. hasilnya kecik tetapi bulanan extra rm200 boleh ubah gaji rm900 kepada rm1100.. besarlah sikit maksudnya. start from small... aim bigger when kita dah mula faham and keep trying until berjaya.
stuju..skunk sy pown aim cm tuh jer..klau dpt dlm 200-300 sebulan pown dh ckup..kira bole la untuk permulaan..nk aim besa2 kne byk kn pengalaman lg
 

ykloo71

freshman
Joined
Nov 1, 2008
Messages
242
Points
16
page dia nampak pro betul, kalau x tgk thread ni, mgkin aku pun kena tipu, huhu..
 

muizuddin

freshman
Joined
Apr 23, 2011
Messages
6
Points
0
nizzura ni ajar style sifu dia ewen chia
kalau korang pernah ikut komen orang pasal ewen chia korang tau punya
dia ajar basic je pastu outdated rasanya teknik dia
pasal apa yg korang dapat dari ebook / dvd IM yg ajar teknik clickbank lagi lebih
pastu fees dia tinggi ada upsell lagi pastu
part servis dia memang fail
email, pm semua lambat jawab
kalau newbie tak tau apa2 sure akan feedback kata buat IM penipu je
charge orang mahal2 pastuajar sikit lesap
 

jafni_sms

freshman
Joined
Nov 3, 2012
Messages
1
Points
0
Aku tertanya-tanya..kenapa tak bagi je 'personal coaching' tu je lepas dapat duit tu?Bukannya produk yang perlu diberi pun. Hanya air liur dan masa je.
 

Muhdfie3

Senior
Joined
Oct 14, 2012
Messages
680
Points
18
Aku tertanya-tanya..kenapa tak bagi je 'personal coaching' tu je lepas dapat duit tu?Bukannya produk yang perlu diberi pun. Hanya air liur dan masa je.
klau bg personal coaching dlu bwu bayar mmng ta bayr la jwpnyer...sedangkan ptptn yg diberi dulu bayar kemudin pown msih rmai yg liat nk baya,,ta baya ptptn bole la nk blacklist ker pe ke tp klau ta byr personal coaching nie? ta bole wt pe2 trus..klau report polis un jng harap la bole de tindakan
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
bagi saya proses pembelajaran adalah memakan masa.. oleh itu untuk memulakan sesuatu dan menjadi lebih mahir perlu kesabaran. ada pro and cons dalam personal coaching, saya cadangan setiap yang hendak mengikuti personal coach dapatkan informasi lebih dahulu dan dapatkan trial daripada pihak yang menganjurkan bagi lebih meyakinkan jika hendak mengikut atau tidak. kebanyakan IM mengunakan taktik yang hampir sama.. pusing2 je.. tak kisah lah yang outdated atau baru, yang penting sesorang yang ingin mengajar newbie2 ni kenalah lebih jujur .. jangan hanya menghabiskan duit dan masa dieorg. tujuan dieorg belajar tue cos nak buat duit dari ilmu yang akan diperolehi.
 

Muhdfie3

Senior
Joined
Oct 14, 2012
Messages
680
Points
18
bagi saya proses pembelajaran adalah memakan masa.. oleh itu untuk memulakan sesuatu dan menjadi lebih mahir perlu kesabaran. ada pro and cons dalam personal coaching, saya cadangan setiap yang hendak mengikuti personal coach dapatkan informasi lebih dahulu dan dapatkan trial daripada pihak yang menganjurkan bagi lebih meyakinkan jika hendak mengikut atau tidak. kebanyakan IM mengunakan taktik yang hampir sama.. pusing2 je.. tak kisah lah yang outdated atau baru, yang penting sesorang yang ingin mengajar newbie2 ni kenalah lebih jujur .. jangan hanya menghabiskan duit dan masa dieorg. tujuan dieorg belajar tue cos nak buat duit dari ilmu yang akan diperolehi.
btul. klau teknk btul2 power bg intro dlu kt newbie..tp bkn intro berbentuk pujian kt dri snri n teknik kta tp intro kpd teknik yg nk diguna..bg at least 10% dlu tgk newbie minat atau x..klau diorg asa minat bole proceed n klau asa x xyah bya. slalu penganjur personal coaching lebeykn intro kpd "what will you get"...sepatutnya intro lebey kpd "what will you learn", dgn cara nie bwu bole tw minat ker x.
 

En.Ann

freshman
Joined
Nov 12, 2011
Messages
35
Points
0
Penat aku baca thread ni..
banyak pengajaran thread ni..
ada tips2 dari otai untuk elak di "scam"
tak rugi 1/2 jam baca thread ni..
kes ni dah tahun ke-3 kan??..
tak setel2 lagi ke?
 
Top