Partner dh kurang tertarik

ladycaca75

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
48
Points
8
Saya dpt rasa yg makin lama, partner saya dh x tertarik lagi dgn saya dh. Mungkin sbb saya dah x maintain sgt mcm dulu, dulu selalu la pergi gym sekali sekala, berdandan tapi dh makin berumur ni rasa malas pula nak pergi. Byk lagi benda nak kena fikir. Kadang2 rasa insecure ternampak dia scroll kat ig ke fb, pastu tgk gambar perempuan lawa2.. bila saya tease dia, tanya siapa lagi lawa, wanita2 tu ke saya, dia mcm mengelak nk jawab. mula la ubah topic +Nangiss+

Mcm mana eh nk jadi cantik balik mcm dulu, x tahu nk start dari mana
 

avatar1avatar

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
23
Points
1
laaahai, kalau betul2 takut partner awak dh tak tertarik dkt awak mcm dulu, then start la slowly jaga diri balik. Kalau takut takda masa nak pergi gym, boleh je bersenam dekat rumah, 20 minit je pun dah cukup dlm sehari... kalau pasal kecantikan pula, sekarang dh byk sgt produk dlm pasaran utk maintain kecantikan, awak tinggal pilih je, nak tak nak je. kalau risau mahal, cari produk yg review byk ok tp berpatutan dgn harga

usaha kena ada, takleh expect nk cantik tp tak buat apa2
 

chuge

freshman
Joined
Aug 8, 2012
Messages
41
Points
6
jadi sebagai perempuan kenalah touch up ckit walaupun dah ada anak kah dah kahwin...
kena nampak kemas dan selesa
Post automatically merged:

bukan sahaja bentuk badan kena jaga, penampilan pun sama...kena banyak makan buah buahan dan sayur sayuran untuk kulit yang lembut
Post automatically merged:

laaahai, kalau betul2 takut partner awak dh tak tertarik dkt awak mcm dulu, then start la slowly jaga diri balik. Kalau takut takda masa nak pergi gym, boleh je bersenam dekat rumah, 20 minit je pun dah cukup dlm sehari... kalau pasal kecantikan pula, sekarang dh byk sgt produk dlm pasaran utk maintain kecantikan, awak tinggal pilih je, nak tak nak je. kalau risau mahal, cari produk yg review byk ok tp berpatutan dgn harga

usaha kena ada, takleh expect nk cantik tp tak buat apa2

yalah macam mana pun kena beli produk kat pasaran untuk sapu kat muka dan badan, beli yang berkualiti dan baik untuk kulit kita
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
23
Points
1
Kalau nak cantik, asas penjagaan wajah itu haruslah betul, jagalah wajah dengan rutin harian yang direkomenkan oleh profesional
Post automatically merged:

laaahai, kalau betul2 takut partner awak dh tak tertarik dkt awak mcm dulu, then start la slowly jaga diri balik. Kalau takut takda masa nak pergi gym, boleh je bersenam dekat rumah, 20 minit je pun dah cukup dlm sehari... kalau pasal kecantikan pula, sekarang dh byk sgt produk dlm pasaran utk maintain kecantikan, awak tinggal pilih je, nak tak nak je. kalau risau mahal, cari produk yg review byk ok tp berpatutan dgn harga

usaha kena ada, takleh expect nk cantik tp tak buat apa2

5 benda ni memang basic dan semua orang mesti ada
1. Cleanser ( siapa yang pakai makeup kena bersihkan betul-betul dulu sebelum cuci muka )
2. Scrub
3. Toner
4. Mosturizer
5. Sunscreen
 

notkaren

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
8
Points
1
perkara macam ni memang sering berlaku dekat sesiapa pun. so awak mungkin bole je cari apa apa dulu alat yang senang nak guna kat rumah untuk workout, berdandan dan jugak cara make up
 

reinerbrown

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
9
Points
1
Age
30
awak bole jugak start dari dalam dulu. contohnya ambil pemakanan sihat so nanti lagi senang nak kurangkan berat badan, lepastu kulit pun cantik kan~
 

purplekoala

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
9
Points
1
Age
22
Saya dpt rasa yg makin lama, partner saya dh x tertarik lagi dgn saya dh. Mungkin sbb saya dah x maintain sgt mcm dulu, dulu selalu la pergi gym sekali sekala, berdandan tapi dh makin berumur ni rasa malas pula nak pergi. Byk lagi benda nak kena fikir. Kadang2 rasa insecure ternampak dia scroll kat ig ke fb, pastu tgk gambar perempuan lawa2.. bila saya tease dia, tanya siapa lagi lawa, wanita2 tu ke saya, dia mcm mengelak nk jawab. mula la ubah topic +Nangiss+

