Pelaburan apa yang ANDA sedang lakukan ?

Joined
May 23, 2011
Messages
63
Likes
0
Points
6
Offline
#1
Just nak survey berapa ramai yang sudah membuat pelaburan dan apakah jenis jenis pelaburan yang semakin disertai orang ramai.

Adakah Hartanah masih menjadi pilihan ?
Adakah EMAS berkilat memancar ?
Adakah PERAK mula melonjak ?

dll.....

Sila nyatakan pelaburan anda DAN sebab anda memilih pelaburan tersebut.
Tq2x...:D
 
Joined
Jun 3, 2011
Messages
210
Likes
0
Points
0
Offline
#3
internet
asb
gold

kalau da kwen anak2 boleh jadi aset kita gk hehe.. tp kena pandai2 didik anak2 kita la kalau x nyesal nnt.. huhu
 
Joined
Apr 6, 2009
Messages
903
Likes
1
Points
18
Offline
#4
Kalau nak beli emas dengan harga yang murah boleh dapat dari kami.. =)
 
Joined
Feb 25, 2011
Messages
499
Likes
1
Points
0
Offline
#6
Saya melabur:
silver & emas
ilmu
menuju ke: real estate (daripada keje + akan mintak tolong TuanBri)

sebab silver & emas: bull market, currency crisis
sebab ilmu: tengah carik2 complement silver & emas
real estate: tunggu next cycle, tak dapat fokus kalau nak belajar semua benda sekarang
 

A.J

freshman
Joined
Jun 12, 2011
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#9
1. Pelaburan akhirat (amal ibadah)
2. Pelaburan Ilmu pengetahuan (untuk kegunaan diri dan org lain)
3. Pelaburan Emas (nilai aset takkan turun)
4. Pelaburan Hartanah (sedang meneroka mengikut kemampuan)

** ade gie... Tapi x dpt nak list wat mase ni.. :)
 
Joined
May 19, 2006
Messages
148
Likes
0
Points
16
Offline
#11
pelaburan saya:

ilmu - baca buku, dengar kuliah.
emas bar - simpan je.
simpan duit gaji - 10-20%/bln - nak pergi haji.
 

pesona

freshman
Joined
Jul 7, 2011
Messages
44
Likes
0
Points
0
Offline
#15
Jom beli saham-saham bskl tenaga, tm, pchem, petgas, digi, axiata guna wang kwsp account1.
Sms me for more info
 
Joined
Feb 28, 2009
Messages
278
Likes
0
Points
18
Offline
#17
pelaburan sekarang..masa,ilmu,anak,hartanah..nanti nak try emas lak..bile yer?
 
Joined
Feb 12, 2009
Messages
517
Likes
0
Points
16
Offline
#18
Salam,

Pelaburan saya........ilmu, property, emas, unit trust.....coming soon bisnes;)
 
Joined
May 30, 2010
Messages
3,367
Likes
0
Points
36
Offline
#19
saya tak dak melabur..dulu asb..la ni dah kuar semua asb..boh dalam TH la plak..
 
Top