[PANAS] Handphone Baru Harga MURAH

Imabiz

Senior
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,845
Points
38
kalau kite nak bezakan telefon yang ori n fake skrg nie memang suah skit melainkan tgk 3g.. buat setting 3g.. kalau susah semacam je tue.. memang fake la... besok kalau chine made dah pegang 4g... abihla takde bea la... aduyai... tapi kalau org yang selalu tgk hp.. pasti tau perbezaannye...
 

aurora ice

Senior
Joined
Dec 22, 2008
Messages
2,234
Points
38
Jom compare..

Ini TT tangkap.

10-12-09_1257.jpg


Ini hamizi kasi, compare dgn ori punya..

142312-iphone_fake_original.jpg
 

hamizi

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
243
Points
16
Age
42
Rasanya memang confirm dah iphone china.

Kalau perasan, yg ori takde button kat tepi dia.
Yang fake ada 3 button. Tgk gambar tu.

142312-iphone_fake_original.jpg


Tapi kalau anda tak kisah dan rasa berbaloi, teruskan lah.
Harga pun 1/4 tu..:)
 

SFX

Senior
Joined
Apr 1, 2008
Messages
1,930
Points
38
kalau china iphone..mahal tu 500+ heehe...mane la tau kan takleh salahkan Azrul gak..maybe tokey tu yg tipu encik azrul
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
mmg jelas beza nampak bila dah on iphone tu. bila off, mmg tak nmpk beza la..

tu la, pelik juga, tgk kotak dia pun rasa lain macam je.
tak esklusif..

huhu..

tunggu Azrul cakap apa nanti..
nak esklusif gi direct beli dgn maxis la bro..hehe...lagi selamat...tak poning pala...huhu
 

SFX

Senior
Joined
Apr 1, 2008
Messages
1,930
Points
38

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
kalau china iphone..mahal tu 500+ heehe...mane la tau kan takleh salahkan Azrul gak..maybe tokey tu yg tipu encik azrul
betul tu bro.. azrul tu runner je sambil cari duit poket so tak leh nak salah dia la...hehe...cuma kita la kena jadi pembeli yang bijak...huhu
 

hamizi

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
243
Points
16
Age
42
nak esklusif gi direct beli dgn maxis la bro..hehe...lagi selamat...tak poning pala...huhu

Tersangatlah betul !

To Imabiz: kalau beli china N97 tu buat la review kat WC ni.
Mana tau aku berkenan ke..:)
 

hamizi

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
243
Points
16
Age
42
Rasanye takde sesiapa dipersalahkan pun skrg ni.
Hanya gossip2 kosong jer..hehe :)

Nak confirm kita tunggu En Moderator RK bagi review nanti !
 

hellster

freshman
Joined
Dec 29, 2008
Messages
196
Points
16
Age
32
Rasanya memang confirm dah iphone china.

Kalau perasan, yg ori takde button kat tepi dia.
Yang fake ada 3 button. Tgk gambar tu.

142312-iphone_fake_original.jpg


Tapi kalau anda tak kisah dan rasa berbaloi, teruskan lah.
Harga pun 1/4 tu..:)

err, iphone sbnrnye mmg ade 3 button kt tepi.. atas skali button nk silent fon, dua bwh tu utk volume.. tp sy punya iphone button die warna itam, yg TT pegang warna berkilat.. tp mcm sy ckp la sy pny iphone 2G, TT pgg 3G. So kna tny org yg ade iphone 3G la kot2 button dia mmg warna gtu.. tapi papepon dari gmba TT tu skrin die mmg kecik..
 

mzm

Newbie
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,323
Points
0
hellster setuju dgn cadangan saya?
nadieya dah setuju..

mzm pn sy pasti setuju juga, kenalan sy tu..

cuba tgk page 24..


well, kalau china made, saya nak full refund yea bro Azrul seperti yang bro cakap sebelum ni..

tq..

well aurora ko mmg memahami.. hehee tq ngn cadangn yg bernas petronas tuu..
tuk group 2nd gak.. harap rilex.. TT bole dipercayai insAllah..
harap hold dlu ek TT tuk group 2 tu. huhu~
xsbr nk tggu review bro RK..
 

hamizi

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
243
Points
16
Age
42
err, iphone sbnrnye mmg ade 3 button kt tepi.. atas skali button nk silent fon, dua bwh tu utk volume.. tp sy punya iphone button die warna itam, yg TT pegang warna berkilat.. tp mcm sy ckp la sy pny iphone 2G, TT pgg 3G. So kna tny org yg ade iphone 3G la kot2 button dia mmg warna gtu.. tapi papepon dari gmba TT tu skrin die mmg kecik..

T kasih krn membetulkan fakta dan bagi details baru...
 

aurora ice

Senior
Joined
Dec 22, 2008
Messages
2,234
Points
38
nak esklusif gi direct beli dgn maxis la bro..hehe...lagi selamat...tak poning pala...huhu

bro punya dah smpi drp maxis?
berapa harga? ambil plan apa..?

huhu.. 3gs pun mcm best..

sblm ni tak berapa minat pun dgn phone.
tp tiba2 sbb thread ni, jadi gila2 kat iphone pulak..

huhu..
 

mzm

Newbie
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,323
Points
0
gle laju thread neh.. xde sape2 yg dpt lg ker??
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
bro punya dah smpi drp maxis?
berapa harga? ambil plan apa..?

huhu.. 3gs pun mcm best..

sblm ni tak berapa minat pun dgn phone.
tp tiba2 sbb thread ni, jadi gila2 kat iphone pulak..

huhu..
insyaAllah next week dpt...order dri ujung bulan 10 ritu...punya la lama tunggu lebih pada booking keta...huhu...kedit kad depa dah charge last week so hopefully next week gua dpt..

gua amik under corporate package so dapat murah...

gua nyer spech 3gs 16 gig...

unlimited data plan...

bill monthly skali dgn tepon mem baru rm200..

harga gua dpt corporate package rm1350...hehe..berbaloi2...
 
Last edited:
Top