Pelaburan Unit Amanah, pulangan 12% setahun

Joined
Jul 17, 2012
Messages
11
Likes
0
Points
0
Offline
Selamat Sejahtera semua.

Ingin Melabur tetapi tidak tahu dimana dan*bagaimana?

Melaburlah dengan*CIMB Wealth Advisor dimana**CIMB Wealth Advisors*akan*menggunakan*modal*yg**diberi*untuk*tujuan*pelaburan*pada*syarikat2*yg*paling*maju*di*malaysia,*spt*Petronas, IOI Properties*dan*bnyak*lagi*dlm*pelbagai*sektor*seperti*perkilangan,*perladangan,*perumahan*dan*sebagainya.

Kadar Pulangan 10% - 15% lebih tinggi berbanding dividen yg diberikan oleh EPF, ASB, Bank2 Simpanan dan sebagainya.
sangat menguntungkan..
pelaburan jangka masa panjang menggunakan modal sedia ada..
totally 100% Syariah islamic fund..

Pulangan yg*akan*dpt*dapat masa*setahun adalah*10% - 15% <---- yg*kebiasaanya dapat, walaupun*kadang2*jumlah keuntungan*pernah mlbihi*15%.

untuk nak dapat*gambaran yg*lebih jelas*dan*menyakinkan, kita boleh*jmpe dan set appointment.

"Melaburlah dengan*Bijak "

Iskandar (0137151026)
Consultan*CWA.
 
Joined
Jul 17, 2012
Messages
11
Likes
0
Points
0
Offline
Salam, sy baru di sini. Tertarik dengan persoalan TT. kebetulan saya join wang cyber forum ni untuk mencari rakan yang berminat dalam pelaburan. n skang ni sy telah dibrainwash bahawa Loan ASB paling baik skang. tapi mcm kuar dr topik tabung amanah. juga ada yg berpegang pada fatwa haram pula.

kiranya tabung amanah lebih baik dari loan asb, pohon tunjuk ajar sifu2 di sini. tqvm n kiranya tersalah atau terlanjur pohon maaf dari newbie ini.
Salam.

Sy salah seorang cwa consultan.. Kalo berminat nak tahu tentang pelaburan unit amanah di cimb wealth advisor, sy sedia mmbantu.

Ada kelapangn, set appointmnt.

Iskandar
0137151026
Cwa consultan
 
Joined
Jun 17, 2012
Messages
33
Likes
0
Points
0
Offline
pohon jawab soalan saya dulu: tabung amanah lebih baik dr loan ASB ke? dr segi return on investment nya?

boleh ke bg pulangan sebaik loan ASB?
 

frannez

freshman
Joined
Dec 25, 2007
Messages
198
Likes
0
Points
16
Offline
Salam TT,

Boleh TT beritahu apa2 charge2 yang dikenakan? (Hidden charge)
Saya tolong jawabkan..utk pelaburan dalam fund unit trust public mutual:

Service charge (upfront) : 5.5% of NAV per unit
Annual management fee : 1.5% per annum of NAV
Annual Trustee Fee : 0.06% per annum of NAV
Switching fee : rm25
Repurchase (withdrawal) fee : Free
 

frannez

freshman
Joined
Dec 25, 2007
Messages
198
Likes
0
Points
16
Offline
Keuntungan terkini fund islamik Public Mutual (3/1/2012 hingga 5/8/2012):

PIOF = +15.97%
PITGF = +14.83%
PISEF = +12.21%
PIDF = +11.82%
PIEF = +11.37%
PITSEQ = +11.34%
PISTF = + 9.96%
PIOGF = + 9.73%
PITTIKAL = + 8.86%
PIA40GF = + 8.20%
PISVF = + 8.08%
PISSF = + 7.81%
PIADF = + 6.81%
PAIF = + 6.68%
PIALEF = + 1.99%


Sila hubungi saya untuk melabur dalam fund public mutual diatas melalui skim EPF atau tunai..>:D<

Kepada yang ingin menjadi consultant Public Mutual pun bole hubungi saya untuk info lanjut.. ;)
 
Joined
Jan 8, 2010
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
pohon jawab soalan saya dulu: tabung amanah lebih baik dr loan ASB ke? dr segi return on investment nya?

boleh ke bg pulangan sebaik loan ASB?
Simple answer, unit trust better BUT, tgk dl fund yang mana.

