Pelaburan Emas

Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#61
dr umar ibrahim vadillo..

fifa pergi seminar kat tabung haji bulan 12 tu ke..byk info kat seminar tu..

dulu di blog tn m mmg ada iklan PG..skrg ni tk sure pulak ada ke tak
 
Joined
Apr 6, 2009
Messages
903
Likes
1
Points
18
Offline
#62
Salam..

Insya' Allah tidak lama lagi, sahabat saya akan mengeluarkan dinar emas (916) & goldbar (999.99).

Harga kami jual dijamin lagi murah dari dinar kelantan dan Public Gold. Kadar spread lebih kurang 6% iaitu lebih kurang sama dengan Publicgold..

Kepada sesiapa yang berminat boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut. Tapi kalau nak beli kena tunggu dulu coz insya' Allah lagi 2 minggu baru siap.

Kalau nak tengok design nanti saya cuba dapatkan lakaran gambar.
 
Joined
Sep 11, 2010
Messages
46
Likes
0
Points
6
Offline
#63
Salam..

Insya' Allah tidak lama lagi, sahabat saya akan mengeluarkan dinar emas (916) & goldbar (999.99).

Harga kami jual dijamin lagi murah dari dinar kelantan dan Public Gold. Kadar spread lebih kurang 6% iaitu lebih kurang sama dengan Publicgold..

Kepada sesiapa yang berminat boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut. Tapi kalau nak beli kena tunggu dulu coz insya' Allah lagi 2 minggu baru siap.

Kalau nak tengok design nanti saya cuba dapatkan lakaran gambar.
ada cert tak?
 
Joined
Dec 15, 2005
Messages
124
Likes
0
Points
16
Offline
#65
Salam..

Insya' Allah tidak lama lagi, sahabat saya akan mengeluarkan dinar emas (916) & goldbar (999.99).

Harga kami jual dijamin lagi murah dari dinar kelantan dan Public Gold. Kadar spread lebih kurang 6% iaitu lebih kurang sama dengan Publicgold..

Kepada sesiapa yang berminat boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut. Tapi kalau nak beli kena tunggu dulu coz insya' Allah lagi 2 minggu baru siap.

Kalau nak tengok design nanti saya cuba dapatkan lakaran gambar.
berminat juga nak tahu lebih lanjut
 

Daus_F

freshman
Joined
Oct 21, 2007
Messages
155
Likes
0
Points
16
Offline
#66
dr umar ibrahim vadillo..

fifa pergi seminar kat tabung haji bulan 12 tu ke..byk info kat seminar tu..

dulu di blog tn m mmg ada iklan PG..skrg ni tk sure pulak ada ke tak


hahaha...silap nama yang saya cakap tu, nama sebenar dia dr ibrahim vadillo macam yang cikgu cakap. saya tak pergi pun cikgu, tapi lebih kepada banyak pembacaan jer. banyak bukak blog-blog agen PG ni, tu yang dapat taw tuh.
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#67
hahaha...silap nama yang saya cakap tu, nama sebenar dia dr ibrahim vadillo macam yang cikgu cakap. saya tak pergi pun cikgu, tapi lebih kepada banyak pembacaan jer. banyak bukak blog-blog agen PG ni, tu yang dapat taw tuh.
oo..ye ke..bagus..membaca sumber ilmu..:)

paling tidak rajin menggodek..sy pun suka baca sana sini..pastu kita nilai la kan..dan rujuk dgn yg ahli..
 
Joined
Jun 12, 2009
Messages
4,318
Likes
6
Points
0
Offline
#68
Akaun simpanan emas yang mana ikut syariah dan macam mana nak daftar? Berminat nak labur emas pula..
 
Joined
Sep 11, 2010
Messages
46
Likes
0
Points
6
Offline
#69
setakat yg saya tahu akaun KFH saja yg ikut syariah.
nak daftar kena pergi cawangan yg berdekatan la
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#73
setakat yg saya tahu akaun KFH saja yg ikut syariah.
nak daftar kena pergi cawangan yg berdekatan la
yup..kfh patuh syariah..

sy lbh feel..beli emas dpt pegang emas tu...dan macam2 blh manipulasi emas tu..dri disimpan sahaja.. :)
 
Joined
Sep 11, 2010
Messages
46
Likes
0
Points
6
Offline
#76
tanya skit...

agak2 kalau kumpul dirham ada nilai tk untuk masa depan?
ada org nk jual dirham dgn sy tp sy belum buat keputusan nk beli ke tak.

kalau emas ni kita blh pajak....tp dirham ni silver so masih ragu2
 
Joined
Sep 11, 2010
Messages
46
Likes
0
Points
6
Offline
#77
minimum nak buka akaun kena ada berapa gram emas?
waduh...waduh...kok sy bukannya pegawai bank KFH dong. :p
tapi bawah ni sikit info..

Untuk maklumat lebih lanjut dan jelas sila berhubung dengan wakil KFH ya ;)
www.kfhonline.com.my

Eligibility
Personal Account holders must be 18 years, or above.

Non-personal account holders such as companies, associations, clubs, societies, professionals and government agencies.

Minimum deposit:
Personal Account Holders
Initial deposit, or purchase of 10 grams of Gold, with subsequent purchase or deposit of 5 grams each. (Deposit or purchase can only be in multiples of 1 gram)

Non- Personal Account Holders
Initial deposit, or purchase of 50 grams of Gold, with subsequent purchase or deposit of 5 grams each. (Deposit or purchase can only be in multiples of 1 gram)
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#78
tanya skit...

agak2 kalau kumpul dirham ada nilai tk untuk masa depan?
ada org nk jual dirham dgn sy tp sy belum buat keputusan nk beli ke tak.

kalau emas ni kita blh pajak....tp dirham ni silver so masih ragu2
dirham salah satu pilihan silver..bgus utk simpanan

dulu mula2 simpan emas..sy tk ambik pusing ttg silver..tp sbb terdedah dgn biz ni..sy scara tk langsung dpt kaji dan tau ttg silver..

besar juga potensi silver rupanya..sehingga di sebut -silver:gold in near future

nnt sy cuba listkan keistimewaan perak..insyaAllah..
 

Daus_F

freshman
Joined
Oct 21, 2007
Messages
155
Likes
0
Points
16
Offline
#80
Nabi sendiri ada bersabda bahawanya nanti akhir zaman kelak, tiada apa yang akan bernilai kecuali dinar dan dirham.

akhir zaman = future


(tapi saya ada terbaca dalam satu forum, ada someone tanya seorang agen PG yang guna hadis ni, dia tanya boleh tak buktikan samada hadis ni sahih ke tak?)
 
Top