password : ada sesiapa yg tahu?

Izo

Senior
Joined
Nov 14, 2006
Messages
1,342
Points
38
Format je la.. window vista pon bukan best sgt. Bagi aku la.
Aku lebih prefer window xp.

Maybe ade satu masalah lagi bile ko nak format. Takut ade admin pasword untuk bios lak. Solution.. Cabut bateri die.. huhu

Lau tak de format jer.. Tau kan?
Ada sesetengah Notebook tu dia tak bleh masuk ngan Windows XP. Hanya bleh ngan Vista jer. Kena cek dulu tu. Tapi kalau pandai godek2/ hack bleh jer..
 

mysticmind

Senior
Joined
Jun 7, 2006
Messages
1,440
Points
38
v300 tuh dah lama... 2006 lg... rasanya support sangat xp , kecuali build for vista.. tapi build for vista still bleh masuk XP.

kalau pirate xp, vista.. kadang2 dia punya cheat:

user : administrator
pass :

(yup, pwd kosong jer.. mostly bleh camtuh jer.. ) tapi tak sure la ori bleh ke tak. Ada sticker OEM ke kat laptop tuh?

erm.. kalau xde data dalam tuh, format je la.. :D
 

alexender

freshman
Joined
Mar 21, 2007
Messages
38
Points
6
v300 tuh dah lama... 2006 lg... rasanya support sangat xp , kecuali build for vista.. tapi build for vista still bleh masuk XP.

kalau pirate xp, vista.. kadang2 dia punya cheat:

user : administrator
pass :

(yup, pwd kosong jer.. mostly bleh camtuh jer.. ) tapi tak sure la ori bleh ke tak. Ada sticker OEM ke kat laptop tuh?

erm.. kalau xde data dalam tuh, format je la.. :D

cara ni memang cun kalu masa install windows tu mereka tak letak password untuk administrator. Tekan Alt + Ctrl + Del masa paparan login screen tu dan key in user dan password macam yang mystic bagi. Saya x pernah try utk vista tapi rasanya sama ja kot? Kalu dapat login tu delete user yang ada password tu dan buat user baru.

kalu tak menjadi, download software untuk reset password kat sini. Ni saya pernah try untuk windows xp. Password tu confirm akan hilang. tak pernah try lagi untuk vista. baca betul2 arahan kat page ni.

Kalu tak menjadi jugak... terpaksalah format.... :)
 
Top