Pengalaman deal dengan Dropshipper T-shirt DTG Tuan Megat

parkcheek

freshman
Joined
Feb 16, 2011
Messages
2
Points
0
Salam smue,

Aku nk cite sket la tentang service dropship Tuan Megat ni.. aku ni kire baru la dlm bidang dropship.. sebab da byk acc kene suspend sbb AN.. Aku saje la nk try service DS malaysia.. tp malang nya service die hampeh.. 1st order aku tebengkalai seminggu.. sbb nye xde alamat aku.. staff die tunggu emel aku.. sedap tul alasan die.. aku contact da byk kali.. xnk reply.. bg tracking number pun mengarut2.. sebaik aku penah ship pakai tracking number.. awal2 da tanye ni tracking number service ape ni pelik je tgk.. :-/

2nd order aku.. bayar pakai M2U hari rabu da pesan awal2 mintak ship isnin.. tbe isnin aku contact kate ink abes.. alahai nape la time xbtau awal2.. mintak refund xnk bagi.. konon nye nk bisnes lame.. nnt nk order xyah bayar.. da contact senyap je ckp aku mmg da xnk da order ngan die..

aku bukan nk buruk kan bisnes org.. mmg xbyk amount tu cume RM 48 je.. tp kalo mat saleh punye order bukan main lg baik.. nk jage feedback la konon.. aku cume nk share je pengalaman deal ngn service tuan megat.. nk cover modal bli DTG mesin pun jgn la kapak org sendiri.. :-O
 

yoji

Senior
Joined
Oct 30, 2008
Messages
2,004
Points
38
baru je cam ada niat...kena pikir2 lgi nie...:(
 

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
aku dulu direct print je.. dtg ke kedai dia bawak pen drive.. pas print balik umah packing n pos..

klu dropship dia aku x penah guna.. klu ramai dh kene apa lg kasi reject la dari senarai..
 

SensualGifts.net

freshman
Joined
May 21, 2010
Messages
129
Points
0
Salam smue,

Aku nk cite sket la tentang service dropship Tuan Megat ni.. aku ni kire baru la dlm bidang dropship.. sebab da byk acc kene suspend sbb AN.. Aku saje la nk try service DS malaysia.. tp malang nya service die hampeh.. 1st order aku tebengkalai seminggu.. sbb nye xde alamat aku.. staff die tunggu emel aku.. sedap tul alasan die.. aku contact da byk kali.. xnk reply.. bg tracking number pun mengarut2.. sebaik aku penah ship pakai tracking number.. awal2 da tanye ni tracking number service ape ni pelik je tgk.. :-/

2nd order aku.. bayar pakai M2U hari rabu da pesan awal2 mintak ship isnin.. tbe isnin aku contact kate ink abes.. alahai nape la time xbtau awal2.. mintak refund xnk bagi.. konon nye nk bisnes lame.. nnt nk order xyah bayar.. da contact senyap je ckp aku mmg da xnk da order ngan die..

aku bukan nk buruk kan bisnes org.. mmg xbyk amount tu cume RM 48 je.. tp kalo mat saleh punye order bukan main lg baik.. nk jage feedback la konon.. aku cume nk share je pengalaman deal ngn service tuan megat.. nk cover modal bli DTG mesin pun jgn la kapak org sendiri.. :-O
Memang hampeh...
 

fagositosis

freshman
Joined
Apr 25, 2009
Messages
213
Points
0
Aku baru pergi kedai tuan Megat kt Plaza Alam Sentral.ternyata mesin yg dicakapkan mmg ader,tapi under maintanance..huhu..n nampak gayanya cam memang dia xnk wat do dropship.So,ade ke org melayu kite ni wat DTG lagi ek?
 

successsor

freshman
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,830
Points
38
ingat buat dropship ni untung banyak ker? orang buat dropship ni ni amik untung sikit jer dengan mengharapkan kuantiti. ni kuantiti x sampai target, pastu reseller pulak banyak hal. banyak cekadak. nak macam2. tu sebab aku benti jadik dropshipper. tu sebab aku rasa tuan megat x nak buat lagi. tapi tu bukan alasan untuk buat kerja sambil lewa la..
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
Aku baru pergi kedai tuan Megat kt Plaza Alam Sentral.ternyata mesin yg dicakapkan mmg ader,tapi under maintanance..huhu..n nampak gayanya cam memang dia xnk wat do dropship.So,ade ke org melayu kite ni wat DTG lagi ek?
so ni peluang ko plak utk buka dropship..
ko je ambik order dr warga WC.. then ko p print kat randasia kat ampang..
print sehelai br rmxxx hehehe rahsia utk yg nk buat services dropship.
ada la skit margin.. ciayo.. ciayo..
 

comjep

freshman
Joined
Oct 25, 2009
Messages
36
Points
0
sepatutnya bila nak jadi dropship..kena jaga bisnes tu..!!
 

hakimnor

freshman
Joined
Jun 6, 2010
Messages
1
Points
0
salam...semua..saya hakim...baru tak baru pun ada kat2 setahun join WC tapi nie baru pertama kali antar mesej....harap2 boleh jadi kawan....kat sini saya cuma nak dapat pendapat kekawan cam ner yer nak buat income dengan blog..kot2 ada tip2 yg bagus...
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
Aku pun setuju sangat. Servis En. Megat memang super duper hampeh.

4 Sept 2010
Aku submit order tapi takde reply.

12 Sept 2010
Aku email tanya tracking number. Jugak takde reply.

22 Sept 2010
Aku call terus tanya. Then cakap nak double check then call aku balik lepas sejam. Seperti biasa haram senyap terus.

30 Sept 2010
Aku email lagi tanya update.

3 Oct 2010
Baru dia email balik aku bagitahu ada sparepart mesin rosak. Patut dah siap repair tapi salah order part dari Jepun (kononnya).

Setelah dok pum pam pum pam berbalas email, 18 Oct baru lah baju aku dapat diposkan.

Aku memang nak senyap jek. Tapi dah ada yang kena rasanya baik aku bagi story jugak. Baju yang aku order dari dia tu baju yang aku nak reship pada buyer sebab order dari AN tak sampai. Memang En. Megat ada hantar baju lebih sehelai atau dua (aku lupa). Tapi masalahnya kat mana aku nak letak muka sebab janji dengan buyer punya la baik. Paling aku geram En. Megat punya communication memang totally ke laut. Tapi ajaib jugak bisnes dia boleh jalan sampai sekarang. Heran aku...
 
Last edited:
Top