Orang tak tahu Forex,takde masa, malas trade....copy je la trader pakar....automatic.

kiebay

freshman
Joined
Nov 28, 2011
Messages
183
Points
18
sekarang ni utk copy trader hanya limit usd20 jer ker bagi tiap2 trader?
 

fauzie

freshman
Joined
Sep 9, 2007
Messages
25
Points
1
Minimum USD 20 - Maksimum 10 ke 50 ribu kot..

Yang TT sarankan ialah diantara 20 - 40

kalo bro deposit 100 = copy 5 trader - sorang 20

kalo 200 = 5 trader = sorang 40

Thanks.. nak tanya, cmne cara dia kira profit ek? let say sy allocat USD20 utk satu trader.. dan pada hari tu, profit trader td tu adalah 10pips.. so cmne calculation dia ek?

mohon pencerahan..
 

kiebay

freshman
Joined
Nov 28, 2011
Messages
183
Points
18
Thanks.. nak tanya, cmne cara dia kira profit ek? let say sy allocat USD20 utk satu trader.. dan pada hari tu, profit trader td tu adalah 10pips.. so cmne calculation dia ek?

mohon pencerahan..

pergi kat web trader.. kat situ kita nmpak siapa yang kita copy dan berapa profit dia..
 

kiebay

freshman
Joined
Nov 28, 2011
Messages
183
Points
18
View attachment 2usd50.jpg

setelah seminggu join, hari ni terdetik plak hati nk add fund USD100. pagi tadi beli la paypal USD100 kul 11:54:54. target nak USD50 sehari.. kol 9.30 p.m tadi, eh eh dh lebih target plak:D:D jadi stop dulu.. esok main plak.. org tua-tua selalu pesan, jangan TAMAK..hehehe :-bd:-bd
 

Attachments

  • usd50.jpg
    93.8 KB · Views: 43
Last edited:

kiebay

freshman
Joined
Nov 28, 2011
Messages
183
Points
18
View attachment 10924

Setelah seminggu join, terdetik plak hati nk add fund. So pagi tadi kol 11:54:54 beli la USD100 paypal kat WC nie..target nak USD50 sehari.. kol 9:30 mlm td, eh eh dh terlebih target la plak:D:D
so stop dulu untuk arini.. esok main plak.. orang tu-tua selalu pesan supaya jangan TAMAK:-bd:-bd
 

fauzie

freshman
Joined
Sep 9, 2007
Messages
25
Points
1
View attachment 10924

Setelah seminggu join, terdetik plak hati nk add fund. So pagi tadi kol 11:54:54 beli la USD100 paypal kat WC nie..target nak USD50 sehari.. kol 9:30 mlm td, eh eh dh terlebih target la plak:D:D
so stop dulu untuk arini.. esok main plak.. orang tu-tua selalu pesan supaya jangan TAMAK:-bd:-bd

owh.. kiebay copy berapa org trader? let say kita nak stop copy, apa button yg kena tekan ek?

Maaf, sy budak baru belajar.. :)
 

fauzie

freshman
Joined
Sep 9, 2007
Messages
25
Points
1
Sebenarnya, kte nak kena tekan button Copy tu yg dekat mana satu? dkt bahagian live feed or bahagian profile sebelah kiri?
 

kiebay

freshman
Joined
Nov 28, 2011
Messages
183
Points
18
owh.. kiebay copy berapa org trader? let say kita nak stop copy, apa button yg kena tekan ek?

Maaf, sy budak baru belajar.. :)

View attachment 3usd50.jpg
5 trader copy..
nk stop copy pergi kat profile trader yg kita copy.. kat situ bolek click stop copy.. atau pun gi kat web trader, kat situ click 'X'..
 

fauzie

freshman
Joined
Sep 9, 2007
Messages
25
Points
1
View attachment 10929
5 trader copy..
nk stop copy pergi kat profile trader yg kita copy.. kat situ bolek click stop copy.. atau pun gi kat web trader, kat situ click 'X'..


Thanks Kiebay.. saya smlm dah copy 2 org trader.. hmmm.. tp still negative profit.. tp takpe..

Next question, smlm ms sy copy tuh, sy nampak button minima.. tp tak nampak button maksima amount.. yg maksima amount tu dkt mana ek?
 

kiebay

freshman
Joined
Nov 28, 2011
Messages
183
Points
18
skang fund ada berapa? minima fund $20.. kalau ada lebih dari $20, baru muncul button tue.. button dia (-) utk kurangkan fund tp xleh kurang dari $20 manakala button (+) untuk tmbah fund tp xleh lebih dari equity yang kita ada..
 

shafiqyuno

freshman
Joined
Nov 7, 2012
Messages
27
Points
0
mcm mana nak copy trader guna virtual money? boleh ker kalau tak guna duit real dulu ? nak test dulu . takot karang dah invest terus lost sbb x reti .
 

fauzie

freshman
Joined
Sep 9, 2007
Messages
25
Points
1
Dulu sy try invest guna virtual, tp tak nampak pun transaction dari org yg kte copy trader tuh.. but now, dh guna real money.. transfer guna paypal.. at the moment, still lost.. USD2..
 

fauzie

freshman
Joined
Sep 9, 2007
Messages
25
Points
1
skang fund ada berapa? minima fund $20.. kalau ada lebih dari $20, baru muncul button tue.. button dia (-) utk kurangkan fund tp xleh kurang dari $20 manakala button (+) untuk tmbah fund tp xleh lebih dari equity yang kita ada..

Kiebay, sy fund USD50 smlm..

dah copy trader 2 org..

ada baki USD10..

tp semalam masa nak copy, sy tak nampak space utk maksima amount..

yang ada sign tolak (-) dan tambah (+) tu utk minima investment kan?
 

kiebay

freshman
Joined
Nov 28, 2011
Messages
183
Points
18
mcm mana nak copy trader guna virtual money? boleh ker kalau tak guna duit real dulu ? nak test dulu . takot karang dah invest terus lost sbb x reti .
better belajar guna virtual money dulu.. aku amik masa seminggu tuk belajar sikit2.. skang ni faham la sikit trend pasaran:D utk copy trader guna virtual money, click copy trader dulu.. and then akan keluar satu paparan cam buku.. kat bawah buku tue ada tulisan warna kuning "Copy ****** using Virtual Money"

Kiebay, sy fund USD50 smlm..

dah copy trader 2 org..

ada baki USD10..

tp semalam masa nak copy, sy tak nampak space utk maksima amount..

yang ada sign tolak (-) dan tambah (+) tu utk minima investment kan?

+ tu untuk add fund la..:)
 

kiebay

freshman
Joined
Nov 28, 2011
Messages
183
Points
18
bro kalau dia org close copy akan automatic close untuk kita juga?

trader yang kita copy xboleh close apa yang kita copy.. melainkan trader tu close trade dia dan secara automatik sesape yg copy dia pn akan close bersama.. kebanyakan trader akan close pada kedudukan untung atau pada kerugian minima.. jadi follow la trader yg banyak copier dan follower sbb trader ni adalah trader yg berpengalaman dalam forex:-bd:-bd
 

aliff92

freshman
Joined
May 26, 2011
Messages
60
Points
0
Thread etoro yg terbaek.. skrng berlatih dulu.. pd akaun latihan kt mna nk tngok keuntungan? tk ade ke?
 

fauzie

freshman
Joined
Sep 9, 2007
Messages
25
Points
1
Setakat ni, sy rugi USD3.45 dari modal USD50...

Sekian..
 
Top