password : ada sesiapa yg tahu?

watakutama

freshman
Joined
Mar 5, 2007
Messages
230
Points
16
assalamualaikum kepada otai2 semua..

gini..aku baru sambar laptop nih...diorg buat clearance..so aku angkut la satu...rupanya laptop ni laptop display..so ada password kat depan tuh..so aku tanya diorg password..diorg pun tak tahu..sapa yg tahu kat sini yer..harap membantu..

IMG_0050.jpg
 

exinco

Senior
Joined
Apr 14, 2007
Messages
723
Points
18
cuba clear CMOS kat bios. pc aku tahu tp laptop tak tahu camana caranya.

ko cuba-cuba hack pass tu, let contoh- password,admin,admin123,administrator atau jika ada apa-apa klu(pembayang dari pemilik asal)

btw berapa u angkat(price)?
 

watakutama

freshman
Joined
Mar 5, 2007
Messages
230
Points
16
cuba clear CMOS kat bios. pc aku tahu tp laptop tak tahu camana caranya.

ko cuba-cuba hack pass tu, let contoh- password,admin,admin123,administrator atau jika ada apa-apa klu(pembayang dari pemilik asal)

btw berapa u angkat(price)?

tu la pasal laptop..katne tah CMOS laptop nih..dah try semua tuh..pemilik asal company punya...so..staff mana yg letak password pun diorg tak tahu..tp dah rega 600..aku amik aje la..
 

TheReds

Senior
Joined
Jan 3, 2007
Messages
2,430
Points
38
macam laptop panas jer..:D
sampai password pun si penjual x tau..
apa kes..
 

Izo

Senior
Joined
Nov 14, 2006
Messages
1,342
Points
38

watakutama

freshman
Joined
Mar 5, 2007
Messages
230
Points
16
ermm..patutnya diorang ada cd installer compaq tuh...bley wat sendiri...
tu pun kalau ada bagi ler...

Vista ada safe mode gak ke? tak penah try doh... kalau ada,try masuk safe mode, selalu safe mode admin login tade password...

cuba try test tengok...hehe

benda murah bro...biasala tak lengkap....aku dah try masuk safe mode..sama gak..dia mintak password..
 

Izo

Senior
Joined
Nov 14, 2006
Messages
1,342
Points
38
Vista ada safe mode gak ke? tak penah try doh... kalau ada,try masuk safe mode, selalu safe mode admin login tade password...

cuba try test tengok...hehe
Cara nie pun bleh guna jika dia tak letak password kat account Administrator. Lepas masuk tu reset balik password account Compaq tu. Cuba ler dulu...
 

adia

freshman
Joined
Jan 31, 2008
Messages
34
Points
6
macam laptop panas jer..:D
sampai password pun si penjual x tau..
apa kes..


'second hand' la ni...Tak kan la penjual tu tak de bagi bantuan lain..tak kan main jual je..lepas tu tak bertanggungjawab lak dengan laptop tu..kalau dah sampai password' takde..kes niaya..
 

watakutama

freshman
Joined
Mar 5, 2007
Messages
230
Points
16
'second hand' la ni...Tak kan la penjual tu tak de bagi bantuan lain..tak kan main jual je..lepas tu tak bertanggungjawab lak dengan laptop tu..kalau dah sampai password' takde..kes niaya..

mcm nih...court mammoth ada buat clearance...pastu barang2 dr branch yg nak di clearkan..dikumpulkan satu tempat..so laptop tuh dr branch mana pun agak susah la nak cari...so aku nampak..aku amik..mcm tuh cerita..so mmg confirm la staff yg yg jual tuh tak tahu...
 

mohdkamarul

Newbie
Joined
Aug 16, 2007
Messages
613
Points
16
vista ori ke?
kalu ori rugila beb.
cara senang kena format.compact punya style format kena masuk dulu.pastu wat recovery jdkan dia mcm baru kuar dr kilang.setahu aku la.xpnah lg tau wat recovery dr dos.
 

kirakira

freshman
Joined
Mar 23, 2008
Messages
15
Points
1
biar betul murah tu RM600! Dulu aku pernah beli laptop jenis ni.. compaq presario V3000 series, tapi dah jual balik.. sebab ada problem.
lagi satu, HP COMPAQ memang tak ada disertakan cd driver/windows recovery utk setiap pembelian laptop jenis ni. recovery cd tu kena buat sendiri daripada windows vista.. lepas tu burn dlm dvd.
kalau watakutama ada cd tu, senanglah nak recover balik windows vista original tu.
kalau tak ada cd tu, kena try hack akaun admin tu atau format windows vista versi lanun..
 

Izo

Senior
Joined
Nov 14, 2006
Messages
1,342
Points
38

nasrun

freshman
Joined
May 14, 2008
Messages
568
Points
18
Format je la.. window vista pon bukan best sgt. Bagi aku la.
Aku lebih prefer window xp.

Maybe ade satu masalah lagi bile ko nak format. Takut ade admin pasword untuk bios lak. Solution.. Cabut bateri die.. huhu

Lau tak de format jer.. Tau kan?
 
Top