Panduan Mudah --> "Step-by-Step" Mengurus Transaksi Jualan Domain Di SEDO

Berminat Tak--> "Step-by-Step" Mengurus Transaksi Jualan Domain Di SEDO

  • Berminat Nak Tahu

    Votes: 13 100.0%
  • Tak Berminat

    Votes: 0 0.0%
  • Maaf, Saya Dah Tahu Lama Dah

    Votes: 0 0.0%
  • Maaf, Saya Tak Pasti

    Votes: 0 0.0%
  • Maaf, Saya Belum Bersedia

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    13
Joined
Jul 30, 2011
Messages
657
Likes
0
Points
16
Offline
#1
Salam hormat kepada semua WC sekalian..

Baru-baru ni saya baru shj dapat jualan dpd salah satu domain yg saya senaraikan
di Sedo. Tak banyak harganya, lebih kurang USD 110, lepas ditolak komisen dapatlah
bersih USD 99..

lihat screenshot dr payment details dlm format pdf..

View attachment pdf payment Sedo detail.jpg

Memang agak nervous dan blur jgk mula2 tu, bila buka email dapat notification dari Sedo yg domain
saya tu dah dibeli.

Sebelum ni dah pernah jual domain sesama member di FB dan sebagainya.. mudah caranya, hanya guna
fungsi Transfer Domain shj melalui registrar.

Tapi, di Sedo, lain pula prosesnya... memang 'menggelabah' jugaklah.. last2 buat-buat tahu jelah..haha


So, saya bercadang nak buat sebuah ebooklah berkaitan panduan mengurus transaksi jualan domain di Sedo ni supaya lepas
ni sesiapa yang membacanya tak jadi 'gelabah' spt saya, boleh terus dijadikan rujukan.

Mana taknya, itu baru berharga USD 99, bagaimana pula kalau domain yg anda jual tu berharga USD 10,000 ? lagi gelabah kan..


so sebelum saya buat, nak tau juga ada tak demand utk ebook ni...

kalau ramai yg berminat sy akan buat. sapa yng berminat boleh vote dkt atas tu ye.. thanks ! :)
 

Attachments

Last edited:

Oracle

freshman
Joined
Sep 12, 2009
Messages
378
Likes
0
Points
16
Offline
#3
satu panduan yg bagus ni..sbb sblom nih nk jual gune sedo..nampak mcm susah tu yg terbantut..smpai skrg domain xjual2..:)
 
Joined
Aug 9, 2010
Messages
46
Likes
0
Points
6
Offline
#4
Menarik idea tu.Semua domain saya parking di sedo.Untuk jual kena letakkan harga buy now yang tinggi.Sekurang kurangnya berbaloi. .Setakat ni sudah 4 domain terjual disedo melalui parking page.


Ps: kalau sesiapa nak sedo pro acc boleh pm.
 
Joined
Jul 30, 2011
Messages
657
Likes
0
Points
16
Offline
#6
ok, terima kasih kpd semua yg dah vote.. ok, ebook dlm pembikinan sekarang.. hehe.. nantikan.. :)
 

Izo

Senior
Joined
Nov 14, 2006
Messages
1,328
Likes
0
Points
38
Offline
#7
Saya Vote Berminat... :D

Dah siap nanti PM saya yer...bimbang tak perasan.
 
Last edited:
Joined
Sep 18, 2012
Messages
171
Likes
0
Points
0
Offline
#9
yang minat2 tu... siap sedia minggu depan... inshaAllah.... ;)

ps - Bro Syed, hope takpe aku post pasal ni.... hehe :D
 
Top