Paypal access limit... minta tracking number pulak...

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
Salam...

Baru-baru ni saya kena limit access oleh paypal....
Jadi saya nak meminta bantuan kpd sesaper yg penah mungkin direleasekan oleh paypal berdasarkan masalah2 dibawah ;

So antara yang dimintaknyer ialah
- Proof of Delivery
- Provide Invoices
- Supplier Contact Info


berdasarkan pengalaman, kalau mintak Provide Invoices dan Supplier Contact Info takde masalah. macamana pulak nk dptkan tracking number tu? kalau provide tracking number pos malaysia, akaun paypal kita akan direinstate tak?
 

kekuda

Senior
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,084
Points
38
poning kepalo dibuek eh ..
lenkali toksah pakai paypal la..
pakai yg lain ajo la.. paypal ni mmg lomau..
selagi dio lum dapek surat lawyer, selagi tu dio konokan org jo .. :)
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
ko dh upload semua yg diminta ke?
 
Last edited:

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
aku pun kena gak

paypal mintak ni Proof of address...aku bagilah bill utlity dengan ambik gamabr gune camera

aku pun upload...tengok saiz gambar tu besor....aku kecikkan saiz gambar tu....then aku upload

besok aku dapat email dari paypal....korang tau paypal cakp ape....

gambar yg dihantar oleh anda terlalu kecik , kami tidak dapat melihat gambar tersebut...sile gune fax untuk buktikan bill utility itu milik anda...

pastu aku tanya kengkawan melalui YM...diorang suggest...

ko fax aje....
 

kekuda

Senior
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,084
Points
38
kalau fedex mahal, pakau secure express.. heheh.. ada gak tacking numbernya.. jgn pakai pos malaysia je en. lutfee :)
 

kekuda

Senior
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,084
Points
38
aku pun kena gak

paypal mintak ni Proof of address...aku bagilah bill utlity dengan ambik gamabr gune camera

aku pun upload...tengok saiz gambar tu besor....aku kecikkan saiz gambar tu....then aku upload

besok aku dapat email dari paypal....korang tau paypal cakp ape....

gambar yg dihantar oleh anda terlalu kecik , kami tidak dapat melihat gambar tersebut...sile gune fax untuk buktikan bill utility itu milik anda...

pastu aku tanya kengkawan melalui YM...diorang suggest...

ko fax aje....
fax kan aje bro..
hehehe..
 

usahawanebay

Newbie
Joined
Sep 12, 2006
Messages
1,126
Points
38
Age
41
Ada caranya...dah 4 org aku ajar..semua lepas..tapi aku tak boleh bincang secara terbuka...bahaya..kerana byk mata memandang sebab forum ni open kepada sesiapa sahaja..dalam 100 org...mesti ada 2...3 org PHD..

Kang polisi paypal berubah pulak..lagi haru biru
 

usahawanebay

Newbie
Joined
Sep 12, 2006
Messages
1,126
Points
38
Age
41
i rasa jgn yg pos malaysia punya, international registered tu xleh pakai. pay pal xaccept so better pakai yg lain.

i penah gak dia mtk utility bill, i upload je, next day pay pal kata accept then ok jer.
Ini untuk yg ada Multi Akaun..yg mana semuanya maklumat tak berapa nak betul

Kalau maklumat semuanya sama..betul..fax terus saja..
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
huhuh laju tul thread nie, abis tenggelam thread aku, tp no problem punyo...aku x kisah,
kita sedang alami masalah yg sama...huhuhu..yg mana ader teknik terbaik sila bincang secara peribadi atau PM, klu ada pengalam dan berapa lama kena tahanan ISA paypal kita sembang dkt cni...huhuhu
 

Prisonersz

freshman
Joined
Feb 24, 2009
Messages
256
Points
16
sakit hati oo kalau paypal ni memainkan kita.. rasa nak jer surrender..

aku pernah kena kat 3 kali kat akaun paypal aku.. (berbeza-beza)

1st sekali aku kena pasal akaun ebay kena suspended, habis buyer semua amik kesempatan.. open case minta dispute duit.. walaupun sebenarnya barang dia dah sampai atau pun on da way nak sampai.. yang bertambah gundah gulana hati ni.. aku dah pun start barang fizikal.. ada la lebih dari 20 post yang aku dah buat.. (kalau aku terus jual besi tu dalam masa 5thn aku jadi jutawan) kekekeke...

masa tu sakit jer hati kalau bukak paypal.. tengok kat sebalah kanan tu alertnya yang panjang berjela-jela sangat2 buat aku tension.. tapi memikirkan yang duit dalam tu berharga.. aku hadap jugak si paypal ni..

memula tu aku kasi rilek dulu akaun aku.. aku pergi jejalan jumpa kekawan dalam seminggu macam tu la.. takder nak bukak atau mengadap PC macam masa tengah aktif dulu.. kasi rilek kepala sambil2 tunggu berapa ramai lagi yang nak dispute.. biarkan jer depa nak open case..

aku tengok satu2 yang open case tu.. mmg betul pun.. yg dah tinggalkan feedback kat aku pun siap dispute.. konon beli barnag 2 tapi yg sampai 1.. nampak sangat tak jujur..

