[PANAS] Handphone Baru Harga MURAH

hamizi

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
243
Points
16
Age
42
Firasat aku mengatakan other then Sony Ericson = MIC (made in Ch)

Takpe kita tunggu RK atau sesiapa yg dah pegang nanti.
Kalau AP, aku pun nak beli 5 biji N97. kui.kui

Nampaknya firasat ku hampir benar...
Hmm..tapi sayang kan..kalau la betul
ada henpon Ori/AP harga camtu....

Pakcik kayo!

P.S - Encik RK mesti tgh test power handphone baru...
Tunggu.....review
 

mzm

Newbie
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,323
Points
0
eh mna brO RK ni xkuar lg??
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
35
Salam saya dah dapat dah. Terima kasih kepada bro Azrul.
Anyway, hp tu hp china. Kalau compare dengan harga dia agak mahal.
So, kepada yang nak beli, think twice.
Mengenai Sony Ericson, saya tak sure ori atau tak sebab tak tgk.
Tapi bro Azrul kata ori.

Ok, thank you :)

PS : iphone saya tak jadi amik, saya amik yg model E75.
:)

Leh jadi hadiah affiliate terbaik kot :)
 

mzm

Newbie
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,323
Points
0
tya skit geng sume.. mmg murah ke sony ori yg bro azrul jual kt dlm ni?
hege pasaran kt lua skg bape? huhu~
 

hamizi

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
243
Points
16
Age
42
tya skit geng sume.. mmg murah ke sony ori yg bro azrul jual kt dlm ni?
hege pasaran kt lua skg bape? huhu~

Saya compare harga kat mudah.my.
Ada segelintir yang murah dan ada yang above
mudah.my punyer harga.

Try la selidik
 

hamizi

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
243
Points
16
Age
42
Takde ke yang nak jual murah2 handphone ni:

sony-ericsson-aino1.jpg


Sony Ericsson Aino

Asyik terbayang je 2-3 hari ni. Minggu lepas saje
test kak ipar punya HP ni. Berbaloi-baloi...kena ngan harga
lah...RM1500 paling murah (AP set). Ori RM1900.

Sape2 nak jual 2nd sila PM aku. TQ
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
35
bro Hamizi, kat giant Shah Alam, hari tu saya tgk cam murah gak. Rasanya ori, tak sampai 1.9k
 

aurora ice

Senior
Joined
Dec 22, 2008
Messages
2,234
Points
38
Salam Azrul..

Saya nak refund lah. Sebab bukan ori punya..
Tamau la china made ya..

Terima kasih byk2 saya ucapkan pada Azrul sebab mmg betul2 jaga demand
customer bro. Ya lah, kami suruh cek itu ini, bro cek dan pastikan kepuasan hati pelanggan..

Memang ini lah seller yang bagus. 1 lagi, bro sabar dgn pm2 dan juga sms2 yang customer bro hantar.. layan baik2.. tq tq..

Erm, saya akan pm Azrul dgn akaun bank saya ya.. Nanti refund balik pada sy okie..

:)
 

motul8558

freshman
Joined
Dec 3, 2009
Messages
34
Points
0
Semalam saya jumpa tokey kedai, dan tanya dia suruh terangkan pasal iphone, die cakap ni untuk pasaran china. Tapi saya dah selidik betul2, dan saya rasa ni memnag china made. Maaf kepada pembeli semua. Tapi alhamdulillah, semuanya dalam keadaan baik.

Bagi handphone yang lain pulak, saya tak dapat pastikan yang mana satu china made or ori. Sebab saya tengok ada yang ori. N97 yang ada pada saya ni pun rasanya macam ori. Tapi bila tengok die punya software hp tu sndiri, rasa macam bukan. (saya bukan pandai sangat bab hp nih, saya tahu merketing saja)

kalau org dah biase dgn hp ni..dia pegang hp tu je dah tau ori atau alike.. dua hari lepas ade mat pet nak jual n95 8gb RM50 je..dia kate ori..tp bile slide je dah tau china punye..btw china pon ok..cume function x same la tp kene la dgn harga yg murah tu..
 

wings

freshman
Joined
Jul 26, 2008
Messages
579
Points
18
Salam saya dah dapat dah. Terima kasih kepada bro Azrul.
Anyway, hp tu hp china. Kalau compare dengan harga dia agak mahal.
So, kepada yang nak beli, think twice.
Mengenai Sony Ericson, saya tak sure ori atau tak sebab tak tgk.
Tapi bro Azrul kata ori.

Ok, thank you :)

PS : iphone saya tak jadi amik, saya amik yg model E75.
:)

Leh jadi hadiah affiliate terbaik kot :)

model nokia chine made jgk ke yg AP set RK...?
 
Joined
Dec 16, 2007
Messages
805
Points
16
okla tue.. TT pun mungkin tak tau pasal nie.. sebab memang sebijik,,, kalau kita sendiri tgk pun kadang2 tak perasan.. ape pun tahniah sebab tread nie.. laju wooo...

hehehe...tak per lah, ni sebagai permulaan untuk saya berkembang lebih besar. Sebelum ni saya banyak bergerak dalam pasaran offline sahaja. Now nak bergerak dalam pasaran online, bawak barang fizikal secara online, mmg agak tough sikit la kerja nih. Tapi takpa, duit punya pasal. ;)
 

mzm

Newbie
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,323
Points
0
hehehe...tak per lah, ni sebagai permulaan untuk saya berkembang lebih besar. Sebelum ni saya banyak bergerak dalam pasaran offline sahaja. Now nak bergerak dalam pasaran online, bawak barang fizikal secara online, mmg agak tough sikit la kerja nih. Tapi takpa, duit punya pasal. ;)
Ok brO ni stu lesson tuk brO gerak lbh maju lg.. jdikan cabaran brO..
ni sume dugaan.. harap pasni brO lebih hati-hati..
semOga berjaya selalu.. huhu~
 
Top