Better in term of return, in term of investment portfolio, better in term of Shariah compliant.
 
Joined
Aug 9, 2009
Messages
137
Likes
1
Points
18
Offline
ada tak siapa2 yang terlibat dengan pelaburan emas....?
Ada...
Saya tak pakar dalam bidang ASB. Tapi, kalau bab-bab pelaburan emas fizikal, barang kemas...saya ada pengalaman bermain pelaburan emas. Setakat ni, saya mulakan simpanan dan pelaburan emas pada Jun 2012. Sehingga post ini ditulis, 26 Sep 2012...saya baru dapat untung RM5k.

Kepada TT yang cari jenis pelaburan RM200 sebulan., cuba tt baca artikel ini - agak-agaknya boleh termasuk dalam budget tt tak? Simpanan 1 gram Emas Setiap Bulan.
 
Joined
Apr 8, 2011
Messages
134
Likes
0
Points
16
Offline
Ada...
Saya tak pakar dalam bidang ASB. Tapi, kalau bab-bab pelaburan emas fizikal, barang kemas...saya ada pengalaman bermain pelaburan emas. Setakat ni, saya mulakan simpanan dan pelaburan emas pada Jun 2012. Sehingga post ini ditulis, 26 Sep 2012...saya baru dapat untung RM5k.

Kepada TT yang cari jenis pelaburan RM200 sebulan., cuba tt baca artikel ini - agak-agaknya boleh termasuk dalam budget tt tak? Simpanan 1 gram Emas Setiap Bulan.
tahniah..pencapaian yg baik dh tu..:) jeles plak rsa hati..hu3.

klu dulu ASB mudh jer dpat 10% ke atas..tp skarang,nk grab 9% pun mrangkak...adoyai...
 
Joined
Aug 9, 2009
Messages
137
Likes
1
Points
18
Offline
tahniah..pencapaian yg baik dh tu..:) jeles plak rsa hati..hu3.

klu dulu ASB mudh jer dpat 10% ke atas..tp skarang,nk grab 9% pun mrangkak...adoyai...
Nak buat camana..ASB bersandarkan kepada pelaburan dalam ringgit malaysia. Ringgit malaysia pula bersandarkan kepada USD. USD pula hanyalah kertas yang dicetak tanpa bersandarkan emas.

USD yang lemah pengukuhannya menyebabkannya harga emas naik. Bak kata org putih... pelaburan emas adalah insurans ke atas portfolio pelaburan mereka yang lain.

Tambahan pula, ekonomi China yang sedang menyusut menyebabkan pulangan pelaburan emas semakin berbaloi. Inflasi pula meningkat dari 1.8% kepada 2.0%. (Rujuk kepada Akhbar Berita Harian, 12 September 2012).
 

frannez

freshman
Joined
Dec 25, 2007
Messages
198
Likes
0
Points
16
Offline
0


Bursa dijangka kekal trend meningkat

KUALA LUMPUR 7 Okt. - FTSE Bursa Malaysia Indeks Komposit Kuala Lumpur (FBM KLCI) dijangka mengekalkan trend meningkat pada minggu ini ekoran keyakinan pelabur terhadap pengumuman Bajet 2013 baru-baru ini dan tinjauan hadapan ekonomi global yang lebih baik.

Naib Presiden dan Ketua Penyelidikan Runcit Affin Investment Bank Bhd., Dr. Nazri Khan berkata, FBM KLCI akan memulakan kenaikan menjelang Krismas disebabkan secara tradisionalnya bulan Oktober hingga Disember adalah tempoh memberangsangkan dengan sasaran mencapai 1,700 mata menjelang akhir tahun ini.

