Pandangan Tentang Tune Talk

engshahrul

Senior
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,482
Points
38
Apa pandangan anda tentang no prepaid Tune Talk. Coverage nya sama mcm Celcom. Ada referral bonus. Saya baru jumpa satu website, ingat nak join. Sambil guna dan sambil promote.
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
aku rasa ni bukan sistem daripada tune talk, tetapi dibuat oleh ejennya

sama seperti topup kredit, streamyx, di mana ejen2nya sendiri yang buat sistem tersendiri
 

engshahrul

Senior
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,482
Points
38
aku rasa ni bukan sistem daripada tune talk, tetapi dibuat oleh ejennya

sama seperti topup kredit, streamyx, di mana ejen2nya sendiri yang buat sistem tersendiri

Sistem referral tu bukan drpd Tune Talk ke? Org yg buka website referral tu biasa lah, sbb nak mudahkan promosi. Mmg website tu bukan officially website Tune Talk.
 

JenamaOnline

Newbie
Joined
Mar 21, 2010
Messages
6,591
Points
0
sekarang banyak yang gunakan pendekatan macam ni huhuhuhu xox pun ada juga, tak tahu sejauh mana kebenaranya tapi kalau betul ok juga bukan plan yang gila2 :)
 

engshahrul

Senior
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,482
Points
38
sekarang banyak yang gunakan pendekatan macam ni huhuhuhu xox pun ada juga, tak tahu sejauh mana kebenaranya tapi kalau betul ok juga bukan plan yang gila2 :)

Byk dh yg guna pendekatan mouth-to-mouth marketing, maknanya ahli2 sendiri yg buat marketing.
 

JenamaOnline

Newbie
Joined
Mar 21, 2010
Messages
6,591
Points
0
Byk dh yg guna pendekatan mouth-to-mouth marketing, maknanya ahli2 sendiri yg buat marketing.

bro nak buat replika web ke ok juga hehehehehe saya ada jumpa group yang guna pendekatan minisite. :)
 

engshahrul

Senior
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,482
Points
38
bro nak buat replika web ke ok juga hehehehehe saya ada jumpa group yang guna pendekatan minisite. :)

X pun. Aku cari produk yg aku suka je, aku join dan promote. X nak jadi admin (kene uruskan pendaftaran).
 

antugile

freshman
Joined
Jul 19, 2007
Messages
13
Points
1
Ok jer tak der masalah


Aku agree dengan Taza, by the way aku pun dh join benda ni dan ianya boleh dikatakan macam gabungan penggunaan biasa mobile prepaid + referral marketing...its straight foward je & bukan MLM yg main money game.

Cth:
Tune Talk sebagai service operator provider yg carries prefix "010" manakala
Tone Excel pula sebagai marketing agen untuk merancakkan lagi marketing & pertumbuhan pengguna Tune Talk dimana setiap ahli secara tidak lansung buat indirect marketing untuk Tune Talk ini akan diberi komisen sehinggga 20% daripada setiap pengguna2 Tune talk yang dirujuk olehnya.

Apa & Kenapa Tune Talk – Tone Excel?

TUNE TALK SDN BHDTune Talk telah dilancarkan pada 19 Ogos 2009. TuneTalk adalah syarikat perkhidmatan Telekomunikasi Prabayar Mudah Alih yang menggunakan nombor “010”

Tune Talk menjalin kerja sama dengan Celcom (M) Berhad dan perbincangan tentang hal ini sudah bermula sejak Disember 2008 lagi. Pemegang Saham Tune Talk terdiri dari :

* 38% - Celcom (M) Berhad.
* 35.7% - Tune Venture Sdn. Bhd.
* 26.3% - Dato' Sri Kalamullah Hassan, Lim Kin Onn, Jason Lo, Gurtaj Singh Padda dan Mark Lankester.

Tune Talk adalah syarikat MVNO (Mobile Virtual Network Operator) yang beroperasi tanpa lesen frekuensi radio dan stesen pemancar sendiri. Ia menumpang syarikat telekomunikasi sedia ada yang dipanggil MNO (Mobile Network Operator).

Dalam situasi ini MNO nya ialah Celcom. Kaedah perniagaan seperti ini sudah lama dipraktikkan di luar negara.

TONE EXCEL SDN BHDToneExcel Sdn Bhd adalah syarikat yang baru ditubuhkan pada tahun 2009, dalam usaha untuk memajukan industri telekomunikasi di Malaysia. Misi ToneExcel adalah untuk membantu setiap individu mencapai kebebasan kewangan melalui konsep pemasaran yang inovatif.
ToneExcel menggabungkan pengalaman dan kepakaran dari insurans, pemasaran rangkaian dan perkhidmatan kewangan untuk merumuskan strategi baru menjana pendapatan.

