otai2 tolong jawab please..pasal buyer israel

dinreloaded

freshman
Joined
Nov 26, 2011
Messages
7
Points
0
nak tanye ada org yahudi ni die duk israel beli barang sy..apa pendapat abang2 otai kt sini?
pos jgk ke camne?
kalau pos sampai x?
nk bg balik duit camne plk?
 

Abd.Hadis

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
155
Points
0
nak tanye ada org yahudi ni die duk israel beli barang sy..apa pendapat abang2 otai kt sini?
pos jgk ke camne?
kalau pos sampai x?
nk bg balik duit camne plk?
Kalau brg pos dari malaysia sy tidak pasti sampai ke tak..tapi dari israel ke malaysia sampai pula buyer sy pos..
kalau dari china tiada masalah ikut dari pengalaman...

kalau nak bg balik duit..ckplah baik2 kat buyer tu..ko tidak dapat pos ke sana..dan refund melalui paypal kalau buyer tu setuju..
 

cikmin™

freshman
Joined
Aug 18, 2009
Messages
400
Points
0
rasanya tak kot, ok jer
yang tau barang kita pos tu akan ke germany dulu baru ke israel, rsanya kita tak ada Currier ke sana...
sebb MY banned Israel for biz.
 

MaHaKaRYa

freshman
Joined
Jul 29, 2011
Messages
101
Points
0
Kalau Buat Listing Kat ebay ni yang mana Lokasi item tu kat Malaysia(Memang produk sendiri/dropshipper malaysia) pastikan Letak "ISRAEL" sebagai "Exluding Country To Ship".So Buyer dari Israel takkan bid/buy dari saudara.

Kalau Pos Mlaysia Memang Tak Boleh,tapi kalau guna DHL rasanya Boleh,cuba cek link kat bawah,lepas tu cari negara Israel kat dalam Box Send To :

http://dct.dhl.com/input.jsp?langId=en&originCCId=MY
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
Kalau Buat Listing Kat ebay ni yang mana Lokasi item tu kat Malaysia(Memang produk sendiri/dropshipper malaysia) pastikan Letak "ISRAEL" sebagai "Exluding Country To Ship".So Buyer dari Israel takkan bid/buy dari saudara.

Kalau Pos Mlaysia Memang Tak Boleh,tapi kalau guna DHL rasanya Boleh,cuba cek link kat bawah,lepas tu cari negara Israel kat dalam Box Send To :

http://dct.dhl.com/input.jsp?langId=en&originCCId=MY
Yup..Pos Malaysia tak terima penghantaran ke Israel. DHL..FEDEX..UPS..ok tak de masalah..
 

Faily Noor

freshman
Joined
Mar 10, 2011
Messages
51
Points
0
Semua bergantung kepada Individu tersebut mahu pos atau tidak barang itu ke israel..Tapi mmg pasti pos malaysia tidak membenarkan kita utk mengepos barangan ke sana...Tapi perkhidmatan express yg lain boleh digunakan...Sebenarnya sy tidak menggalakkan tuan2 utk berurusan dgn pihak pembeli atau penjual dari Israel ini...ini bukan bermaksud dorg itu tidak ada yg jujur atau scam...tapi atas dasar pandangan peribadi sy,dan sesama seislam..setelah apa yg berlaku dibumi2 saudara kita yg lain..membuatkan diri sy berasa turut berasa terharu dan simpati dgn apa yg terjadi...:(..Oleh itu sy byk telah block semua buyer2 yg datangnya dari israel sepanjang diri sy berebay...:)..


Sekadar perkongsian,

Insan Boobie
 
Top