Perlukan Pandangan Tentang Bakal Program Affiliate

venthi76

freshman
Joined
May 27, 2009
Messages
21
Points
1
Hi,

Tengah berfikir untuk lancarkan satu program affiliate bagi service membina laman web yang saya kendalikan. Nak survey respon/sambutan kat WC dulu sebelum lancarkan program tersebut dalam masa terdekat...

Saya memberi perkhidmatan bina blog wordpress dan tawar premium wordpress theme kepada customer di mana mereka boleh pilih dari 79 jenis theme.

Konsep affiliate cukup mudah, refer customer dan dapat duit. Harga komisyen tak pasti lagi, tetapi katakan RM50 per referral.

Apa kata anda?
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Mantap dah nie..:)

1) 79 themes PREMIUM - TT mmg ada semua license ker?

2) refer customer dan dapat duit - Mudah laa tue tapi tak berisiko ker TT?

3) Harga komisyen tak pasti lagi, tetapi katakan RM50 per referral - PART nie paling geng2 WC tggu...kalo REFERAL nye part dapat SUAM2 kuku mmg sukar dapat perhatian aa TT..tp kalo TT ada NAMA atau dapat JV dengan ORANG TERNAMA...kacang jek tue nanti..:D

Hi,

Tengah berfikir untuk lancarkan satu program affiliate bagi service membina laman web yang saya kendalikan. Nak survey respon/sambutan kat WC dulu sebelum lancarkan program tersebut dalam masa terdekat...

Saya memberi perkhidmatan bina blog wordpress dan tawar premium wordpress theme kepada customer di mana mereka boleh pilih dari 79 jenis theme.

Konsep affiliate cukup mudah, refer customer dan dapat duit. Harga komisyen tak pasti lagi, tetapi katakan RM50 per referral.

Apa kata anda?
 

venthi76

freshman
Joined
May 27, 2009
Messages
21
Points
1
Mantap dah nie..:)

1) 79 themes PREMIUM - TT mmg ada semua license ker?

2) refer customer dan dapat duit - Mudah laa tue tapi tak berisiko ker TT?

3) Harga komisyen tak pasti lagi, tetapi katakan RM50 per referral - PART nie paling geng2 WC tggu...kalo REFERAL nye part dapat SUAM2 kuku mmg sukar dapat perhatian aa TT..tp kalo TT ada NAMA atau dapat JV dengan ORANG TERNAMA...kacang jek tue nanti..:D
1) semuanya ada license - customer boleh pilih salah satu theme premium yang mereka suka.

2) agaknya tak berisiko MrDisc kerana dapat $$$ apabila referral itu jadi sales

3) pandangan diterima :) . masih tengah brainstorm untuk offer komisyen yg agak lumayan untuk affiliate. :D
 

Luqmanmikhail

freshman
Joined
Sep 7, 2014
Messages
47
Points
8
1. Jika dah ada lesen untuk kesemua theme, mmg berbaloi untuk org join.
2. Amat menarik dan TT kena nyatakan selalu poin ni, "refer customer yang membuat pembelian sahaja". Jika sekadar refer, semua orang boleh buat.
3. Komisen bukan bergantung kepada tinggi komisen tp kepada 'siapa yang nak dapat komisen'. Program job di rumah, komisen RM25 pun dah buat semua bloggger2 bergerak so ia bukan pada nilai.
 
Top