Mcm mana eh nk jadi cantik balik mcm dulu, x tahu nk start dari mana

sekarang ni awak guna product apa ya untuk muka? sebab kalau nak pergi spa atau saloon memang tak boleh kan dengan pkp ni.
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
23
Points
1
perkara macam ni memang sering berlaku dekat sesiapa pun. so awak mungkin bole je cari apa apa dulu alat yang senang nak guna kat rumah untuk workout, berdandan dan jugak cara make up

betul sy ada banyak beli barang produk dan peralatan untuk jaga badan dan muka saya.
Ini penting sebab saya juga bekerja selain identiti sebagai isteri orang
Post automatically merged:

awak bole jugak start dari dalam dulu. contohnya ambil pemakanan sihat so nanti lagi senang nak kurangkan berat badan, lepastu kulit pun cantik kan~

ya pemakanan juga sangat penting untuk kita.....kalau mau sihat, rasanya sekarang banyak orang yang amalkan keto diet, tren sekarang
 

chuge

freshman
Joined
Aug 8, 2012
Messages
41
Points
6
sekarang ni awak guna product apa ya untuk muka? sebab kalau nak pergi spa atau saloon memang tak boleh kan dengan pkp ni.

produk sy guna loreal dan saya ada guna facial steamer panasonic tu untuk menyenangkan penyerapan kelembapan dari produk penjagaan muka
Post automatically merged:

betul sy ada banyak beli barang produk dan peralatan untuk jaga badan dan muka saya.
Ini penting sebab saya juga bekerja selain identiti sebagai isteri orang
Post automatically merged:



ya pemakanan juga sangat penting untuk kita.....kalau mau sihat, rasanya sekarang banyak orang yang amalkan keto diet, tren sekarang
kena guna banyak sangat produk nampaknya...terlalu banyak nampaknya leceh sangat, jadi saya selalu pilih yang ada 3in 1 atau satu set punya
 

purplekoala

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
9
Points
1
Age
22
wah bagus ke ek steamer tu sebab saya tak pernah pakai lagi. sekarang cuma guna face washer dengan moisturiser je. basic2 skin care
 

notkaren

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
8
Points
1
kan. kadang tu dah konsisten guna produk sama lepastu ada pulak masalah timbul. dah kena tukar produk lain pulak.
tapi awak guna jenama apa ya sekarang untuk muka?
 
Last edited:

reinerbrown

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
9
Points
1
Age
30
Post automatically merged:

betul sy ada banyak beli barang produk dan peralatan untuk jaga badan dan muka saya.
Ini penting sebab saya juga bekerja selain identiti sebagai isteri orang
Post automatically merged:



ya pemakanan juga sangat penting untuk kita.....kalau mau sihat, rasanya sekarang banyak orang yang amalkan keto diet, tren sekarang
yup lepastu kalau boleh kita spend la dekat barang berjenama tapi berbaloi. elakkan beli barang dandan rmbut dekat kedai rm2.
buat rosak rambut je nanti +Apa+
 

ladycaca75

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
48
Points
8
saya pernah dengar jugak pasal facial steamer bagus utk hilangkan jerawat, sbb saya insecure sgt pasal benda ni… rambut saya pun sangat kering dan serabai, kadang2 rasa malu bila partner Nampak
Post automatically merged:

sekarang ni awak guna product apa ya untuk muka? sebab kalau nak pergi spa atau saloon memang tak boleh kan dengan pkp ni.
saya pakai yg simple2 je, mcm safi… haritu pernah try hada labo, tapi tak sesuai kot dgn muka dia jadi breakout
 
