Teknologi Perbandingan Oppo F5, Huawei Nova 2i Dan Vivo V7+

Deli

Active
Joined
Jun 6, 2015
Messages
18,322
Likes
28
Points
48
Offline
#1
Peranti kelas pertengahan dengan skrin nirbingkai telah mula dipasarkan sejak September. Semalam Oppo F5 dilancarkan secara rasmi di Malaysia menjadikannya peranti kelas pertengahan ketiga dengan rekaan skrin memanjang 18:9 untuk pengguna tempatan. Mari lihat perbandingannya dengan Huawei Nova 2i dan Vivo V7+.



Sumber: Amanz
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
21
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#2
Oppo skrin besar sikit sahaja tapi storan dia kurang separuh daripada huawei dan vivo... Tapi harga mereka pun masih ok lagi, saya tengok I-phone 8 dengan 64gb, air mata pun nak keluar dah.
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
40
Likes
0
Points
6
Age
26
Offline
#3
Oppo skrin besar sikit sahaja tapi storan dia kurang separuh daripada huawei dan vivo... Tapi harga mereka pun masih ok lagi, saya tengok I-phone 8 dengan 64gb, air mata pun nak keluar dah.
Haha,,, samu juga lah, tapi kawan saya bagitau ada satu package easyphone bagi kami dapat phone dengan harga yang rendah, macam bayaran ansuran. Kena bayar selama 2 tahun pula, sedang fikir apa plan yang sesuai untuk saya.
 

SitiN

freshman
Joined
Feb 5, 2018
Messages
3
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#4
easyphone dari telco mana? aku x pernah dengar... kalau blh bayar ansuran aku nak cuba...
 
Joined
Feb 7, 2018
Messages
2
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#6
Haha,,, samu juga lah, tapi kawan saya bagitau ada satu package easyphone bagi kami dapat phone dengan harga yang rendah, macam bayaran ansuran. Kena bayar selama 2 tahun pula, sedang fikir apa plan yang sesuai untuk saya.
Kalau harga berpatutan blh lah cuba, tapi yg masa dua tahun tu agak panjang ku rasa, perlu plan dulu tau kerana byk perkara blh berlaku dlm tempoh masa tu..
 

Yesin

freshman
Joined
Jun 28, 2016
Messages
20
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#7
easyphone dari telco mana? aku x pernah dengar... kalau blh bayar ansuran aku nak cuba...
Easyphone ni dari celcom, baru buat promosi awal bulan juanuary shj...

mmg dpt buat ansuran secara bulanan jika anda dari telco lain... blh buat 12 bulan cepat habis kan…
 

Yesin

freshman
Joined
Jun 28, 2016
Messages
20
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#8
Kalau harga berpatutan blh lah cuba, tapi yg masa dua tahun tu agak panjang ku rasa, perlu plan dulu tau kerana byk perkara blh berlaku dlm tempoh masa tu..
Kalau bimbang byk nanti promosi habis lagi geram... skrg murah2 tiada payah down payment mengapa bimbang lagi...
aku terus ambil satu plan dulu x kesah byk dah
 

FaIzah

freshman
Joined
Jan 18, 2018
Messages
5
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#9
Kalau harga berpatutan blh lah cuba, tapi yg masa dua tahun tu agak panjang ku rasa, perlu plan dulu tau kerana byk perkara blh berlaku dlm tempoh masa tu..
2 tahun panjang ke? bukan semuan macam tu ke kalau ambil plan telefon?
 

FaIzah

freshman
Joined
Jan 18, 2018
Messages
5
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#10
Kalau bimbang byk nanti promosi habis lagi geram... skrg murah2 tiada payah down payment mengapa bimbang lagi...
aku terus ambil satu plan dulu x kesah byk dah
bila habis promosi tu? tengok saya sempat tak tunggu saya dapat simpan duit untuk beli phone baru, sekarang bayar minyak sudah habis duit saya.
 