STARTER PACK : RM70.00
Dengan kredit prepaid tersedia bernilai RM38
dan RM100,000 Insuran Kemalangan eTIQa


Prepaid TuneTalk adalah sama seperti prepaid dari syarikat yang lain. Cuma apa yang membezakan dan memberi kelebihan kepada anda jika menggunakan prepaid TuneTalk ialah:
  1. Anda boleh mengekalkan nombor prepaid atau postpaid lama anda atau menggunakan nombor baru yang bermula dengan 010 - xxxxxxx.
  2. Anda akan dilindungi dengan insuran kemalangan peribadi dari Etiqa Maybank sebanyak RM100,000. Bayangkan dengan hanya menggunakan prepaid tunetalk anda dapat perlindungan insuran.
  3. Berpeluang untuk memenangi penerbangan percuma dari Air Asia.
  4. Kemudahan untuk topup di mana-mana kedai menjual prepaid, 7Eleven, Maybank2u, CIMB Clicks, stesen minyak yang mempunyai e-pay dan banyak lagi
  5. Liputan jaringan yang luas kerana menggunakan infrastruktur rangkaian Celcom. Kadar panggilan dan sms sila rujuk jadual di bawah:

Kadar TuneTalk-ToneExcel
Panggilan 32 sen / minit
SMS 15 sen / sms
GPRS 30 sen / 10kb
  1. Yang paling menarik daripada TuneTalk-ToneExcel ada PROGRAM REFERAL dimana anda boleh Buat Duit dengan mengajak rakan-rakan anda menggunakan prepaid ini. Ini adalah peluang hebat untuk anda Menjana Pendapatan Lumayan dan Berterusan bersama TuneTalk.

PELAN PEMASARAN
Bila anda perkenalkan (marketing) kpd orang lain untuk menggunakan prepaid ini, anda akan dapat komisyen setiap kali mereka topup tak kiralah kat mana dan bila mereka beli topup tu.
Inilah yang best, kerja sekali income berulang-ulang kali selagi mereka top-up. Berikut adalah jumlah komisyen yang akan anda terima:

Anda
↓
L1 = 6%
↓
L2 = 3 %
↓
L3 = 11%
Setiap level adalah infiniti, ini bermakna anda boleh sponsor seberapa ramai yang anda mahu pada mana-mana level.

Contohnya:
Jika anda sponsor seramai 10 orang di L1 (level pertama), maka setiap bulan sekiranya mereka topup minimum iaitu RM38, maka anda akan dapat:
RM38 x 6% x 10 orang = RM22.80

Sekiranya 10 orang sahabat anda tadi sponsor 10 sahaja, maka di L2 (level kedua) anda sudah ada 100 orang, sekiranya mereka topup sebanyak RM38 setiap bulan, maka anda akan mendapat komisyen sebanyak:
RM38 x 3% x 100 orang = RM114.00

Sekiranya 100 orang tadi sponsor 10 sahaja setiap seorang, maka di L3 (level tiga) anda sudah ada 1000 orang, maka komisyen anda setiap bulan jika mereka topup sebanyak RM38 adalah:
RM38 x 11% x 1000 orang = RM4180.00

Maka jumlah keseluruhan komisyen yang akan anda perolehi adalah:
RM22.80 + RM114.00 + RM4180.00 = RM4316.80

RM4316.80 sebulan!!

Itu hanya contoh jika masing-masing sponsor 10 orang sahaja dan topup minima RM38. Saya yakin dengan program sekecil ini dengan mudah anda melakukan lebih dari itu.
Bayaran komisyen akan dilakukan pada setiap 21 haribulan terus ke akaun bank anda dengan syarat bayaran minima RM50.

Kelebihan seterusnya, downline anda tidak perlu bersusah payah mencari anda untuk topup, mereka boleh topup di mana-mana saluran top-up dan anda tetap dapat komisyennya.

Maintain bulanan top-up minima RM38 setiap bulan, tak semestinya sekaligus, boleh topup sedikit demi sedikit asalkan jumlah sebulan mencapai minima RM38.

Jika tak maintain selama 2 bulan iaitu tak beli prepaid RM38 sebulan berturut-turut selama 2 bulan maka anda akan terkeluar dari program buat duit ni
Tapi ini tak jadi masalah, kerana kebanyakan daripada pengguna prepaid menggunakan prepaid lebih daripada tu setiap bulan.

FAQ:
1. Sekuat mana pancaran(Coverage) Tune Talk berbanding syarikat telekomunikasi yang lain?
Dengan adanya perjanjian dengan CELCOM, dimana ada coverage CELCOM, disitu ada Tune Talk.

