Pelaburan Emas VGMC

Joined
Nov 25, 2011
Messages
7
Likes
0
Points
0
Offline
#1
Saya join sebab...tak mcm MLM, kena cari org/downline utk dptkan income(kalau buat dapat income lebih)

saya join sebab...dvden/bonus pasti dpt (pasif income)

saya join sebab...aset yg kita miliki GOLD ( suma org tau harga emas tetap akn naik)

saya join sebab...dpt xtra income melalui Gold Trade platform mcm trade Forex

saya join lagi sebab ...ada share A**, tapi...A** cuma bg 8.5% SETAHUN..! (A**- Alamak Sikit Benar) VGMC bg 10%

SEBULAN !.. or 120% setahun..!

FAST ACTION,FAST RESULT :)

PM saya, saya akan bantu anda
 

adiwira

freshman
Joined
Dec 1, 2011
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#4
Bro,

Cuba tgk kat laman web SC(Suruhanjaya Sekuriti), cari Senarai Laman Web/Produk Pelaburan/Syarikat Yang Tidak Diiktiraf SC (tempatan). Then try cari VGMC kt 'V'... ada penjelasan sket x? Sbb ada gak mmbr kwn dh join benda nie dan goyah jgk dia.

Thanks
 

gabot

freshman
Joined
May 19, 2006
Messages
1,153
Likes
1
Points
38
Offline
#8
kah kah kah kalau kat malaysia ni bab bagi bulan2 memang payah sikit lahh
 
Joined
May 11, 2008
Messages
2,472
Likes
0
Points
38
Offline
#9
saya dah masuk VGMC dari 2010

saya memang kaki hyip yang tegar sejak swisscash

Saya join VGMC setakat nie pembayaran on time setiap bulan cuma kali ini nak join kena lebih usd2000.

Walaupun ramai anti vgmc, tapi mungkin diorang tak dapat bayaran atau tak pernah join langsung.

Pada yang tak berani jangan join sebab benda nie hyip.
 
Joined
May 11, 2008
Messages
2,472
Likes
0
Points
38
Offline
#10
sapa yang kepala gila berani nak buat duit

Join VGMC memang kaw kaw duit tapi risk berani tanggung
 
Joined
May 11, 2008
Messages
2,472
Likes
0
Points
38
Offline
#11
ramai gila anti vgmc dalam internet tapi saya rasa yang anti sebab pengalaman lepas swisscash,eaindex dan macam macam lagi abbfund.

tapi secara serius saya dah join VGMC dan dah dapat modal balik dan dapat payment sehingga sekarang,semua yang join pun dapat....

mungkin ramai tak nak kejadian swisscash jadi balik...
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#12
ianya bukan "soal dapat atau tak dapat"..
ianya soal halal & haram..

kalau setakat "soal dapat atau tak dapat"..
jual khinzir & arak pun "boleh dapat" duit...
 
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,731
Likes
0
Points
36
Offline
#13
ianya bukan "soal dapat atau tak dapat"..
ianya soal halal & haram..

kalau setakat "soal dapat atau tak dapat"..
jual khinzir & arak pun "boleh dapat" duit...
ini yg org selalu terlepas pandang dgn alasan asalkan dpt sara hidup atau lebih kpd duit adalah segala2nya..
bagaimanapun tak semua org ada pandangan yg sama cuma sy mmg tak nak buat benda2 yg meragukan atau
mmg dah tau tak blh buat.. yg sy nak adalah sumber pendapatan yg takkan kena soal di "rumah akan datang"
sy nnt.. belum lg pikir pasal beri makan anak bini menggunakan duit tu.. tp itu semua tanda-tanda akhir zaman.

P/S : dulu sy jg terlepas pandang akan hal ini.. tp itu adalah beberapa tahun yg lepas... :D
 
Joined
Nov 27, 2007
Messages
20
Likes
0
Points
1
Offline
#14
ye btul3..
bukan soal sesuatu skim tu tipu atau x..
tapi soal halal @ haram yg selalu org 'TERLEPAS PANDANG' /:)
 
Joined
Mar 27, 2012
Messages
79
Likes
0
Points
0
Offline
#19
ianya bukan "soal dapat atau tak dapat"..
ianya soal halal & haram..

kalau setakat "soal dapat atau tak dapat"..
jual khinzir & arak pun "boleh dapat" duit...

adakah pelaburan2 yg kerajaan tak iktiraf itu di kira HARAM dlm Islam......
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#20
adakah pelaburan2 yg kerajaan tak iktiraf itu di kira HARAM dlm Islam......
Jangan terkeliru antara undang-undang negara.. dan undang-undang agama..

Undang-undang negara.. ada lesen = sah , tak ada lesen = tak sah
Undang-undang agama... haram atau halal...

Contoh...

Jual arak...
Undang-undang negara = Sah, jika ada lesen
Undang-undang agama = Haram

Pelaburan Saham...
Undang-undang negara = Sah, sebab ada lesen dari bank negara
Undang-undang agama = Halal (jika beli saham kaunter syariah & tidak berspekulasi) , Haram (jika beli saham non-compliant syariah & berspekulasi)

Pelaburan Internet (contoh swisscash dll)
Undang-undang negara = Tidak sah, sebab tidak ada lesen dari bank negara
Undang-undang agama = Haram (sebab gharar, tidak mematuhi syariah dan lain-lain sebab)

untuk contoh pelaburan yang tidak sah dari segi undang-undang,
tetapi halal di sisi agama.. saya tak dapat pula fikirkan contoh yang terbaik buat masa ini.

Sebagai umat islam yang tinggal di Malaysia,
kita kenalah pastikan pelaburan kita itu sah dari segi undang-undang
dan juga halal di sisi agama.
 
Top