bila aku dah rasa dah takder lagi yg open case untuk dispute.. aku mula langkah pertama.. msg pada buyer tadi.. cakap bebaik.. semua barang derang aku dah hantar dan dengan gentleman nya aku refund duit derang dengan perjanjian gentleman jugak kalau barang sampai tolong contact aku.. ada yang bagus tu..dia reply dan janji akan contact kalau dapat.. ada yang sengal tu buat bodo jer sampai kiamat..

lepas habis aku refund semua.. lega hati ni tengok masih ada lagi balance kat paypal tu.. cover la jugak kos dan untung skit2.. kiranya yg tinggal tu untung yang bersih.. dah takder dah orang nak mintak atau perlu refund..

pas tu aku pergi next step.. penuhkan hajat si paypal ni plak.. memula aku hantarkan bil elektrik.. dia tak puas hati.. mintak plak bukti ID yang bergambar.. aku pun pos la lisen.. 2 hari lepas tu lega la tengok satu syarat dia dah resolve.. then aku biarkan 2-3 hari baru aku kasi tracking number.. tracking ni bukan trakcking pun.. just confirmation register post tu jer.. tapi kat note tu aku tulis la.. kalau nak cek pergi ker pos.com.my. (aku tak tau sama ada dia cek atau tak) 2 hari lepas tu solve.. huh..

tinggal satu jer lagi seksa.. dia mintak supplier dan invois.. yang ni payah skit.. tapi mujur la.. pakcik google ni adalah penyelesaian semua hal.. tengah2 cari macam mana nak solve.. aku terjumpa templete invois yang kita boleh bikin.. aku create jer la invois nampak macam real.. aku pos 3 invois dalam satu masa.. 1 yang create.. 2 lagi adalah invois dari tempat aku beli barnag fizikal.. mmg invois tu heading dia ada tulis wholesale..

Alhamdulilah... lepas tu semua selesai..
ngam2 balance yg tinggal tu buat honeymoon ke langkawi 4hari 5 malam..

aku cuti adalah dalam 3 minggu (cuti kawin sebenarnya ebay ngan paypal kasi) jugak untuk selesaikan semua kes sampai dia restore balik account tu..

setiap account yang dah kena suspended tu aku close lepas sedut semua duit tu keluar..tak guna pakai akaun yang dah pernah kena marking dengan paypal.. yang last ni jer masih pakai lagi pasal kesnya tak seberapa.. cuma kes tersalah bayar kat dropshipper jer..

dalam masa yang sama.. kes pertama aku tu ada jugak bantuan dari buyer di US.. baik sungguh brader tu..dia siap call paypal tanyakan mengapa dan siap puji2 aku honest dalam bisness.. tak tau la betul atau tak yg dia ceritakan.. tapi last2 sampai sekarng dia asyik forward aku email pasal kristian.. cissss...

satu lagi.. kalau malaysia punya kes.. paypal singapore yang review..
 

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
sekarang ngah musim limited akaun kot aku pun baru kene tadi petang,
Begin a limitation review
To Do Date Limited Required Response Status Action
Aug. 6, 2009 Confirm your credit card Information Submitted Complete
Aug. 6, 2009 Proof of Address In Progress Resolve
Aug. 6, 2009 Change password Information Submitted Complete
Aug. 6, 2009 Update security questions Information Submitted Complete

nasibla yg kene anta cuma proof address je..
 

mizipie

freshman
Joined
Feb 13, 2009
Messages
90
Points
0
Ada caranya...dah 4 org aku ajar..semua lepas..tapi aku tak boleh bincang secara terbuka...bahaya..kerana byk mata memandang sebab forum ni open kepada sesiapa sahaja..dalam 100 org...mesti ada 2...3 org PHD..

Kang polisi paypal berubah pulak..lagi haru biru

sy ada pm bro



Thanks
 

mizipie

freshman
Joined
Feb 13, 2009
Messages
90
Points
0
sy nyer akaun business kene access limit...


die mintak bil utility,sy dah bg n paypal accept

then die mintak photo id lak...


soalannye..

1-kalau bagi ic atau lesen memandu then alamatnya tak beberapa nak betul cam tak tepat lah...paypal akan terima ker..macam sy ic tentera then alamat mmg tak de langsung..so cam ne yerk..



harap membantu kalau sudi..
 

Prisonersz

freshman
Joined
Feb 24, 2009
Messages
256
Points
16
kalau tak silap.. utily bill tu untuk prooof address..
photo id tu plak.. untuk proof nama ( paypal pernah reject pasal kat lesen ada BIN.. ahah)
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
sy nyer akaun business kene access limit...


die mintak bil utility,sy dah bg n paypal accept

then die mintak photo id lak...


soalannye..

1-kalau bagi ic atau lesen memandu then alamatnya tak beberapa nak betul cam tak tepat lah...paypal akan terima ker..macam sy ic tentera then alamat mmg tak de langsung..so cam ne yerk..



harap membantu kalau sudi..

boleh jer tp kena guna trick skit....
kalau nak tau trick tu kena pm lah... :)
 
Top