Pelaburan Emas

Joined
Dec 13, 2010
Messages
19
Likes
0
Points
0
Offline
#23
Senang ke nak dapat stock utk emas dari bank2 ni..Sebab ada yang cakap kena Q kalau nak beli kijang emas ni kat maybank...dapat pun yg bercalar-balar..
 
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#24
Senang ke nak dapat stock utk emas dari bank2 ni..Sebab ada yang cakap kena Q kalau nak beli kijang emas ni kat maybank...dapat pun yg bercalar-balar..
kelebihan emas.. nilainya tetap tak berubah... jangankan calar balar, dah hancur lebur jadi debu pun masih bernilai
 
Joined
Dec 13, 2010
Messages
31
Likes
0
Points
0
Offline
#25
betul tu....emas adalah segalanya kekal & akan terus kekal....cuma jgn hilang & kena curi dah la...
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#32
APAKAH KEISTIMEWAAN EMAS?
1.Bernilai tinggi kerana rupanya yang cantik.Ia juga boleh menjadi kebanggaan kepada pemiliknya
2.Diiktiraf di seluruh dunia sebagai benda yang berharga
3.Bernilai untuk selama-lamanya dan ia tidak boleh binasa.
4.Mudah dibahagikan tanpa merosakkan nilainya
5.Tidak boleh dicipta dan sukar diperolehi
6.Mudah untuk menukarkan kepada duit
7.Simpanan/pelaburan terbaik kerana ia melindungi kekayaan pemiliknya.
“Emas tidak boleh membuatkan anda kaya dengan serta merta tetapi ia boleh mengelakkan anda dari terus miskin”
 
Joined
Feb 9, 2010
Messages
258
Likes
0
Points
0
Offline
#33
Ya, saya setuju. Saya pun dah mula beli sikit2 .... 1 dinnar ( 4.25g ) la nie pung dah melebihi RM630 ++ dulu tak sampai RM500 pun ...
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#34
Kenapa emas?

1.Harga yang stabil

2.Penentu nilai mata wang sesuatu negara

3.kalis inflasi

4.portfolio pelaburan alternatif

5.Nilai emas tidak dipengaruhi oleh faktor ekonomi,politik dan bencana alam

6.emas tidak boleh dimanipulasi(dicipta)

7.Pelindung kekayaan

8.Simpanan menggantikan wang kerana emas adalah wang yang sebenar
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#35
Ya, saya setuju. Saya pun dah mula beli sikit2 .... 1 dinnar ( 4.25g ) la nie pung dah melebihi RM630 ++ dulu tak sampai RM500 pun ...
pada tahun 2009..public dinar sekitar rm400+ je..tahun lepas masa harga emas naik mendadak dah cecah rm670..skrg ni downtrend..

tahniah kerana mula menyimpan emas..

insyaAllah emas tu akan beranak pinak nnt
 

k!4

freshman
Joined
Aug 10, 2009
Messages
32
Likes
0
Points
0
Offline
#36
so, korang beli physical gold, tapi simpan kat mane? Peti besi? Bawah bantal? Belakang decoder Astro? :p
 

kephal

freshman
Joined
Dec 13, 2010
Messages
514
Likes
0
Points
0
Offline
#39
em simpan kat umah aaa..kalau wat ar rahnu...nati kna bayo upah simpan lak
 
Top