Perniagaan Internet: "LIVE di WangCyber!"

donnyien

freshman
Joined
Sep 20, 2009
Messages
96
Points
0
info yang sangat sesuai untuk newbie... tq amirul..awak memang caring..

sedang mencari-cari info dan tips tentang blogging nih...
 

amirsyazi

Senior
Joined
Feb 17, 2009
Messages
437
Points
0
apa kata kalau bro buat free report... lehi rujuk rujuk kemudian hari..
pendapat dari newbie
 

AminulFurqan

Newbie
Joined
Jan 4, 2010
Messages
122
Points
0
Saya sekadar ingin memberi nasihat kepada sesiapa yang hendak memulakan perniagaan internet. Perniagaan internet merupakan satu 'perniagaan'. Sebagaimana yang kita ketahui, perniagaan adalah suatu bidang kerjaya yang menuntut supaya kita bersungguh-sungguh dalam menguruskannya. Janganlah disebabkan ramai yang mengatakan bahawa perniagaan internet ini lebih mudah untuk diceburi, sedikit sebanyak membuatkan kita leka dari berusaha bersungguh-sungguh untuk mencapai kejayaan.

Berapa ramai di kalangan kita yang kecundang di dalam bidang perniagaan internet disebabkan kurangnya usaha yang dilaburkan. Sebagai seorang yang meminati dunia keusahawanan, saya berharap semakin ramai yang akan menceburi perniagaan internet seterusnya mencapai kejayaan yaang diingini.

Berusahalah...kerana di dalam usaha terkandung laluan untuk mencapai kejayaan...
 

Imabiz

Senior
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,846
Points
38
" Suatu Kejayaan Yang Dikecapi Dengan Kepayahan Lebih Nikmat Daripada Suatu Yang Mudah Di Perolehi... Untuk Mencapai Kejayaan Bukanlah Suatu Yang Mudah.. Perlu Perancangan Dan Perlaksaan Yang Rapi.. Sekali Gagal Bukan Bermakna Gagal Selamanya... Bangkit Dan Teruskan Perjuangan... Pasti Cahaya Gemilang Akan Kelihatan... "
" Belajar dan Terus Belajar Adalah Penting Dalam Hidup Ini... Untuk Mencapai Kejayaan, Belajarlah Untuk Memantapkan Lagi Pengetahuan Di Dada... Bila Sudah Berilmu... Praktikkanlah Supaya Kita Lebih Mahir Dan Tidak Lupa.. Bila Sudah Berjaya.. Janganlah Sombong... Kongsilah Ilmu Bersama-sama.. "
Selamat maju jaya kepada semua....
 

addeen

junior
Joined
Jul 7, 2009
Messages
143
Points
0
Moga ramai newbie yang masuk atau "termasuk (secara xsengaja)"
dalam thread nie... ilmu itu mahal.

p/s : bak kata sorang otai IM tu..dia pun mengaku masih newbie..
so.. we always newbie on learning.
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
Salam,

Superb!! tu yang mampu saya ckp.
Thread yang berguna untuk mereka yang masih lg terpinga-pinga mencari langkah untuk menjalankan perniagaan online seperti saya. :rolleyes:

Terima Kasih.
 

skyz

freshman
Joined
Mar 6, 2010
Messages
0
Points
0
------------------------------------

Btul tu kata sifu.. Papehal Usaha yg Penting.. Kalau setakat baca, minat & risau nk kluar modal, mane dtgnye usaha ke arah itu.. So x logik la klo nk brjaya kan..

Tapi boleh blaja slow2x.. Jgn terlalu taksub.. Mula dari bawah.. sifu2x internet pun b4 dia berjaya da brp bnyk modal di habiskan utk e-book je..

Erm nk kongsi cter ckit ni..

Aku ada join business kt wbsite ni & so far ok lah.. Fees just RM 20 je.. nk cakap boleh jd kaya dgn bisnes tu mmg x logik la..

Akan tetapi boleh la kalau setakat nak bayar ansuran kereta, bil2 dlm rumah tu.. Bleh la cover modal nk beli e-book ke.. Byar nk nk sewa iklan ke kan... Mane tau kalau usaha korang rajin, bleh jgk lepas byar ansuran kereta.. Kira ok la tu dari on9 je x dpt pape..

Try la tgk link ni >> CLICK HERE

So Good Luck All of U..

-------------------------------------------
 
Last edited:

sikhwan3

freshman
Joined
Feb 20, 2010
Messages
13
Points
0
saya cadangkan thread ni di buat sticky..bagus untuk rujukan terutama newbie..saya sendiri pun banyak lagi yang tak sempat saya baca..kalau lain kali orang nak refer kita tunjuk je thread ni

saya sokong!!!:)
 

