Perniagaan Paling Sesuai Untuk Pelajar

Joined
May 9, 2011
Messages
1,473
Points
36
Jika anda seorang pelajar, anda pasti tahu bahawa kehidupan seorang pelajar adalah sangat menggembirakan. Berkawan, berhibur dengan rakan –rakan, bersukan, mendaki gunung, belajar bersama –sama dan berbagai lagi aktiviti yang menyeronokkan adalah rutin harian bagi anda. Di sebalik kegembiraan anda sebagai pelajar, saya pasti kehidupan pelajar biasanya mempunyai masalah yang sama iaitu masalah kewangan. Anda tak mampu pun nak nafikan kerana saya sendiri merasakan semua tu sebab pada masa post ni di tulis saya juga masih bergelar seorang mahasiswa.

Pasti ramai di kalangan rakan-rakan pelajar memerlukan wang untuk keperluan atau kegembiraan diri sendiri. Jadi, saya sangat yakin ramai yang melakukan kerja part time untuk memperoleh wang tambahan. Saya sendiri buat beberapa kerja part time, dari jadi waiter di hotel, bertugas sebagai Lab Assistant sampai lah menjual macam2 benda.

Namun, masalah timbul selepas itu. Saya terlalu sibuk bekerja sehingga lupa untuk belajar. Badan saya juga menjadi penat dan selalu kepenatan ketika belajar di kelas.

Untuk mengatasi perkara ini, saya mula terlibat dengan perniagaan affiliate ( Perniagaan Paling Sesuai Untuk Pelajar ) . Perniagaan affiliate ni sangat seronok dan lumayan. Saya hanya perlukan internet dan komputer sahaja untuk bekerja sebagai affiliate. Kalau pun anda tak ada komputer, guna sahaja komputer yang ada disediakan dikolej yang anda boleh guna secara percuma (anda bayar yuran kan?).

Ramai juga yang tak tahu apa itu affiliate..tak mengapa untuk bahagian tu anda boleh google sahaja.. Nak tanya saya pun boleh, dengan rela hati saya akan berkongsi dengan anda. Tapi sebelum tu biar saya bagitahu anda semua mengapa affiliate ni sesuai untuk pelajar universiti. (psssttt..korang jangan tak tahu budak sekolah pun boleh buat)

Read more >> 5 sebab kenapa pelajar universiti sesuai menjadi seorang affiliate bagi menjana pendapatan tambahan.
 

lornaam

freshman
Joined
Dec 6, 2012
Messages
4
Points
0
Tapi Malaysia apa kurangnya kan.
xiaowang1.jpg

xiaowang13.jpg

xiaowang14.jpg

xiaowang15.jpg
 
Last edited:

yuzaini

freshman
Joined
Dec 19, 2012
Messages
5
Points
0
nice idea bro! :) affiliate byk bnde.. klu nak jadi affiliate in broker forex pown dah untong tu.. cuma nak cari customer under u la.. :) every trade is your commision.. yummy..
 

anasfarysa

freshman
Joined
Jul 18, 2012
Messages
46
Points
6
model perniagaan jenis affiliate kebiasannya senang nak bermula tapi anda perlukan perancangan yang teliti..sediakan tools pemasaran yang efektif dan dalami ilmu pemasaran.Jika anda sanggup utk melabur sedikit wang untuk ilmu pemasaran peluang utk berjaya adalah cerah..sediakan mindset ingin menolong orang dan tidak mudah berputus asa :)
 

rydah

freshman
Joined
Jan 2, 2013
Messages
25
Points
1
saya jual kain pasang yang berkualiti dan sesuai untuk semua umur.. untuk student boleh dapat diskaun2 lagi..special price sbb saya dulu pun student..UiTM Shah Alam. ;-)

siapa yang berminat nak jadi agen atau dropship pun dialu-alukan. kelebihan jadi dropshipper ni xyah pegang stok, xyah keluarkan modal permulaan. Hanya perlu cari pelanggan dan jual. Urusan pos, saya akan uruskan. boleh dapat upah sehingga RM15 sepasang..

JOM!! cari facebook page Dhiyaa Armario untuk lihat stok kain pasang..
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
saya tengah tunggu result SPM..sedang buat bisnes dropship..maybe nanti saya cuba try affiliate...


http://muslimahbiz95.blogspot.com/

bagus :) Buat benda berfaedah sementara menunggu results spm .
Sy pun mula balajar IM semasa menunggu result SPM dulu dan saya 'ketagih' dalam IM . hhe :p

cuma mula2 sy x jual produk fizikal . sy jual topup .

customize lagi SEO blog tu ( backlink, content dan sebagainya ) supaya ranking naik dan potensi utk dapat buyer semakin tinggi . juga gunakan fb fanpage :D

p/s : Affliate dan dropship | tak mudah & tak susah . Mudah sebab tak payah sediakan produk sendiri |
Tak mudah sebab anda perlu ada ilmu pemasaran utk memasarkan produk tersebut . ;)
 
Last edited:

muslimahbiz95

freshman
Joined
Feb 1, 2013
Messages
48
Points
0
bagus :) Buat benda berfaedah sementara menunggu results spm .
Sy pun mula balajar IM semasa menunggu resuls SPM dulu dan saya 'ketagih' dalam IM . hhe :p

cuma mula2 sy x jual produk fizikal . sy jual topup .

customize lagi SEO blog tu ( backlink, content dan sebagainya ) supaya ranking naik dan potensi utk dapat buyer semakin tinggi . juga gunakan fb fanpage :D


haha saya pun jual topup..mase F4 &F5=D memang seronok...bila masuk U nanti nk sambung...
 

Mujahadah

freshman
Joined
Aug 2, 2011
Messages
18
Points
0
perniagaan affiliate n dropship sgt sesuai utk pelajar....tanpa perlukan sbrg modal pon...saya dh pernah jana wang dari perniagaan affiliate ni.....tp kna bnyk blajar lg cara promosi n lain2.....thanx ats p'kongsian.....;)
 

ultraman77

freshman
Joined
Jan 19, 2012
Messages
7
Points
0
Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Saya ingin membuat offer khas untuk warga WC sahaja..

Iaitu penawaran 50 tempat kosong sebagai agent topup secara PERCUMA

PRODUK & KADAR KEUNTUNGAN
Celcom 4%
Maxis 3.2%
Digi 2.5%
Tune Talk 3.8%
Umobile 3.8%
DAN lain2

Itu merupakan pakej A bagi produk anytimereload.biz

Penawaran ini khas untuk ahli WC sahaja..

Antara kelebihan yang anda terima :
boleh topup secara online
mendapat webserver
server pantas

berminat boleh pm saya

for more info layari

anytimereload dot biz

kod promo ini untuk ahli WC #07886 sila tulis semasa daftar.

jemput join..
 

AbrarCorp

freshman
Joined
Sep 12, 2010
Messages
93
Points
8
nak juga try buat dropship tapi produk apa pun tak jumpa lagi. any recommendations?
 

zairulazmi

freshman
Joined
Jan 4, 2014
Messages
27
Points
0
Top