2. Berapa jumlah bulanan yang perlu maintain?
Cuma serendah RM 38 sahaja.

3. Dimana topup boleh dibeli?
Kemudahan topup ada dimana2 sahaja:

4. Tak faham atau perlukan lebih info?
Cuma hubungi saya di 012 665 2839(Ni no Tune Talk & bukan Hotlink) atau klik banner di bawah
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
Sistem referral tu bukan drpd Tune Talk ke? Org yg buka website referral tu biasa lah, sbb nak mudahkan promosi. Mmg website tu bukan officially website Tune Talk.

sistem referral tu dari tune excel... tapi dengan kerjasama tune talk.. betul tak antugila
 

tazamfn

freshman
Joined
Jun 7, 2006
Messages
640
Points
18
Aku agree dengan Taza, by the way aku pun dh join benda ni dan ianya boleh dikatakan macam gabungan penggunaan biasa mobile prepaid + referral marketing...its straight foward je & bukan MLM yg main money game.

Cth:
Tune Talk sebagai service operator provider yg carries prefix "010" manakala
Tone Excel pula sebagai marketing agen untuk merancakkan lagi marketing & pertumbuhan pengguna Tune Talk dimana setiap ahli secara tidak lansung buat indirect marketing untuk Tune Talk ini akan diberi komisen sehinggga 20% daripada setiap pengguna2 Tune talk yang dirujuk olehnya.

Apa & Kenapa Tune Talk – Tone Excel?

TUNE TALK SDN BHDTune Talk telah dilancarkan pada 19 Ogos 2009. TuneTalk adalah syarikat perkhidmatan Telekomunikasi Prabayar Mudah Alih yang menggunakan nombor “010”

Tune Talk menjalin kerja sama dengan Celcom (M) Berhad dan perbincangan tentang hal ini sudah bermula sejak Disember 2008 lagi. Pemegang Saham Tune Talk terdiri dari :

* 38% - Celcom (M) Berhad.
* 35.7% - Tune Venture Sdn. Bhd.
* 26.3% - Dato' Sri Kalamullah Hassan, Lim Kin Onn, Jason Lo, Gurtaj Singh Padda dan Mark Lankester.

Tune Talk adalah syarikat MVNO (Mobile Virtual Network Operator) yang beroperasi tanpa lesen frekuensi radio dan stesen pemancar sendiri. Ia menumpang syarikat telekomunikasi sedia ada yang dipanggil MNO (Mobile Network Operator).

Dalam situasi ini MNO nya ialah Celcom. Kaedah perniagaan seperti ini sudah lama dipraktikkan di luar negara.

TONE EXCEL SDN BHDToneExcel Sdn Bhd adalah syarikat yang baru ditubuhkan pada tahun 2009, dalam usaha untuk memajukan industri telekomunikasi di Malaysia. Misi ToneExcel adalah untuk membantu setiap individu mencapai kebebasan kewangan melalui konsep pemasaran yang inovatif.
ToneExcel menggabungkan pengalaman dan kepakaran dari insurans, pemasaran rangkaian dan perkhidmatan kewangan untuk merumuskan strategi baru menjana pendapatan.

STARTER PACK : RM70.00
Dengan kredit prepaid tersedia bernilai RM38
dan RM100,000 Insuran Kemalangan eTIQa


Prepaid TuneTalk adalah sama seperti prepaid dari syarikat yang lain. Cuma apa yang membezakan dan memberi kelebihan kepada anda jika menggunakan prepaid TuneTalk ialah:
  1. Anda boleh mengekalkan nombor prepaid atau postpaid lama anda atau menggunakan nombor baru yang bermula dengan 010 - xxxxxxx.
  2. Anda akan dilindungi dengan insuran kemalangan peribadi dari Etiqa Maybank sebanyak RM100,000. Bayangkan dengan hanya menggunakan prepaid tunetalk anda dapat perlindungan insuran.
  3. Berpeluang untuk memenangi penerbangan percuma dari Air Asia.
  4. Kemudahan untuk topup di mana-mana kedai menjual prepaid, 7Eleven, Maybank2u, CIMB Clicks, stesen minyak yang mempunyai e-pay dan banyak lagi
  5. Liputan jaringan yang luas kerana menggunakan infrastruktur rangkaian Celcom. Kadar panggilan dan sms sila rujuk jadual di bawah:

Kadar TuneTalk-ToneExcel
Panggilan 32 sen / minit
SMS 15 sen / sms
GPRS 30 sen / 10kb
  1. Yang paling menarik daripada TuneTalk-ToneExcel ada PROGRAM REFERAL dimana anda boleh Buat Duit dengan mengajak rakan-rakan anda menggunakan prepaid ini. Ini adalah peluang hebat untuk anda Menjana Pendapatan Lumayan dan Berterusan bersama TuneTalk.

