Perkhidmatan Internet Yang Anda Gunakan??!!

Pembekal Perkhidmatan Internet yang Anda Langgan??!!

  • TM-net : Streamyx

    Votes: 15 62.5%
  • Maxis Broadband

    Votes: 2 8.3%
  • Celcom Broadband

    Votes: 5 20.8%
  • lain-lain

    Votes: 2 8.3%

  • Total voters
    24

mayonis

Newbie
Joined
Dec 2, 2008
Messages
1,069
Points
38
Saye nak buat survey sikit pasal ISP kat Malaysia nie.Fokusnye pasal perkhidmatan dieorang,customer service (CSA),kelajuan yang munasabah.

Sebenarnye nak buat perbandingan perkhidmatan manakah yang terbaik??!!

Saye harap semue dapat kongsikan bersama...:rolleyes:

PS:Survey ini tidak menunjukkan perkhidmatan internet adalah yang terbaik jika mendapat undi paling banyak.Ia sekadar untuk mengenal pasti pola atau taburan pengguna sesuatu perkhidmatan internet itu....
 

mayonis

Newbie
Joined
Dec 2, 2008
Messages
1,069
Points
38
Sebagai tuan rumah biar lew saye yang mulekan dulu.Saye gune Tm-net streamyx 1 MB.So far memang slalu jugak problem.Bukan ape,slau sangat slow.Dieorang slalu kate server tempat saye tak stabil dan beberape masalah lain selain daripade streamyx sedang upgrade perkhidmatan mereka kepada sistem baru.Sistem ape pun saye dah lupe.Tapi CSA dieorang bagus.Selalu layan dan ambil kisah masalah kita.Walaupun mahal skit tapi Ok lew.......
 

kaiba910

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,558
Points
36
Sebagai tuan rumah biar lew saye yang mulekan dulu.Saye gune Tm-net streamyx 1 MB.So far memang slalu jugak problem.Bukan ape,slau sangat slow.Dieorang slalu kate server tempat saye tak stabil dan beberape masalah lain selain daripade streamyx sedang upgrade perkhidmatan mereka kepada sistem baru.Sistem ape pun saye dah lupe.Tapi CSA dieorang bagus.Selalu layan dan ambil kisah masalah kita.Walaupun mahal skit tapi Ok lew.......

Sy guna streamyx 1 mb gak. Kadang2 laju gile, kdg2 slow dan kdg2 asyik DC. Psl DC tu mungkin sbb line rumah sy prob kot. X baiki2 lagi
 

Funkyknight

freshman
Joined
Mar 14, 2008
Messages
116
Points
16
tengah tunggu harga berpatutan baru daftar (ntah sampai bila kerajaan malaysia mahu usaha??).cuba pakai broadband di bandar atau free wifi dq dan hang selalu. negara jiran seperti brunei 7mbps baru 30 BND atau 20BND.lancar dan download movie atau mp3 tip top.jika 1 hingga 3 Mbps masih di harga cecah ratusan ringgit fikir dua kali mahu daftar. negara matahari terbit dan eropah 1mbps baru berapa ringgit ja dan ada capai 50mbps sehingga 100mbps.download really sweat jika capai tahap seperti ini...
 

mayonis

Newbie
Joined
Dec 2, 2008
Messages
1,069
Points
38
tengah tunggu harga berpatutan baru daftar (ntah sampai bila kerajaan malaysia mahu usaha??).cuba pakai broadband di bandar atau free wifi dq dan hang selalu. negara jiran seperti brunei 7mbps baru 30 BND atau 20BND.lancar dan download movie atau mp3 tip top.jika 1 hingga 3 Mbps masih di harga cecah ratusan ringgit fikir dua kali mahu daftar. negara matahari terbit dan eropah 1mbps baru berapa ringgit ja dan ada capai 50mbps sehingga 100mbps.download really sweat jika capai tahap seperti ini...

Hmph betol tue.Compare dengan negare luar memang Malaysia nie jauh ketinggalan.Lagi kalau pakai handphone dengan 3G.Bile dpat bil tiap2 bulan ade saje cas penggunaan internet dan 3G.Padahal kekadang kite tak pernah pun melayari internet gune phone.Bile call CSA,dieorang kate maby kite tersilap tekan jadi die surf internet secara automatik.

Tapi jumlahnye tak masuk akal.kekadang lebih mahal daripada cas panggilan dan sms.Ade jugak beberapa kawan saye yang lain terkene....
 

loque

freshman
Joined
Feb 4, 2009
Messages
12
Points
0
negara membangun la katekan...
aku lepas SPM nak pindah
NY,Tokyo,Paris,,,,dan bandar2 maju lain.
Haha
 

mfaiz

Senior
Joined
May 15, 2008
Messages
1,952
Points
38
Saya guna Celcom Broadband... contract 18 bulan, baru je hampir 2 bulan lbih guna...

Slalu tension sbb slow giler (sampai penah mengamuk :D)...

Penah DC tp x la selalu, jarang yg tramat...
 

spatt

Newbie
Joined
Jun 20, 2008
Messages
765
Points
18
Age
35
aku guna streamyx 1mb..
so far so good.hobi aku yg ske sedut menyedut ni masih dapat dipuaskan lagi..
 

acul1982

freshman
Joined
Mar 13, 2007
Messages
121
Points
16
Saya guna streamyx 1mb, bila time org gi koje..laju jugak la tapi dah traffic sesak..slow ler...ingat nak tukar guna jaring tapi area kat sini tak support pulak..sesetenagh tempat jer support...
 
Top