''Kita percaya indeks utama akan mengalami trend meningkat disebabkan kekuatan rantau dan timbunan dana tempatan sebelum pilihan raya serta selepas Bajet 2013 dengan fokus terhadap potensi pengurangan cukai korporat untuk meningkatkan daya kompetitif negara,'' katanya kepada Bernama.
 

frannez

freshman
Joined
Dec 25, 2007
Messages
198
Likes
0
Points
16
Offline
Industri unit amanah salur dana dalam pasaran modal

KUALA LUMPUR - Industri unit amanah berperanan penting menyalurkan dana ke pasaran modal dan mempunyai potensi yang cukup besar untuk berkembang pada masa kini, kata Timbalan Menteri Kewangan 1, Datuk Dr Ng Yen Yen hari ini.

Memandangkan kadar simpanan di negara ini adalah lebih tinggi berbanding negara maju, katanya industri unit amanah berupaya menarik sebahagian daripada deposit ini dan bakal membawa kenaikan ketara kepada pasaran modal.

Bagi tahun 2006, adalah dianggarkan kira-kira RM279 bilion disimpan di dalam sistem perbankan di Malaysia oleh individu dan institusi, katanya ketika berucap pada pelancaran ASM Global Diversified Structured Fund di sini.

“Malaysia mempunyai kadar simpanan yang tinggi kira-kira 35 peratus daripada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) sejak tahun 2000. Ia adalah lebih tinggi berbanding negara maju seperti Amerika Syarikat, Jerman dan Jepun,” katanya.

Ng berkata, keadaan ekonomi Malaysia yang kekal kukuh dan tahap pendapatan yang turut meningkat, kadar simpanan dan pelaburan terus mantap, ia turut menyumbang kepada pertumbuhan yang memberangsangkan bagi industri unit amanah negara.

“Sehingga 31 Jun, jumlah nilai aset bersih tabung unit amanah di pasaran bernilai RM146.6 bilion, bersamaan dengan 13.47 peratus daripada pasaran modal Bursa Malaysia.

“Walaupun peratusan ini semakin meningkat, namun ia masih terlalu jauh untuk disamakan dengan pencapaian 40 peratus di pasaran modal negara maju,” katanya.

Bagi menarik lebih ramai pelabur dalam unit amanah, Ng berkata syarikat pengurusan unit amanah dan aset perlulah memperkenalkan lebih banyak produk inovatif seperti produk pelaburan berstruktur atau produk perlindungan prinsipal.

Buat masa ini, terdapat lebih kurang 10 produk pelaburan berstruktur yang menawarkan perlindungan modal kepada para pelabur, katanya.

Selain itu, pemain industri perlu berperanan untuk mengisi ruang yang wujud di pasaran dengan mengembangkan rangkaian produk dengan mempakejkan produk dengan spektrum risiko dan pulangan tertentu serta disesuaikan dengan kehendak para pelabur masing-masing, kata Ng.

–Bernama.
 
Joined
Dec 25, 2007
Messages
198
Likes
0
Points
16
Offline
Keuntungan terkini fund islamik Public Mutual (3/1/2012 hingga 9/10/2012):

PISEF = +16.12%
PIDF = +15.76%
PIOF = +15.58%
PIEF = +15.14%
PITGF = +13.64%
PISVF = + 12.08%
PITSEQ = +12.05%
PIADF = + 11.59%
PIA40GF = + 11.56%
PIOGF = + 11.36%
PAIF = + 11.21%
PITTIKAL = + 11.04%
PISTF = + 8.13%
PISSF = + 7.37%
PIALEF = + 6.68%


Untuk melabur dalam fund public mutual diatas melalui skim EPF atau tunai sila hubungi saya di nombor di bawah..

Kepada yang ingin menjadi consultant Public Mutual pun bole hubungi saya untuk info lanjut.. :)
 
Joined
Oct 14, 2012
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
Salam, warga WC.
Saya mencari di mana saya membuat pelaburan unit amanah yang memberi kadar pulangan sehingga 12% setahun.

