Otai2 dan Yang Berpengalaman.. Sila Tolong Saya.. I Need Ur Help!!!

isairlea

freshman
Joined
Sep 3, 2007
Messages
43
Points
6
Age
38
Salam..

Ada sape2 leh tolong saya x..
Saya ada masalah sikit berkaitan dengan hosting dan domain..
Saya ada 3 buah website yang diletakkan di bawah hosting yg sama (VPN, dedicated server ke hape ntah) .. saya memang xreti bab ni semua.. ni web2 saya tu

www.otakbisnes.com
www.bakewithelly.com
dan
www.mydinar.biz
(xperlu klik sbb akaun saya digantung sekarang ni..)

Setiap bulan saya belanjakan kira2 RM 1000 ++ untuk sewa hosting tersebut bermula tahun ni.. kadang2 saya rasa terbeban sebab walaupun pendapatan bulanan perniagaan internet saya mampu nak cover semua tu.. kadang2 saya rasa membazir la jugak...

So saya nak mintak pandangan otai2 kat sini.. apa perlu saya buat..

Saya rasa syarikat hosting tu dah mula demand dah.. dulu masa saya mula2 guna khidmat mereka.. servis mereka murah jer.. sekarang ni saya rasa cekik darah pun ada.. tapi servis diorang bagus dan cekap...

bila saya tanya diorang.. katanya masalah bandwith la... masalah tulah.. inilah.. jadi saya rasa bosan.. macam malas dah nak sambung balik.. tapi bila fikir balik rugi plak..sbb web2 tersebut bolehlah dikatakan mempunyai ramai peminat masing2... rasa nak pindahkan je ke syarikat hosting lain.. tapi tak pandai dan terfikir jugak.. adakah masalah ni mmg patut terjadi..

Hai tolonglah saya.. alangkah bagus kalau saya dapat jimatkan paling tidak pun separuh dari sewa bulanan tu.. mohon pendapat warga WC semua...
 

fivio

Newbie
Joined
Nov 19, 2007
Messages
415
Points
18
Assalamualaikum,

Sila periksa PM :)

Terima kasih,
 

isairlea

freshman
Joined
Sep 3, 2007
Messages
43
Points
6
Age
38
ok.. tq fivio.. harap dapat diselesaikan.. tq jg untuk jac dan rani..
 

fivio

Newbie
Joined
Nov 19, 2007
Messages
415
Points
18
Assalamualaikum,

Saya ada reply PM. Tetapi INBOX Isairlea penuh pula.

Terima kasih,
 

a3d

Senior
Joined
May 17, 2009
Messages
739
Points
18
Salam..

Ada sape2 leh tolong saya x..
Saya ada masalah sikit berkaitan dengan hosting dan domain..
Saya ada 3 buah website yang diletakkan di bawah hosting yg sama (VPN, dedicated server ke hape ntah) .. saya memang xreti bab ni semua.. ni web2 saya tu

www.otakbisnes.com
www.bakewithelly.com
dan
www.mydinar.biz
(xperlu klik sbb akaun saya digantung sekarang ni..)

Setiap bulan saya belanjakan kira2 RM 1000 ++ untuk sewa hosting tersebut bermula tahun ni.. kadang2 saya rasa terbeban sebab walaupun pendapatan bulanan perniagaan internet saya mampu nak cover semua tu.. kadang2 saya rasa membazir la jugak...

So saya nak mintak pandangan otai2 kat sini.. apa perlu saya buat..

Saya rasa syarikat hosting tu dah mula demand dah.. dulu masa saya mula2 guna khidmat mereka.. servis mereka murah jer.. sekarang ni saya rasa cekik darah pun ada.. tapi servis diorang bagus dan cekap...

bila saya tanya diorang.. katanya masalah bandwith la... masalah tulah.. inilah.. jadi saya rasa bosan.. macam malas dah nak sambung balik.. tapi bila fikir balik rugi plak..sbb web2 tersebut bolehlah dikatakan mempunyai ramai peminat masing2... rasa nak pindahkan je ke syarikat hosting lain.. tapi tak pandai dan terfikir jugak.. adakah masalah ni mmg patut terjadi..

