[PANAS] 8 Sebab Munasabab Gagal Dalam Affiliate

amirulmukmin

Newbie
Joined
Nov 30, 2009
Messages
703
Points
0
Age
30
maklumat yang tip top!

pasal no 4 tu btol. kalau kita x beli tapi nak suruh orang beli mcm x best jer
nanti kalau produk tu x bagus
kita jugak yang hilang kredibiliti
 

JaMaL

Senior
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,609
Points
38
maklumat yang tip top!

pasal no 4 tu btol. kalau kita x beli tapi nak suruh orang beli mcm x best jer
nanti kalau produk tu x bagus
kita jugak yang hilang kredibiliti
ya betul tu...sebaiknya kita dapatkan dulu produk tu..sebabnya:

1. supaya kita tahu apa kelebihan dan apa kekurangannya dan dapat kita terangkan kepada prospek dengan jelas. Sebaiknya jujur dalam hal ini. Kejujuran yang dilahirkan akan memberi pulangan yang membanggakan.

2. Apabila timbul persoalan - persoalan dari mereka yang berminat, dapat anda terangkannya secara terperinci. Dan jika soalan yang serupa sering ditanya, anda boleh buat skema jawapannya. Kan senang! Orang tanya je sekejap je anda jawab dengan terperinci.

3. Jika kita dapatkan produk tu dan terus praktikkan dan terus berhasil, ianya adalah paling bagus. Jika boleh, anda tunjuk bukti keberkesanannya. Dengan ini, anda akan lebih mudah untuk mempromosikan produk affiliate tersebut.

4. Dengan mendapatkan produk tersebut juga, anda boleh membantu prospek untuk membelinya. Mungkin orang yang baru saja berjinak dengan internet/jarang shopping di internet tidak tahu prosedur pembelian, jadi ini agak menyusahkan mereka. Jadi, di sini anda boleh bantu mereka untuk membelinya. Ataupun, ajarkan mereka.

Itu saja tambahan dari saya....

Tahniah bro! ko memg hebat la..dlm mase yang singkat je dah kaya..kui3..
Tiada yang hebatnya...Cuma melakukan apa yang dirasakan betul. Dah kaya ke? Tidak...............Jauh lagi...sekarang ni saya nak kejar kekayaan ilmu...
 

ZaRul

Senior
Joined
Jan 22, 2009
Messages
1,780
Points
0
saya nak tambah la satu lagi sebab- affiliate tak membeli produk yg hendak dipromosikan oleh mereka-jika anda tak beli maka anda tak kenal dengan produk anda - affiliate yg berkesan adalah mengutamakan 'product knowledge' kalau da beli dan cuba anda akan lebih tahu dan ini dapat meyakinkan pembeli atau bakal pembeli

p/s
just my 1cent

p/s/s tq jamal fr the sharing this article
 

hkchew

freshman
Joined
Dec 12, 2009
Messages
95
Points
0
sy baru merangkak nie.... baru dpt 4 list...teruskan usaha
 

Dogol

freshman
Joined
Dec 3, 2009
Messages
436
Points
0
timakasih encik jamal atas tips & ebook free nih.... huh x tido malam ni nak study smua ebook2 free nih .....
 

amrilmuidz

Senior
Joined
Oct 9, 2009
Messages
462
Points
0
mcm bro jamal ada 40k list.ahahaha..tu hebat jer buat affiliate.keh3....bagi skit list kat saya.ahaha..gurau je
 

marshita

freshman
Joined
Oct 23, 2009
Messages
291
Points
0
perkongsian yang menarik dari saudara jamal :)
 

lanchini

Newbie
Joined
Feb 12, 2009
Messages
307
Points
18
Thanks bro Jamal atas perkongsian ni. Benda ni nampak macam basic je, tapi selalu terlepas pandang. Nak berjaya kena sabar belajar dan seterusnya praktikkan. Mula2 mungkin tak menjadi la, susah la dan macam2 lagi masalah akan timbul, tapi pastu InsyaAllah akan berjaya.

Sy sendiri pun ambil masa hampir 3 bulan barula dapat merasa income pertama affiliate.. Banyak belajar dari forum WC, dan bro Jamal antara otai yg banyak beri sumbangan melalui ebook2 percumanya..

Jasamu dikenang :)
 
Joined
Aug 3, 2008
Messages
1,598
Points
36
Age
37
yup affiliate memang boleh buat duit cuma fokus je..satu affiliate dan jangan nak buat semua...macam saya dulu ebook rahsia emas keluar saya fokus pada ebook tu...dan sememangnya kuasa fokus mendatangkan hasil lumayan bila dapat dekat RM2000 hasil affiliate rahsia emas bro tu hehe..apa2 pun fokus dan kumpul la list yek..
 

JaMaL

Senior
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,609
Points
38
yup affiliate memang boleh buat duit cuma fokus je..satu affiliate dan jangan nak buat semua...macam saya dulu ebook rahsia emas keluar saya fokus pada ebook tu...dan sememangnya kuasa fokus mendatangkan hasil lumayan bila dapat dekat RM2000 hasil affiliate rahsia emas bro tu hehe..apa2 pun fokus dan kumpul la list yek..
Tu dia kata dari seorang pakar affiliate:)

mantop hasil affiliatenya...

sekarang tgh bina nama dengan MRR produk:)
 
Top