opt in dan order form

hexagold

Newbie
Joined
Jun 2, 2007
Messages
372
Points
16
Akum dan selamat sejahtera,

Saya hexagold, member baru dalam forum ni tapi dah lama mengikuti forum ni, saya telah membina satu website tapi mengalami kesukaran dalam membina opt in form dan order form, saya telah cuba bermacam-macam cara dalam thread sebelum ni tapi gagal, sorii asyik ulang benda yang sama sahaja
 

amirol

Senior
Joined
Nov 23, 2006
Messages
210
Points
18
Untuk membina OPT-IN, anda perlukan script.

Contohnya http://www.phplist.com/ (boleh auto install menerusi hosting anda sahaja...dalam fantastico. Step by step ada dalam tu.

Kalau ada budget, gunakan getresponse.com atau aweber.com


Untuk order form, mungkin boleh rujuk thread yang disampaikan oleh aker.. Ataupun gunakan sahaja phpformgenerator dalam fantastico anda. (autoinstall juga) atau Search script2 di hotscript.com.
 

mspenyu

freshman
Joined
Oct 24, 2007
Messages
53
Points
6
sori mencelah...
kalau nk bina& dptkn opt in list kena ader hosting sendiri ker.
kalu pakai free blog kat blogger bolh ker
 

ramzwatcher

Newbie
Joined
Apr 14, 2006
Messages
773
Points
18
Age
34
sori mencelah...
kalau nk bina& dptkn opt in list kena ader hosting sendiri ker.
kalu pakai free blog kat blogger bolh ker
tak perlu mspenyu utk ader hosting sendiri.Bleh gunakan aweber.com atau getresponse.com

tapi tu semua caj bulanan.

Alternatif yang free and okay, leh guna responsebot.com - free hingga 2500 utk lam list tapi certain function dia limit cam takleh nak import subsribers..
 

Khalif Rizal

Newbie
Joined
Feb 2, 2007
Messages
420
Points
16
Age
24
Akum dan selamat sejahtera,

Saya hexagold, member baru dalam forum ni tapi dah lama mengikuti forum ni, saya telah membina satu website tapi mengalami kesukaran dalam membina opt in form dan order form, saya telah cuba bermacam-macam cara dalam thread sebelum ni tapi gagal, sorii asyik ulang benda yang sama sahaja
Kalau nak buat order form dgn senang, buat jer kat mycontactform.com

free jer...
 

e-fun

Senior
Joined
Dec 14, 2006
Messages
627
Points
18
tak perlu mspenyu utk ader hosting sendiri.Bleh gunakan aweber.com atau getresponse.com

tapi tu semua caj bulanan.

Alternatif yang free and okay, leh guna responsebot.com - free hingga 2500 utk lam list tapi certain function dia limit cam takleh nak import subsribers..
wah.. susah jugak macam tu.. nanti kite terikat plak dengan dia.. bijak strategi dia. Saya penah dengar kes ada IM terpaksa buat double Opt-In untuk memindahkan subscriber die yang dari limited sistem tu.
 

ramzwatcher

Newbie
Joined
Apr 14, 2006
Messages
773
Points
18
Age
34
as far saya perasan, zookoda ni lebih utk blogger dan takleh nak buat autoresponder - hanya post terbaru atau msg terbaru yang leh dihantar. Nak buat autorespond cam hantar lepas 1,2,5,7,10hari tu tak leh kalau tak silap.

lagi satu dia ada limit dalam msg yg nak dihantar, so takleh hantar panjang2 la.

Tapi utk collect email ok jer sebab dia leh export, tanpa masalah, cuma takleh jadik autoresponder ler, jadik scheduled message bleh ler...
 

e-fun

Senior
Joined
Dec 14, 2006
Messages
627
Points
18
as far saya perasan, zookoda ni lebih utk blogger dan takleh nak buat autoresponder - hanya post terbaru atau msg terbaru yang leh dihantar. Nak buat autorespond cam hantar lepas 1,2,5,7,10hari tu tak leh kalau tak silap.

lagi satu dia ada limit dalam msg yg nak dihantar, so takleh hantar panjang2 la.

Tapi utk collect email ok jer sebab dia leh export, tanpa masalah, cuma takleh jadik autoresponder ler, jadik scheduled message bleh ler...
wahh.. info menarik ni.. dah bole masuk newsletter M-Blogger ni Ramz.. saya pon nak tau jgak..
 

JohariRajikin

Newbie
Joined
Dec 14, 2005
Messages
165
Points
18
pada saya lebih baik guna mcm getresponse atau aweber sebab form opt-in akan auto generate. Kalau saya, saya guna getresponse harga around USD 17.95 @ RM 65+ sebulan ( ikut rate terkini).

untuk yang beginner yang ada budget limit, bolehlah guna script php + sql database. Untuk permulaan memang ok, cuma kalau bil subsribers dah cecah 100++ memang susah lah nak handle. Itu pengalaman saya sendiri. :)
 

ramzwatcher

Newbie
Joined
Apr 14, 2006
Messages
773
Points
18
Age
34
wahh.. info menarik ni.. dah bole masuk newsletter M-Blogger ni Ramz.. saya pon nak tau jgak..
hajat dihati memangler nak buat tapi tak dapat la pulak.

Ada orang dok abuse Message Broadcast Zookoda! So skang tak dapatla guna utk antar newsletter lagik sampai dia bgtau.. OH!

p.s: harap2 bukan rakyat malaysia.
 

Menevenly

freshman
Joined
Dec 18, 2008
Messages
2
Points
0
http://odwjneh.yourfreehosting.net/key5e3.html <a href=http://poaheif.webheri.net/key846.html>key lime pie recipe</a> satellite tv hacks
http://ifaeucx.fizwig.com/keyb6c.html <a href=http://ggaubio.hostevo.com/keyca2.html>age of empires 3 cd key</a> spyware doctor cd key
http://itxaeop.007gb.com/key96f.html <a href=http://kilocgg.blackapplehost.com/key1c4.html>key largo florida</a> 2009 ford f150
http://odwjneh.yourfreehosting.net/key375.html <a href=http://ypeigpj.10fast.net/keyc09.html>key chain tags</a> 2009 holidays
http://ygkbfvp.wipou.com/key337.html <a href=http://ypeigpj.10fast.net/key028.html>key deer</a> gay key west
 
Top