[PANAS] Handphone Baru Harga MURAH

codak

freshman
Joined
Apr 24, 2009
Messages
571
Points
0
mungkin thread ni akan kembali sejuk............
 

mzm

Newbie
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,323
Points
0
so kompon china made ek? so sy xjdi bli r tt just refund je blk duit sy ek?
 

hellster

freshman
Joined
Dec 29, 2008
Messages
196
Points
16
Age
32
yup tt refund blk duit sy yer.. :) br berangan nk try N97 haha..
 

mzm

Newbie
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,323
Points
0
mna brO RK pya review? huhu~
 

amino

freshman
Joined
Dec 10, 2009
Messages
4
Points
0
Bro..tepon PDA takde ke.
HTC Diamond 2..HTC HD2 kalu ade ..brape RM..sebiji.
 

mzm

Newbie
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,323
Points
0
Bro..tepon PDA takde ke.
HTC Diamond 2..HTC HD2 kalu ade ..brape RM..sebiji.

bro nk tau senarai phone yg dioffer selak page 1st brO..
kt stu de list phone2 murah.. hehee..
 

mzm

Newbie
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,323
Points
0
okeh.. kte tggu brO RK pya review.. huhu~
 

mzm

Newbie
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,323
Points
0
orait nk tgk yg betul2 ori pya.. kalu best nk angkat.. huhu~
 

Imabiz

Senior
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,845
Points
38
takpe... sebenarnyer.. benda nie dah byk yang terkene... bukan pasal TT.. kadang2 kedai phone tue tak bagi tau pun. china made atau pun bukan... dah ramai yang tertipu ingat tepon ori.. tapi kalau terbeli tepon chine made tue kire bernasib baik lagila.. ade dulu yang menipu gune telefon mainan.. luaran mcm telefon betul.. sekali bukak body.. halamak... magnet je die letak dalam.. bagi berat.. mase urusan jual beli tue.. penjual main silap mata la.. tukar tepon mainan...
 
Joined
Dec 16, 2007
Messages
805
Points
16
takpe... sebenarnyer.. benda nie dah byk yang terkene... bukan pasal TT.. kadang2 kedai phone tue tak bagi tau pun. china made atau pun bukan... dah ramai yang tertipu ingat tepon ori.. tapi kalau terbeli tepon chine made tue kire bernasib baik lagila.. ade dulu yang menipu gune telefon mainan.. luaran mcm telefon betul.. sekali bukak body.. halamak... magnet je die letak dalam.. bagi berat.. mase urusan jual beli tue.. penjual main silap mata la.. tukar tepon mainan...

pergh teruk jugak tu..menangis beb kalau camtu..huhu...saya ada bukak thread baru yang lebih specific..so kalau sapa2 nak beli, boleh terus pergi dekat situ..
 

lamanblog

freshman
Joined
Jun 9, 2007
Messages
304
Points
16
Age
33
kalau boleh bro nak bisness tu jual yg
berkualiti noO....baru customer follow...kalau mcm klon2
tepon ni csl ok lagi kalau nak jual....kalau cina punya ni kalau
jual pun konpom customer tak beli dah pas tu bcoz memang
kualiti dia terukkk daaa...org panggil tepon cap ayam...hikkk
p/s suka makan tengkuk ayam...hihi

Tak juga bro noah. Produk China banyak juga yang berkualiti,
Ada juga yang bagus. Ada beratus-ratus kilang kt
sana, takkan la semua teruk. Tapi samalah, dalam banyak
banyak produk, saya sendiri tak prefer produk
handphone alike china.

tapi pelik la... nape la tokey kedai tue nak menipu lak.. boleh buat aduan tue....

Orang berniaga, banyak kerenah. Semata-mata nak dapat
duit, diorang akan cuba buat apa saja, pastu lepas tangan.
Amalan ni dah macam 'biasa' dah, n kadang-kadang ramai
tak dapat beza betul salah cara perniagaan diorang. Benda ni melibatkan DUIT.

Yang penting, lain kali kena pandai memilih, sentiasa
perbanyakkan ilmu kasi orang tak dapat tipu kita / tak bagi
kita tertipu.

p/s: Kadang-kadang kita rambang mata dengan harga
murah, sampai diri sendiri tertipu.
 
Last edited:
Top