PELAN PEMASARAN
Bila anda perkenalkan (marketing) kpd orang lain untuk menggunakan prepaid ini, anda akan dapat komisyen setiap kali mereka topup tak kiralah kat mana dan bila mereka beli topup tu.
Inilah yang best, kerja sekali income berulang-ulang kali selagi mereka top-up. Berikut adalah jumlah komisyen yang akan anda terima:

Anda
↓
L1 = 6%
↓
L2 = 3 %
↓
L3 = 11%
Setiap level adalah infiniti, ini bermakna anda boleh sponsor seberapa ramai yang anda mahu pada mana-mana level.

Contohnya:
Jika anda sponsor seramai 10 orang di L1 (level pertama), maka setiap bulan sekiranya mereka topup minimum iaitu RM38, maka anda akan dapat:
RM38 x 6% x 10 orang = RM22.80

Sekiranya 10 orang sahabat anda tadi sponsor 10 sahaja, maka di L2 (level kedua) anda sudah ada 100 orang, sekiranya mereka topup sebanyak RM38 setiap bulan, maka anda akan mendapat komisyen sebanyak:
RM38 x 3% x 100 orang = RM114.00

Sekiranya 100 orang tadi sponsor 10 sahaja setiap seorang, maka di L3 (level tiga) anda sudah ada 1000 orang, maka komisyen anda setiap bulan jika mereka topup sebanyak RM38 adalah:
RM38 x 11% x 1000 orang = RM4180.00

Maka jumlah keseluruhan komisyen yang akan anda perolehi adalah:
RM22.80 + RM114.00 + RM4180.00 = RM4316.80

RM4316.80 sebulan!!

Itu hanya contoh jika masing-masing sponsor 10 orang sahaja dan topup minima RM38. Saya yakin dengan program sekecil ini dengan mudah anda melakukan lebih dari itu.
Bayaran komisyen akan dilakukan pada setiap 21 haribulan terus ke akaun bank anda dengan syarat bayaran minima RM50.

Kelebihan seterusnya, downline anda tidak perlu bersusah payah mencari anda untuk topup, mereka boleh topup di mana-mana saluran top-up dan anda tetap dapat komisyennya.

Maintain bulanan top-up minima RM38 setiap bulan, tak semestinya sekaligus, boleh topup sedikit demi sedikit asalkan jumlah sebulan mencapai minima RM38.

Jika tak maintain selama 2 bulan iaitu tak beli prepaid RM38 sebulan berturut-turut selama 2 bulan maka anda akan terkeluar dari program buat duit ni
Tapi ini tak jadi masalah, kerana kebanyakan daripada pengguna prepaid menggunakan prepaid lebih daripada tu setiap bulan.

FAQ:
1. Sekuat mana pancaran(Coverage) Tune Talk berbanding syarikat telekomunikasi yang lain?
Dengan adanya perjanjian dengan CELCOM, dimana ada coverage CELCOM, disitu ada Tune Talk.

2. Berapa jumlah bulanan yang perlu maintain?
Cuma serendah RM 38 sahaja.

3. Dimana topup boleh dibeli?
Kemudahan topup ada dimana2 sahaja:

4. Tak faham atau perlukan lebih info?
Cuma hubungi saya di 012 665 2839(Ni no Tune Talk & bukan Hotlink) atau klik banner di bawah

Bagus penerangan terperinci...mudah dan jimat bil telefon anda bulan bulan
 

desa1

Newbie
Joined
Oct 22, 2009
Messages
260
Points
0
saya guna Tune 010 juga..tapi sim kad cuma RM5....murah aje tapi x ada ler sistem affialiate...janji murah...tak beban ..berbanding RM70 ada sistem affialite...dan nak kena mantain RM38 sbln baru dpt ongkosnya...tq
 

antugile

freshman
Joined
Jul 19, 2007
Messages
13
Points
1
faezil: Yup betul tu, kita boleh anggap yg Tone Excel ni macam ejen bosa Tune Talk la untuk mass marketing klu nk senang cite...

desa1: Yup, saya pun agree ngan desa1, btw, prepaid or postpaid bagi aku same jer....pakai postpaid pakai dulu then bayar kemudian but still tak dapat ape gak, kuar duit lagi ader la, Pakai prepaid Tune Talk Tone Excel nih, mmg bayar dulu then pakai kemudian, mmg kuar duit utk beli prepaid but yg membezakan kita adalah yg untung nya, prepaid Tune Talk Tone Excel ni blh jadi penjana income sampingan..promote skali je, ko dapat untung berkali2,...tak ke bijak tu
 

neutron

freshman
Joined
Sep 24, 2010
Messages
15
Points
0
macam best..tp blum ada modal lg ar..berminat gak nak guna tapi hanphone ada satu jer.mls lak nak tukar2 sim.huhu
 
Top