Dynamo

freshman
Joined
Feb 9, 2018
Messages
19
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#11
Kalau bimbang byk nanti promosi habis lagi geram... skrg murah2 tiada payah down payment mengapa bimbang lagi...
aku terus ambil satu plan dulu x kesah byk dah
Eh betul ke ni x perlu down payment? Tapi setiap bulan interest tu mrk cas brp ye? Kerana selalunya kalau x ade down payment interest mrk tu akan cas lbh tinggi..
 

Dynamo

freshman
Joined
Feb 9, 2018
Messages
19
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#12
bila habis promosi tu? tengok saya sempat tak tunggu saya dapat simpan duit untuk beli phone baru, sekarang bayar minyak sudah habis duit saya.
Rasanya belum begitu cepat habis, jadi masih blh ambil masa utk kumpul duit tu, x kan begitu pantas lari punya haha
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
21
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#13
Rasanya belum begitu cepat habis, jadi masih blh ambil masa utk kumpul duit tu, x kan begitu pantas lari punya haha
nak kumpul duit sampai bila, masa kamu dapat kumpul duit dalam jumlah yang cukup, harga phone dah naik lah, haha....
Adakah easyphone tu dapat membantu dalam jimat kos? saya tak pasti la...
 

SitiN

freshman
Joined
Feb 5, 2018
Messages
3
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#15
Eh betul ke ni x perlu down payment? Tapi setiap bulan interest tu mrk cas brp ye? Kerana selalunya kalau x ade down payment interest mrk tu akan cas lbh tinggi..
Baiknya buat bayar ansuran jadi aku x perlu risau mau cari duit bayar deposit begitu byk...
i dengar down payment pun x perlu kan…
 
Joined
Jun 3, 2016
Messages
19
Likes
0
Points
1
Age
30
Offline
#16
2 tahun panjang ke? bukan semuan macam tu ke kalau ambil plan telefon?
2 tahun akan berlaku berbagai perkara... biasa lebih baik ambil x ada contract lebih baik...

masih tunggu package yg x ada contract dgn phone dan plan…
 
Joined
Feb 10, 2018
Messages
2
Likes
0
Points
1
Age
21
Offline
#17
nak kumpul duit sampai bila, masa kamu dapat kumpul duit dalam jumlah yang cukup, harga phone dah naik lah, haha....
Adakah easyphone tu dapat membantu dalam jimat kos? saya tak pasti la...
Harga handphone x akan naik tu, hanya akan turun saja... tapi mungkin juga lah apabila sudah cukup duit tu sudah ada handphone baru yg lebih canggih teknologi dia lah
 
Joined
Feb 10, 2018
Messages
2
Likes
0
Points
1
Age
21
Offline
#18
Yer ke? cari online hanya cakap dari celcom, blh ambil phone lepas ambil xpax plan ke?
Anda blh register dekat laman web mrk tu, hantar dokumen2 yg diperlukan dan tunggu saja, mrk akan hubungi anda sekiranya pendaftaran diluluskan.
 

Yesin

freshman
Joined
Jun 28, 2016
Messages
20
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#19
bila habis promosi tu? tengok saya sempat tak tunggu saya dapat simpan duit untuk beli phone baru, sekarang bayar minyak sudah habis duit saya.
x pernah dengar promosi ini ada tarikh... sekiranya ada lagi cepat2 beli dulu...
x mahu sampai habis nanti x dpt rugi la... sebulan hanya buat seratus lebih dpt smartphone dan plan... ok kot...
 

Yesin

freshman
Joined
Jun 28, 2016
Messages
20
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#20
2 tahun akan berlaku berbagai perkara... biasa lebih baik ambil x ada contract lebih baik...

masih tunggu package yg x ada contract dgn phone dan plan…
jgn la berbanding mcm ni... ini kebaikkan utk org x susah nak milih phone canggih2 ni...
x perlu down payment mmg tolong kita jimat wang... jika anda x nak blh ambil lain plan juga...
tapi semua akan cakap easyphone best sekali...
 
Top