Last edited:

chuge

freshman
Joined
Aug 8, 2012
Messages
41
Points
6
saya pernah dengar jugak pasal facial steamer bagus utk hilangkan jerawat, sbb saya insecure sgt pasal benda ni… rambut saya pun sangat kering dan serabai, kadang2 rasa malu bila partner Nampak
Post automatically merged:


saya pakai yg simple2 je, mcm safi… haritu pernah try hada labo, tapi tak sesuai kot dgn muka dia jadi breakout

owh mcam ni, kamu boleh cuba guna hair dryer panasonic, selain keringkan rambut, ia boleh stim muka juga
Post automatically merged:

owh mcam ni, kamu boleh cuba guna hair dryer panasonic, selain keringkan rambut, ia boleh stim muka juga

sebab dia ada nano partikel yang sekarang ni memang teknologi baru dalam penjagaan muka dan rambut. Jimatlah beli satu barang, dua tempat guna
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
23
Points
1
Post automatically merged:


yup lepastu kalau boleh kita spend la dekat barang berjenama tapi berbaloi. elakkan beli barang dandan rmbut dekat kedai rm2.
buat rosak rambut je nanti +Apa+
betul tuuu apa yg kita pakai dkt badan kita akan memberi kesan yg besar, jadi survey lah elok2 dan byk kan membaca review
 
Last edited:

reinerbrown

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
9
Points
1
Age
30
betul tuuu apa yg kita pakai dkt badan kita akan memberi kesan yg besar, jadi survey lah elok2 dan byk kan membaca review
tula saya ada nampak barang barang dari dyson memang berkualiti tapi harganya pulak buat garu kepala.
nak beli phillips tapi kurang review untuk survey, awak suggest brand apa?
 
Last edited:

notkaren

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
8
Points
1
owh mcam ni, kamu boleh cuba guna hair dryer panasonic, selain keringkan rambut, ia boleh stim muka juga
Post automatically merged:



sebab dia ada nano partikel yang sekarang ni memang teknologi baru dalam penjagaan muka dan rambut. Jimatlah beli satu barang, dua tempat guna
bagus ke Panasonic punya, saya takda plan nk shopping pun hair dryer...
tapi alang alang dah kena stay at home ni pastu gaji nk masuk dh, bole la kan cuci mata kot tibe tibe add to cart +Bertanya+ heheheh
 
Last edited:

purplekoala

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
9
Points
1
Age
22
saya pernah dengar jugak pasal facial steamer bagus utk hilangkan jerawat, sbb saya insecure sgt pasal benda ni… rambut saya pun sangat kering dan serabai, kadang2 rasa malu bila partner Nampak
Post automatically merged:


saya pakai yg simple2 je, mcm safi… haritu pernah try hada labo, tapi tak sesuai kot dgn muka dia jadi breakout

saya tak pernah lagi guna safi. tapi kalau boleh consistent dulu pakai and macam steam tu boleh je guna tradisional macam guna air panas ke kan tapi takut irritation, boleh guna branded items la.
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
23
Points
1
saya pernah dengar jugak pasal facial steamer bagus utk hilangkan jerawat, sbb saya insecure sgt pasal benda ni… rambut saya pun sangat kering dan serabai, kadang2 rasa malu bila partner Nampak
Post automatically merged:


saya pakai yg simple2 je, mcm safi… haritu pernah try hada labo, tapi tak sesuai kot dgn muka dia jadi breakout

Bolehlah cuba ni...boleh sebagai hair dryer dan facial steamer juga
WhatsApp Image 2021-01-21 at 11.35.36.jpeg

Post automatically merged:

bagus ya panasonic? sebab saya tengok ada banyak orang suggest brand yang sama tapi saya tak pernah lagi google produknya.
tapi alang alang dah kena stay at home ni, bole la kan cuci mata kot tibe tibe add to cart +Bertanya+

HAHAHA kalau saya guna, ok je, tahan lama...taklah mcam yang takde brand, kejap je dah rosak sebab terlalu panas kan
 
Last edited:

chuge

freshman
Joined
Aug 8, 2012
Messages
41
Points
6
tula saya ada nampak barang barang dari dyson memang berkualiti tapi harganya pulak buat garu kepala.
nak beli phillips tapi kurang review untuk survey, awak suggest brand apa?

tengoklah kamu punya bajet berapa..ni memang bergantunglah...kalau dyson memang mahal, harganya boleh sampai 4 angka tu
 
Top