Hai tolonglah saya.. alangkah bagus kalau saya dapat jimatkan paling tidak pun separuh dari sewa bulanan tu.. mohon pendapat warga WC semua...

terlalu mahal bagi saya...
seriusly saya sendiri pun memang bayar hosting bulanan lebih kurang rm1000+ jugak..
saya byr tu pulak untuk 2 dedicated server, 1 vps, dan 1 shared hosting.
tapi jumlah pelawat ke semua website saya melebihi 400k sehari..
kalau cuma tiga website dan pelawat pula rendah, at least mcm saudara Rani kat atas ni cakap,
pakai shared hostgator pun boleh, cuma kira2 rm30 je sebulan..
kalau company yang handle domain dan hosting tu tak bagi pindah..
buat report terus sebab ni dah melibatkan penipuan...
 

NazSobju

freshman
Joined
Nov 19, 2008
Messages
1,074
Points
38
mahal woo...:)

guna arvixe ok gak..domain boleh seklai guna 6
unlimited bandwitdh ngan unlimited database..mmg kalau skrip jenis
complicated pun dia le support.

24 jam customer service.. tip top... yuran usd60/setahun:)
 

MentorWP

Newbie
Joined
Aug 5, 2012
Messages
70
Points
0
Salam..

Ada sape2 leh tolong saya x..
Saya ada masalah sikit berkaitan dengan hosting dan domain..
Saya ada 3 buah website yang diletakkan di bawah hosting yg sama (VPN, dedicated server ke hape ntah) .. saya memang xreti bab ni semua.. ni web2 saya tu

www.otakbisnes.com
www.bakewithelly.com
dan
www.mydinar.biz
(xperlu klik sbb akaun saya digantung sekarang ni..)

Setiap bulan saya belanjakan kira2 RM 1000 ++ untuk sewa hosting tersebut bermula tahun ni.. kadang2 saya rasa terbeban sebab walaupun pendapatan bulanan perniagaan internet saya mampu nak cover semua tu.. kadang2 saya rasa membazir la jugak...

So saya nak mintak pandangan otai2 kat sini.. apa perlu saya buat..

Saya rasa syarikat hosting tu dah mula demand dah.. dulu masa saya mula2 guna khidmat mereka.. servis mereka murah jer.. sekarang ni saya rasa cekik darah pun ada.. tapi servis diorang bagus dan cekap...

bila saya tanya diorang.. katanya masalah bandwith la... masalah tulah.. inilah.. jadi saya rasa bosan.. macam malas dah nak sambung balik.. tapi bila fikir balik rugi plak..sbb web2 tersebut bolehlah dikatakan mempunyai ramai peminat masing2... rasa nak pindahkan je ke syarikat hosting lain.. tapi tak pandai dan terfikir jugak.. adakah masalah ni mmg patut terjadi..

Hai tolonglah saya.. alangkah bagus kalau saya dapat jimatkan paling tidak pun separuh dari sewa bulanan tu.. mohon pendapat warga WC semua...

Saya pakai pakej SOHO exabytes. Kira murah gak RM4++ utk setahun then banyak limited. Kalau isairlea nk buat banyak mana website pun xper. space pun unlimited.
 

fivio

Newbie
Joined
Nov 19, 2007
Messages
415
Points
18
Assalamualaikum,

@Isairlea,
Terima kasih kerana mempercayai Fivio.com untuk menguruskan hosting Cik Isairlea.

Terima kasih,
 
Joined
Sep 17, 2012
Messages
8
Points
0
KLu stakat web kecil-kecilan,boleh pakai free web hosting je.guna domain sendiri pun xpe.Check tutor-real.net,dptkn senarai web hosting provider.check hrge plg affordable utk web anda atau pilih free web hosting (ade tutorial untuk register free web hosting) tutor-real.net
 

fivio

Newbie
Joined
Nov 19, 2007
Messages
415
Points
18
Assalamualaikum,

@Tutor-real,
Untuk kami, tidak adalah istilah "setakat web kecil-kecilan". Kami rasa semua website adalah bernilai bagi pelanggan tak kira content (yang halal) atau traffic. Maka, dalam Fivio, semua adalah "website gempak-gempak-terbaik-masyuk" sahaja.

Terima kasih,
 

isairlea

freshman
Joined
Sep 3, 2007
Messages
43
Points
6
Age
38
tq fivio.. semua masalah saya dah selesai.. semoga fivio terus suksesssss >:D<
 
Top