Percaya tak?,300GB Disk Space Web Hosting

Joined
Dec 4, 2006
Messages
1,650
Likes
6
Points
38
Offline
#1
Setakat ni, Ini yang pertama saya jumpa di Malaysia, Web host yang menawarkan 300GB Disk space/300GB Data Transfer. Biasa jumpa 10GB je.

features:

Addon Domains:30
Parked Domains:300
MySQL Databases :300
Disk Space:300GB
Monthly Data Transfers:300GB
Unlimited email mailboxes:yes
24 x 7 x 365 support:yes
Pay Bi-Annually ( 24 months ):RM 299.50 /setahun (Jimat RM 199)

Memang puas hati kalau dapat 300GB disk space. Tapi average penggunaan tak sampai 1GB kalau setakat nak buat blog biasa2. Berbaloi ke kalau bayar RM399 setahun untuk 300GB berbanding RM100 lebih untuk 10GB?
 
Joined
May 29, 2007
Messages
40
Likes
0
Points
6
Age
33
Offline
#2
maksud kau hosting dari Exabytes ke yang 300Gb tu? btw dorang akan bawak kuar package yang lagi besar lagi. just tunggu je.

tapi dari pendapat aku, tak perlu pun beli yang besar2. bukan nak buat ape pun. unless la dalam tu korang nak install vista banyak2. :p

-cypher.
 

tuan

freshman
Joined
Feb 18, 2007
Messages
542
Likes
0
Points
16
Offline
#5
300 Gig besar tu , aku hanya ada 1g,250 mb,500 mb(baru beli) maxs bandwith 30Gig je

tapi aku pakai tak sampai pun 100 Mb space dan hanya 1.5 Gig je jalur nipis
 

prozone

freshman
Joined
May 19, 2007
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#7
pakej yg besar selalunya untuk webapp yg masih belu perlukan dedicated server. kalau dreamhost 1TB dia bagi.
 

budin

freshman
Joined
Apr 27, 2007
Messages
345
Likes
0
Points
16
Age
32
Offline
#8
banyak gak jumpe webhosting yang gile2 besar space ngn bandwith..tapi smua hosting oversea jek.. cam ixwebhosting, anhosting, mcm2 lagi la..ade yg smpai offer TeraByte :)..tak tahu la nak buat apa besar2 camtu
 

fayz

Newbie
Joined
Oct 14, 2006
Messages
88
Likes
0
Points
6
Offline
#9
Tu semua gimmick...takkan habis guna semua tu..yang penting cpu processing power dan RAM.. higher cpu processing power and RAM can give you higher connections at any one time..i.e. # of visitors online at any one time..

they know that ppl takkan guna sepenuhnya that's why they can offer that much space..

but to be honest, aku guna host exabytes..I am with them sebb good customer service...24/7/365, kalau tak pandai install script pun dia punya engineer akan bersusah payah tolong sampai kau berjaya install, tak kisahlah apa2 jenis..walaupun tak termaktub dalam perjanjian service diaorang..kau boleh call diaorang siang malam pasal server..tak macam overseas hosting nak call mahal..cuma bergantung pada live online support..itupun slow..

the best so far in malaysia..
 
Joined
Dec 4, 2006
Messages
1,650
Likes
6
Points
38
Offline
#10
Tu semua gimmick...takkan habis guna semua tu..yang penting cpu processing power dan RAM.. higher cpu processing power and RAM can give you higher connections at any one time..i.e. # of visitors online at any one time..

they know that ppl takkan guna sepenuhnya that's why they can offer that much space..

but to be honest, aku guna host exabytes..I am with them sebb good customer service...24/7/365, kalau tak pandai install script pun dia punya engineer akan bersusah payah tolong sampai kau berjaya install, tak kisahlah apa2 jenis..walaupun tak termaktub dalam perjanjian service diaorang..kau boleh call diaorang siang malam pasal server..tak macam overseas hosting nak call mahal..cuma bergantung pada live online support..itupun slow..

the best so far in malaysia..
Customer service dia memang best. Cepat reply dan ada followup. Maksudnya, lepas kita hantar email tanya pasal xyz, diorang reply. Lepas 2 kalau kita tak close ticket atau reply balik kat diorang yg soalan kita terjawab, diaorang akan followup sampai kiat close tiket.
 

power

freshman
Joined
Feb 8, 2007
Messages
276
Likes
1
Points
18
Offline
#12
Agak-agak apa kan terjadi klau aku bebetul letak file besar2 dan banyak dalam hosting tu. Contoh aku letak software yang bersaiz berpuluh hingga beratus mb untuk kasi orang donlod.

huhuhu.....sape boleh jawab???
 
Joined
Jul 16, 2006
Messages
389
Likes
1
Points
18
Offline
#13
Benda ni bergantung la pada TOS syarikat hosting tu. Kalu letak software pirate memang cari nahas la.. Movie ke, bahan2 lucah ke memang biasanya syarikat hosting takkan bagi letak. Dan biasanya ada limit filesize utk satu-satu file..

Tapi kalu tak menyalahi TOS, letak la file byk mana pun. Diorang tak boleh kata apa..
 
Top