suhail

freshman
Joined
May 20, 2007
Messages
31
Points
1
Ini pasti mengembirakan ramai orang…
Tahukah anda.. POWER IMPIAN INTERNATIONAL SDN. BHD. Iaitu salah satu daripada Power Root Group Company.. Anak syarikat kepada Felda Group.. KWSP.. Tabung Haji.. CIMB.. Public Bank..
Memulakan cabaran sejak bulan February 2010 untuk menjadikan lebih ramai lagi jutawan nya menjelang 2011..
Seperti mana sebelum ini.. bukan lagi seorang setiap tahun.. malah mencipta 100 orang jutawan setahun.. pasti lebih ramai lagi akan bergelar jutawan power root….
melalui program Usahawan Power Impian bakal melahirkan generasi baru mencipta kejayaan dalam arena perniagaan.. Untuk mencapai impian bergelar jutawan disamping menjada pendapatan yang lumayan..
Disini kami akan mendidik anda bagaimana bermula perniagaan dengan modal yang paling minimum dapat menjana pendapatan sehingga jutaan ringgit jumlahnya…
Siapa yang tidak kenal nama POWER ROOT.. Orang kampung pun sudah tahu.. Orang bandar pula jangan terlepas pandang.. POWER ROOT sudah MEMASUKI ARENA NETWORKING BUSINESS Atau dikenali juga MULTI LEVEL…
Dengan berlatar belakangkan profile syarikat yang cemerlang ini.. anda adalah dijemput untuk bersama berjaya dalam perniagaan yang berasaskan NETWORK MARKETING yang diusahakan oleh syarikat..

Bagaimana apabila saya katakan bahawa.. hanya MEMULAKAN bermodalkan RM290 sekali seumur hidup anda layak menjadi ahli dan seterusnya menjadi salah seorang pemegang E-francais untuk menjana pendapatan sehingga RM3200 sehari.. RM96,000.00 sebulan dan RM1 juta setahun… SERTA pelbagai bonus dan insentif yang sangat memberangsangkan..
Tunggu apa lagi.. bersama realisasikan impian anda.. mari menuju kejayaan..
Kini… peluang sangat terbuka luas buat pengiat Network Marketing serta bagi mereka yang baru ingin menceburi bidang ini..
Bayangkan..
anda adalah dikalangan insan-insan bertuah kerana anda adalah dikalangan kelompok awal.. pasaran sangat luas lagi di malaysia ini.. ahli setakat awal Mac 2010 ada lebih kurang 2000 ahli untuk dibandingkan dengan penduduk malaysia 27 juta orang..
Ianya bermula di Malaysia.. bermakna rakyat malaysia berada di hirarki yang teratas.. untuk pasaran antarabangsa pula.. dimana Power Root telah berada di 18 buah negara.. apabila anda membuka pasaran di negara2 tersebut.. mereka amat mudah menerima jenama kita kerana mereka telah mengenali jenama Power Root itu sendiri.. tak perlu berbuih mulut untuk menceritakannya.. di Indonesia pula.. power root menjadi jenama no 2 untuk jenama minuman tenaga.. baru-baru ini.. Power Root baru memasuki pasaran China 2 bulan yang lepas.. potensi pasaran berkepadatan berbilion rakyatnya.. bayangkannn….
Anda kini.. berada di landasan yang betul untuk terus maju.. kerana Power Impian Power Root akan menjadi satu fenomena tidak lama lagi… bermula sekarang.. nikmati kemudian..
Biar apa pun.. saya amat positif bahawa.. Power Impian akan menjadi fenomena….
untuk penerangan lebih lanjut.. hubungi saya…
MUHAMAD SUHAILI BIN SHAHRUDDIN
NO TELEFON: 0134266151
EMEL: suhail_inc @ yahoo.com

WEBSITE: suhailinc.com

 

Edwin

Newbie
Joined
Jun 18, 2009
Messages
429
Points
16
Saya sekadar ingin memberi nasihat kepada sesiapa yang hendak memulakan perniagaan internet. Perniagaan internet merupakan satu 'perniagaan'. Sebagaimana yang kita ketahui, perniagaan adalah suatu bidang kerjaya yang menuntut supaya kita bersungguh-sungguh dalam menguruskannya. Janganlah disebabkan ramai yang mengatakan bahawa perniagaan internet ini lebih mudah untuk diceburi, sedikit sebanyak membuatkan kita leka dari berusaha bersungguh-sungguh untuk mencapai kejayaan.

Berapa ramai di kalangan kita yang kecundang di dalam bidang perniagaan internet disebabkan kurangnya usaha yang dilaburkan. Sebagai seorang yang meminati dunia keusahawanan, saya berharap semakin ramai yang akan menceburi perniagaan internet seterusnya mencapai kejayaan yaang diingini.

Berusahalah...kerana di dalam usaha terkandung laluan untuk mencapai kejayaan...

Perniagaan internet boleh dikatakan perniagaan yg menjimat kos berbanding dgn perniagaan offline.

Jika korang nak buat perniagaan dgn modal yg rendah,perniagaan internet adalah paling sesuai utk korang.

Tapi perlulah berusaha kalau korang nak berjaya.

~~NOthing worth gaining was ever gained without effort~~
 

rmbucks4u

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
0
Points
0
salam & hi..tumpang lalu,hehe..anyone pernah dengar bisnes ads4bucks? mudah,murah & massyukk...nak tau detail sms me 0143423033 or visit my blog kam6789.ads4blog.net...thank u!
 

desa1

Newbie
Joined
Oct 22, 2009
Messages
260
Points
0
Thanks bro atas ilmu yg amat berguna...
 
Top