Pening Nak Pilih Plan Postpaid

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
23
Likes
1
Points
3
Offline
#1
Masih ade org yg call byk2 kat kawan2? Bukannya semua skrg whatsapp or wechat byk2 guna internet data? Aq dgn member2 semua pon suka quota yg byk2 data internet tu. Ni lah yg buat customer semua pening nak pilih postpaid plan tu, mcm2 preference customer skrg...
 
Joined
Aug 29, 2011
Messages
76
Likes
2
Points
8
Offline
#4
Skrg ni byk apps boleh guna utk contact jugak kan? Mcm Line atau Whatsapp...Guna internet je... Xde bayaran utk call pun... Tapi kena tengok jugaklah pengguna tu buat ape... Kalau masih belajar kat kolej tak yah lah guna call pun...Whatsapp je kan lagi senang..
 
Joined
Nov 16, 2013
Messages
23
Likes
0
Points
1
Offline
#5
Masih ade org yg call byk2 kat kawan2? Bukannya semua skrg whatsapp or wechat byk2 guna internet data? Aq dgn member2 semua pon suka quota yg byk2 data internet tu. Ni lah yg buat customer semua pening nak pilih postpaid plan tu, mcm2 preference customer skrg...
jgn la suscribe postpaid. sy bru tkr dari prepaid ke postpaid tp wang tak jimat
ada contract dn lbh mahal ckp plan smue blh lbh jimat dn coverage lbh baik tp cam sama je
jgn lupe ada syarat2 tersembyi
 

masalt

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
27
Likes
0
Points
1
Offline
#6
Tapi kalau guna call banyak tak bazir lah.. Mcm buat bisnes punya kan selalu kena guna call kan? Asalkan boleh handle tu expenses guna postpaid pasti lebih best...
 

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
23
Likes
1
Points
3
Offline
#8
Dah boring dgn prepaid lah asyik kena cari top up lahh, nak balas gf ku pon susah masa credit habis. Kena lah marah sebab tak reply dia tu. postpaid kan senang, cuma tunggu bill kat hujung bulan je. Mujur i sudah tukar ke postpaid la. Member pon semua complain kat i masa guna prepaid sebab tak balas dia org tu.
 
Joined
Dec 20, 2014
Messages
21
Likes
0
Points
0
Offline
#9
alahh, ok ak tau sume telco ad peminat. ak nk share psl fungsi baru Celcom First .. Optimiser ;)
cuba cari kat google utk Celcom First > Plan > First
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
89
Likes
6
Points
8
Offline
#10
alahh, ok ak tau sume telco ad peminat. ak nk share psl fungsi baru Celcom First .. Optimiser ;)
cuba cari kat google utk Celcom First > Plan > First
Celcom sedang promote fungsi baru tentang itu First Package ke? Macam sgt best je.. Tu apasal dgn Optimiser? Blh cerita sikit ke ni?
 

chuge

freshman
Joined
Aug 8, 2012
Messages
17
Likes
0
Points
1
Offline
#12
sme je guna postpaid aq dh dlm masalah kewangan krn problem xleh control call
borak2 tlepn byk
 
Last edited:

pasza

freshman
Joined
Feb 13, 2015
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#13
semu org suka benda lain2.. optimiser nih mcm pelan bagus je sbb blh pilih cal dgn sms atau data internet. tp ak rasa byk org akan amik data la.
 
Last edited:

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,035
Likes
32
Points
48
Offline
#14
Saya dah guna Prepaid lama dan Postpaid baru dalam 5 tahun. Saya rasa prepaid jimat kalu kita just guna untuk limited person. Postpaid pulak mmg khas untuk lebih lama call. ada pro and cons dua2. tapi sy lebih prefer postpaid kerana xpelu cari topup. Kalu emergency masa tue lah kita baru sedar how useful postpaid. Kena pandai berjimat. Ada org reload RM10 sehari..tapi rata-rata menggunkan lebih kurang RM20 seminggu atau RM80 sebulan. Lebih kurang je dgn postpaid. Buat masa sekarang pastikan anda priority kan mane lebih penting dari segi keperluan dan kos. Jangan amik je walaupun nampak murah. Pastikan anda lebih bijak mengurus kewangan. Tak kisah prepaid or postpaid, kalu dua2 tak use betul2..dua2 mudarat.

Start dari pakej kecik dan bukannya kontrak untuk tau jika anda ini jenis pandai control ke tak. Kalu tak dapat, cepat2 use prepaid semula.
 

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
23
Likes
1
Points
3
Offline
#15
Takde hal la kalau nak try benda baru tu. ni Celcom First dgn optimiser dia tu mcm mmg best sebab blh top up lagi quota internet tu. Jimat duit la kalau quota habis, takyah nak bazir duit lagi nak tambah quota tuu. minggu ni mesti tarik member2 ku pergi tukar same2.
 
Joined
Feb 6, 2012
Messages
49
Likes
1
Points
8
Offline
#16
Fungsi tu mmg nampak menarik lah, tapi kena commit 85 ringgit sebulan mmg mahal lah. plan aq skrg ni hanya 70 saje.
 
Top