Penyambung susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang runtuh

sally

freshman
Joined
Aug 26, 2009
Messages
2,655
Likes
0
Points
36
Offline
#1

Penyambung susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang yang sedang dalam pembinaan runtuh dalam satu kejadian kira-kira pukul 7.15 petang tadi. - Foto Bernama


GEORGETOWN- Penyambung susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang yang sedang dalam pembinaan runtuh pada kira-kira 7.15 malam ini.

Runtuhan berlaku di Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu berhampiran Batu Maung.

Anggota keselamatan dilihat sedang giat menjalankan pemeriksaan untuk mengenal pasti sekiranya ada kenderaan dan mangsa yang terperangkap. - Bernama



sumber:http://www.sinarharian.com.my/penyambung-susur-keluar-jambatan-kedua-pulau-pinang-runtuh-1.168211
 
Joined
Aug 31, 2008
Messages
5,359
Likes
7
Points
38
Age
33
Offline
#2
skarang ni semua yang dibina runtuh,
padahal malaysia takda pun gempa bumi..
salah siapa? JKR ke?
 
Joined
Mar 18, 2013
Messages
22
Likes
0
Points
1
Offline
#5
Bukan salah JKR. Tengok dulu hasil siasatan macam mane. Tengok design macam mane, kalau design fail, mmg patut pun runtuh. Kalau ok, bukan sebab design. Tengok cara pasang macam mane. Nie semua kerja kontraktor. Client akan datang cek bila2 masa. So kalau client dy JKR, tak patut jugak jkr yang salah.
Kena ingat, kalau jalan rosak, bangunan rosak, jambatan runtuh bukan semua salah jkr ataupun jurutera.
 
Top