Ciri-ciri:
1-Islamic
2-Boleh buat simpanan dgn kadar rendah (saya nk simpan rm200 jer sebulan)

boleh anda cadangkan? Lagi molek kalau anda mmg pelabur, boleh cerita pro & kontra.
simpan emas laa....lg untg...

^^
 
Joined
Aug 24, 2011
Messages
132
Likes
0
Points
16
Offline
CIMB Wealth Advisors : Unit Trust Company in Malaysia

Assalamualaikum semua

Saya Kamarul, perunding SEPENUH MASA Pelaburan Saham Unit Amanah dari CIMB Wealth Advisors anak syarikat CIMB Group ingin memperkenalkan Produk pelaburan CIMB Wealth Advisors. Disamping itu, saya juga melabur dlam Unit Amanah CIMB. Pelaburan saya setakat hari ini = RM150k, dan pulangan yang saya dapat as todate lebih kurang RM50k.

Kelebihan Melabur :-
1) Pelaburan yang berlandaskan ISLAMIK
2) Pulangan yang tinggi &#8211; purata sekitar 10% ~ 15% setahun
jika melabur mid ke long term (3-5 tahun)
3) Modal yang tidak hilang
4) Selamat &#8211; sebab ada pemegang amanah (trustee)
5) Pengurus dana yang berpengalaman lebih 20 tahun

3 Kaedah/Cara Melabur Di Dalam Unit Amanah :
1. Melalui Cash (Buka akaun minima RM500), pembelian unit tambahan minima RM200)
2. Simpanan Tetap Setiap Bulan Melalui Bank Standing Instruction (Buka akaun minima
RM500), pembelian unit tambahan minima RM200)
3) Pengeluaran EPF (20% daripada jumlah Akaun 1 &#8211; setiap 3 bulan)

*** Tidak kira di mana anda berada, anda boleh melabur melalui saya disebabkan kemudahan handphone, internet, email, facebook dll, segala perhubungan & komunikasi menjadi amat mudah.

Objektif Pelaburan :
1. Menambahkan Nilai Wang EPF Anda, supaya boleh bersara dengan lebih selesa (EPF bagi return ~4-5%.
Ketahui lah bahawa DUIT EPF yang anda dapat semasa umur 55 tahun,
Mengikut statistik akan habis (TINGGAL BAKI RM0) dalam masa 3-5 tahun.
Umur Rakyat Malaysia secara purata (live expectancy) adalah 75 Tahun, anda ada 20 tahun lagi untuk hidup selepas bersara.
Di sinilah keperluan anda menambah Nilai Wang EPF sebelum Anda bersara melalui Pelaburan Unit Amanah CIMB.
2. Persediaan perkahwinan
3. Modal membeli rumah
4. Pendidikan anak-anak
5. Bercuti

Produk Pelaburan Islam CIMB Wealth Advisors

Pelaburan adalah berdasarkan Risk Profile dan Umur Anda :

Jika Umur bawah 40 tahun = Dana Agresif adalah sesuai untuk anda
Jika umur antara 41-50 tahun = Dana Moderate sangat sesuai untuk anda
Jika umur anda 50 taun ke atas = Dana Conservatif ada;ah sesuai untuk anda

Konsep-Konsep Pelaburan Unit Amanah untuk dikongsi dan perlu anda ketahui :-
1. Pelaburan ini adalah pelaburan jangka sederhana-panjang (3 Tahun ke atas)
2. Pelaburan Dana High Risk=High Return
3. Diversify Pelaburan boleh mendatangkan pulangan yang tinggi disamping merendah risiko kerugian
4. Penambahan Pelaburan secara tetap akan menjadikan Average Cost/Unit lebih rendah daripada Harga semasa Unit. Ini akan menyebabkan anda mendapat keuntungan
5. Terdapat Dana yang memberikan anda dividen @ unit percuma untuk menambhakan lagi keuntungan pelaburan anda

Sila hubungi saya tidak kira anda berada di mana.
Kepada anda yang berada di sekitar Lembah Kelang &#8211; Sila SMS/Email untuk set appointment agar kita boleh berjumpa & berbincang

-Kamarul
019-3344800
kamarul.ali@gmail.com
 
Top