Penampakan hantu tanpa kepala ketika sholat tarawih menggemparkan

Noriah

Newbie
Joined
Jun 6, 2015
Messages
269
Points
16

Satu sosok penampakan seperti hantu tanpa kepala di masjid mengemparkan penduduk kampungpandan indah,katanya gambar yang di tangkap menggunakan camera handphone ketika sholat tarwih di masjid kampung pandan indah.

Gambar yang di muat naik melalui ekaun book menyatakan hantu tanpa kepala dalam gambar tersebut di tangkap ketika sholat tarwih .namun beberapa orang menapikan dan tidak mempercayai tentang keaslian gambar tersebut.


Katanya “mungkin itu adalah gambar seorang hamba allah yang tengah kepenatan berpuasa seharian sampai ia tertidur ketika menunggu waktu tiba“.

Kata seorang lagi “orang yang baju melayu putih yang di katakan hantu tanpa kepala itu adalh orang yang tunduk.tidak ada apa-apa hantu pun disitu”


Apapun gambar yang di dakwa sebuah hantu tanpa kepala sempat menjadi viral di media sosial book dan sebagian mempercayai bahwa itu adalah hantu yang sengaja tertangkap. Bagaimana pula dengan pendapat anda?

SUMBER ASAL
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
46
Jarang sangat pergi ke masjid, itulah akibatnya. Penampakan "hantu tanpa kepala" adalah perkara biasa bagi mereka yang biasa beriktikaf di masjid dan surau, sama ada ketika khutbah sdg dibaca, ceramah agama dan sebagainya. Tiada apa yg perlu diviralkan.
 

azeri

Senior
Joined
Oct 14, 2009
Messages
339
Points
18
Bertafakur tu.
Takde apa yang nak diseramkan
 
Top