Perkhidmatan setup dan update video blog

amrilmuidz

Senior
Joined
Oct 9, 2009
Messages
462
Points
0
Salam saudara alang..

Saya agak berminat...tapi saya agak kurang faham dengan konsep vblog nie...hehe...yang submit ke link tu macamana pulak..ada detail tak? memang berminat...and income usd100 tu senang untuk dicapai ke?
 

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
45
@chibobski84 - bayaran ansuran boleh, tapi saya akan mula buat lepas semua bayaran diterima. You dah beli PVB kan sebelum ni? Kalau ya, cuba semak private forum utk harga khusus pada pembeli.

@amrilmuidz - nanti saya akan bagi produk PVB secara percuma jadi lepas dapat produk tu you akan faham semua konsep dia macam mana. Macam nemesis cakap, setakat $100 USD sebulan memang tak mustahil langsung. Actually senang2 jer boleh dapat lebih dari tu, tapi saya tak nak org letak expectation yg terlalu tinggi.
 

abgsabah

freshman
Joined
Jun 27, 2007
Messages
725
Points
16
ada apa2 keperluan lain ke?
contohnya kena ada software atau apa2 bnda tertentu yg kitaorg perlu ada?
 

alan

Senior
Joined
Aug 20, 2008
Messages
7,630
Points
38
tak perlu software atau apa2 bnda tertentu...

sebab semua benda tu Alang yg akan buat...

kira cam turn-Key solution

tugas you cuma submit link sahaja... :D


ada apa2 keperluan lain ke?
contohnya kena ada software atau apa2 bnda tertentu yg kitaorg perlu ada?
 

abgsabah

freshman
Joined
Jun 27, 2007
Messages
725
Points
16
btul ke alan? mcm tu best la..
cuma kena cari modal aje..:)
 

aurora ice

Senior
Joined
Dec 22, 2008
Messages
2,234
Points
38
Xmustahil nak dpt 100 sebulan :D income kat siggy sy tu dr vblog la.huhu
product alang ni mmg terbukti berkesan.alang da offer servis ni,komfem lg senang:).

P/s: sy prefer wat sendiri,enjoy;)

nemesis buat ni, berapa lama baru boleh dapat income..?
nk expand jugak lah kpd vblog..

saje nk tau potensi vblog teknik alang ni,
dlm bulan pertama dah boleh dpt $100 ke..?

utk service ni, tk offer affiliate ke alang..?
mana tau ada affiliate offer bonus best ke..
:)

kalau srh outsourcer sy submit link boleh tak..?
 
Last edited:

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
45
@abgsabah - macam yg alan cakap, takde keperluan apa2, cuma perlu modal jer. Lagi satu mungkin you perlukan rss reader utk nak alert you bila saya update blog. Rss reader ni boleh guna yg free jer. Bukan keperluan, tapi digalakkan, kalau you malas nak refresh blog you setiap 30 minit nak tengok saya update ker tak.

@aurora ice - tentang potensi income dan berapa lama boleh dapat hasil ni, saya biarkan pembeli pvb yg jawabkan. Rata2nya bulan pertama dah dapat balik lebih dari modal dan bulan kedua tu earnings dah makin tinggi.

Buat masa ni saya tak bercadang lagi nak offer affiliate sbb saya tak tau lagi berapa customer yg saya nak ambil utk servis ni.

Takde masalah you nak outsource ke nak buat sendiri ke utk submit link, yg penting kena submit. Kalau saya update tiap2 hari tapi link tak submit utk promosi, nanti takde visitors masuk takde la income.
 

aurora ice

Senior
Joined
Dec 22, 2008
Messages
2,234
Points
38
ooo.. mcm tu, tkde sy tanya pasal link2 tu kan mungkin rahsia.
so tkt outsourcer sy tk dibenarkan utk tahu.

emm..

btw, since ramai yg buat vdeo blog ni, still boleh jalan ke.

ada yg ckp income makin slow sbbkan scammer dan sbbkn persaingan.

lagi2 kalau semua org promote link kt tmpt2 yg sama..

tgh fkr2 lg nk try service ni atau yg lg satu.
:)

tq alang sbb jwb soalan sy yea..
 

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
45
memang tempat promosi link tu pembeli pvb jer tau, tapi kalau setakat you nak bagitau kat org yg you nak outsource tu saya tak kisah. Jangan sampai tulis kat blog atau buat ebook lain dah la :D

saya buat vblog ni dari tahun 2007 dan sampai skrg income masih steady. Kalau nak harap income dari vblog ni utk you buat fulltime memang tak boleh la, tapi kalau setakat side income ni memang boleh sebab income dari vblog ni antara sumber income yg paling mudah.

Tentang promosi tu, saya takde halangan kat mana you nak promote. Kalau you ada cara dan tempat lain nak promote, promote jer. Tapi skrg ni satu blog saya tu cuma promote di 2 tempat jer tiap2 hari visitors lebih 5 ribu.

Service yg lagi satu tu service mana?
 

buzzupteam

freshman
Joined
Dec 26, 2009
Messages
529
Points
18
Mmg rata2 newbie nak cari website atau blog yang terus boleh generate income... Kalau blogging, conform lambat PR nak naik.. Tapi ngan vblog nie xperlu ssah2 tingkatkan PR(optional), pasal tempat promosinya dah cukup bagi 1000 visitors sehari...

Besh tau... :D
 

danzaimar

freshman
Joined
Dec 10, 2008
Messages
273
Points
16
Age
37
Cm best je video blog ni..tapi tak paham konsep pendapatan nye..ni ader kaitan dengan adsense ke??
 
Top