Teknologi Pelan internet bagus untuk student

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
27
Hai warga wangcyber.. I ni student kt salah satu uni kt selatan.. Skrg kan ada banyak pelan internet untuk pelanggan prepaid.. Nak tanya, pelan mana yg sesuai untuk I ye sebagai student? Yg berbaloi gitu hehe..
 

lumberkereta

freshman
Joined
May 3, 2011
Messages
21
Points
1
tu lah.. memang bnyak gila pelan skrg.. tapi yg aku tetap suka guna, celcom.. celcom mana2 aku pegi line mesti superb.. kan haritu ada diorg launch ultra hour pass.. kira bayar bila nak guna internet je.. mungkin tu sesuai utk student skrg
 

zerosky8889

freshman
Joined
Sep 17, 2019
Messages
4
Points
1
Age
24
tu lah.. memang bnyak gila pelan skrg.. tapi yg aku tetap suka guna, celcom.. celcom mana2 aku pegi line mesti superb.. kan haritu ada diorg launch ultra hour pass.. kira bayar bila nak guna internet je.. mungkin tu sesuai utk student skrg
Tapi Celcom Cepat ke, bkn plan mahal ke??
 

zerosky8889

freshman
Joined
Sep 17, 2019
Messages
4
Points
1
Age
24
Hai warga wangcyber.. I ni student kt salah satu uni kt selatan.. Skrg kan ada banyak pelan internet untuk pelanggan prepaid.. Nak tanya, pelan mana yg sesuai untuk I ye sebagai student? Yg berbaloi gitu hehe..
Sebagai student, Digi Xpax bagus sbb murah, tapi kalau ada best ingat share tau
 

epanbazz

freshman
Joined
Jan 14, 2019
Messages
11
Points
1
Age
29
Hai warga wangcyber.. I ni student kt salah satu uni kt selatan.. Skrg kan ada banyak pelan internet untuk pelanggan prepaid.. Nak tanya, pelan mana yg sesuai untuk I ye sebagai student? Yg berbaloi gitu hehe..
Dik, takat soalan ni aku rasa ko kena cek dulu coverage tmpat ko tu. Byk je plan murah tp end up bukan syok pun pakai. amek ler plan yg coverage die steady nk online 24 jam
 

nirachan

freshman
Joined
Sep 11, 2013
Messages
70
Points
8
kalau saya akan pilih pelan telco prepaid yg coverage stabil. kalau murah tapi line masalah x best jg kalau asyik loading je kan. better amek pelan yang jimat tak bazirkan duit student.
 

misterpotato

freshman
Joined
Dec 13, 2018
Messages
1
Points
1
Age
29
Tapi Celcom Cepat ke, bkn plan mahal ke??
aku dah guna 4 tahun dan mmg ag ok dari telco lain. Biasa ambl yg monthly plan tu tkde la mhl nau. nk try test plak plan ultra hour yg baru tu. kalau jimat cara tu, aku mmg nak guna plan tu je pasni
 

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
27
tu lah.. memang bnyak gila pelan skrg.. tapi yg aku tetap suka guna, celcom.. celcom mana2 aku pegi line mesti superb.. kan haritu ada diorg launch ultra hour pass.. kira bayar bila nak guna internet je.. mungkin tu sesuai utk student skrg
Ultra hour pass? Oh ada tgk iklan dia.. Mcm berbaloi utk student en sbb beli bila perlu je kan.. Okay2..
 

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
27
Dik, takat soalan ni aku rasa ko kena cek dulu coverage tmpat ko tu. Byk je plan murah tp end up bukan syok pun pakai. amek ler plan yg coverage die steady nk online 24 jam
Tu lah.. Member2 uni pun kata celcom yg okay kt sana.. Tu kot2 ada yg tahu pass internet mana yg sesuai utk student..
 

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
27
aku dah guna 4 tahun dan mmg ag ok dari telco lain. Biasa ambl yg monthly plan tu tkde la mhl nau. nk try test plak plan ultra hour yg baru tu. kalau jimat cara tu, aku mmg nak guna plan tu je pasni
Lama dah 4 tahun guna.. Mesti bagus en coverage dia.. Tu lah ada pass yg baru keluar ni kan, so rasa mcm nak cuba.. Baca review pun okay je..
 

lumberkereta

freshman
Joined
May 3, 2011
Messages
21
Points
1
aku dah guna 4 tahun dan mmg ag ok dari telco lain. Biasa ambl yg monthly plan tu tkde la mhl nau. nk try test plak plan ultra hour yg baru tu. kalau jimat cara tu, aku mmg nak guna plan tu je pasni
aku pun dah try dah minggu lepas, memang jimat basic internet aku. yelah beli bila nak guna je..byar 2rggt aku dpat langgan 3 jam unlimited .mmg puas hati.
 
Last edited:

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
34
Points
6
Age
31
Sebagai student, Digi Xpax bagus sbb murah, tapi kalau ada best ingat share tau
kalau prepaid better xpax kot. kat bandar pon certain places je yg boleh guna. harga plan lebih kurang sma je dgn yg lain. dari murah baik keluarkan duit utk internet yg berbaloi.
 
Top