[PANAS] Handphone Baru Harga MURAH

mzm

Newbie
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,323
Points
0
owh da start panas ngn nset china neh.. awl2 thread tt kata ni bkn iphone china tu yg nk tuu.. huhu~ seb bek payment hold dlu.. kte tgk cmne RK
review hari nih..
 
Joined
Dec 16, 2007
Messages
805
Points
16
Sory lambat. Saya sangat busy lor kebelakangan ni. Uruskan projek offline saya, ditambah lagi dengan uruskan handphone nih. Act handphone ni, partner saya yang uruskan.

Di bawah adalah sebahagian gambar hp yang sedia untuk dihantar:

11-12-09_1119.jpg
 
Joined
Dec 16, 2007
Messages
805
Points
16
Semalam saya jumpa tokey kedai, dan tanya dia suruh terangkan pasal iphone, die cakap ni untuk pasaran china. Tapi saya dah selidik betul2, dan saya rasa ni memnag china made. Maaf kepada pembeli semua. Tapi alhamdulillah, semuanya dalam keadaan baik.

Bagi handphone yang lain pulak, saya tak dapat pastikan yang mana satu china made or ori. Sebab saya tengok ada yang ori. N97 yang ada pada saya ni pun rasanya macam ori. Tapi bila tengok die punya software hp tu sndiri, rasa macam bukan. (saya bukan pandai sangat bab hp nih, saya tahu merketing saja)
 

Imabiz

Senior
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,845
Points
38
memang kalau chine made NOKLA nie memang sebijik... tapi cube la setting 3g.. die kuar tak lambang 3g.. itu pun kalau sane ade coverage 3g.. kalau tak kuar 3g tue bukan nokia la... lagi satu graphic atau kaler chine made nie pecah2 la.. tak secantik ori nokia..
 
Joined
Dec 16, 2007
Messages
805
Points
16
memang kalau chine made NOKLA nie memang sebijik... tapi cube la setting 3g.. die kuar tak lambang 3g.. itu pun kalau sane ade coverage 3g.. kalau tak kuar 3g tue bukan nokia la... lagi satu graphic atau kaler chine made nie pecah2 la.. tak secantik ori nokia..

ha, tu la...saya cakap china made pun sebab saya tengok gamba die x berapa cantik..

ingat nak tukar la takut thread ni.. "Hp China Made For Sale" ok x?
 
Joined
Dec 16, 2007
Messages
805
Points
16
okla tue... tapi kalau chine made.. harge saudara saye rase mcm mahal la pulak... biase kalau handphone ori pun untung rm20-30 jer.. chine made mamang leh untung byk sket...

hp ori untung RM20-RM30?uish mana ada...diorang untung beratus jugak tu..xper lah, nanti saya bincang balik dengan partner saya pasal harga nih..
insyaallah saya akan jual hot produk jer dlu..
 

Imabiz

Senior
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,845
Points
38
mane ade ratus2... korang ingat ratus2 kan... mane ade... paling byk pun rm50.. tue pun kalau customer tue tak penah survey kedai lain.... kalau chine made memang la... harge phone kat supplier baru 200 jual sampai 400 tue kalau minta bwh 300 diorang brani bagi lagi.... tapi CSL punyer phone walaupun same mcm chine made tapi tetap mahal gak.. sebab warranthy yang diberi 1 setengah tahun mcm handphone ap yang lain gak...
 
Joined
Dec 16, 2007
Messages
805
Points
16
mane ade ratus2... korang ingat ratus2 kan... mane ade... paling byk pun rm50.. tue pun kalau customer tue tak penah survey kedai lain.... kalau chine made memang la... harge phone kat supplier baru 200 jual sampai 400 tue kalau minta bwh 300 diorang brani bagi lagi.... tapi CSL punyer phone walaupun same mcm chine made tapi tetap mahal gak.. sebab warranthy yang diberi 1 setengah tahun mcm handphone ap yang lain gak...

sekarang saya tengah mintak kawteam bagi waranty.. kalau ada waranty, bagus jugak bile pakai china made punya hp, betul x?
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
kalau boleh bro nak bisness tu jual yg berkualiti noO....baru customer follow...kalau mcm klon2 tepon ni csl ok lagi kalau nak jual....kalau cina punya ni kalau jual pun konpom customer tak beli dah pas tu bcoz memang kualiti dia terukkk daaa...org panggil tepon cap ayam...hikkk

p/s suka makan tengkuk ayam...hihi
 

Imabiz

Senior
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,845
Points
38
kalau boleh bro nak bisness tu jual yg berkualiti noO....baru customer follow...kalau mcm klon2 tepon ni csl ok lagi kalau nak jual....kalau cina punya ni kalau jual pun konpom customer tak beli dah pas tu bcoz memang kualiti dia terukkk daaa...org panggil tepon cap ayam...hikkk

p/s suka makan tengkuk ayam...hihi

imabiz sokong pendapat nie... better jual CSL.. rate untung pun tinggi gak... nak jual phone chine made pun ok gak.. tapi harge tue kene berpatutan.. sebab mcm yang imabiz ckp kan... abg imabiz baru beli blackberry wifi... rm340... yang takde wifi rm250... e71 pun rm300++ jer.. n97 je imabiz tak jumpe lagi...
 
Last edited:
Joined
Dec 16, 2007
Messages
805
Points
16
imabiz sokong pendapat nie... better jual CSL.. rate untung pun tinggi gak... nak jual phone chine made pun ok gak.. tapi harge tue kene berpatutan.. sebab mcm yang imabiz ckp kan... abg imabiz baru beli blackberry wifi... rm340... yang takde wifi rm250... e71 pun rm300++ jer.. n97 je imabiz tak jumpe lagi...

hehehe...ok2, mungkin saya akan bukak satu thread baru, dan lebih kena kepada produk nya..owh ya, mungkin dalam thread baru tu, bukan saya yang handle, partner saya yang akan handle sebarang penjualan dan sales..saya nak fokus kepada produk kami yang bakal dilancarkan nanti..
 
Top