Pakej Video Blog Dilancarkan

+kool+

freshman
Joined
Nov 12, 2008
Messages
1,366
Points
36
dari awal smpai akhir aku baca thread nie buat aku xsenang duduk nie..confirm ujung bulan aku nak grab...ade sape2 na kasi offer menarik x??
offer ada dkt siggy tu bro.. kalo berminat boleh la pm.. hehe
 

acul1982

freshman
Joined
Mar 13, 2007
Messages
121
Points
16
Tahun lepas (2009) aku belanja duit dekat RM1000 gak:

selepas membeli:
Syok Trafik RM50
Jana Wang Adsense RM100
RefererX $47

dan last sekali produk alang, pakej video blog RM150

Hosting Datakl RM70
Hosting Hostgator free kupon - dapat yang baby punyer

Banyak ilmu yang aku pelajari dari sini...terutama pakej video blog banyak tips...

Anyway, aku nak ucap Happy New Year!
 

fay_85

freshman
Joined
Jul 22, 2009
Messages
266
Points
16
alang..nape saya tak leh msk vblog saya and forum vblog..asik link broken and kdg2 taking long time to respond??tapi tmpt lain blh..probs hosting ker??
 

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
44
alang..nape saya tak leh msk vblog saya and forum vblog..asik link broken and kdg2 taking long time to respond??tapi tmpt lain blh..probs hosting ker??
you guna line internet apa dan kat mana lokasi you? Saya boleh akses blog dan juga forum yg host kat server saya tanpa sebarang masalah dan saya takde pulak dapat komplen dari sesiapa kebelakangan ni tentang tak boleh akses.

Kalau ada sesiapa yg lain ada masalah macam ni, sila maklumkan.
 

fay_85

freshman
Joined
Jul 22, 2009
Messages
266
Points
16
haah..kat tmpt len saya cek blh jer..kat tmpt saya probs..da 2 ari da xleh nk bkak..saya gune wimax and ddk kat batu caves..help with this probs
 

fay_85

freshman
Joined
Jul 22, 2009
Messages
266
Points
16
google chrome and firefox pn xleh gune??
 

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
44
masalah ni biasanya masalah sementara jer disebabkan oleh penyedia perkhidmatan internet bukan server. Saya dulu guna streamyx pernah kena masalah yg sama, dan sblm ni ada juga org yg guna celcom broadband hadapi masalah yg sama.

Buat sementara ni mungkin you boleh cuba guna proxy utk nak akses web yg ada kat server saya.
 

fay_85

freshman
Joined
Jul 22, 2009
Messages
266
Points
16
camne nk gne proxy tu??tak reti??n saya nk cek loading tme ..type ping kan??no ping tu brape ye alang??
 

fay_85

freshman
Joined
Jul 22, 2009
Messages
266
Points
16
alang ni hasilnye
[72.52.175.52] with 32 bytes of data

request timed out
request timed out
request timed out
request timed out

packets : sent=4, received=0, lost=4 (lost 100%)

saya nye cam ada probs jer..saya pakai wimax n ddk area batu caves
 

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
44
mungkin wimax kat area tu ada problem utk nak access server saya. Nak kata problem server saya pun tak jugak sebab hasbulaqill pun guna wimax jugak tapi ok jer boleh access.

You dah try belum guna proxy software yg saya bagi tu?
 

hasbulaqill

Senior
Joined
Dec 3, 2008
Messages
1,549
Points
38
Age
29
alang ni hasilnye
[72.52.175.52] with 32 bytes of data

request timed out
request timed out
request timed out
request timed out

packets : sent=4, received=0, lost=4 (lost 100%)

saya nye cam ada probs jer..saya pakai wimax n ddk area batu caves
mungkin kes wimax rasanya
guna dulu software yang alang bg tu
http://hotspotshield.com/
xpenah plak selama ni saya guna wimax jadi mcm ni
 

fay_85

freshman
Joined
Jul 22, 2009
Messages
266
Points
16
haah saya pkai proxy..blh..fuh nasib baik..tp x best skit da tak leh acess mcm biasa..
 

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
44
bulan lepas income agak menurun sikit sebab banyak tv shows kat US yg takde episode baru sebab diorang sibuk dengan musim perayaan. Tapi hari ni, episod baru bersambung semula dan income untuk bulan ni akan kembali seperti biasa.
 
Top