[ Official Thread ] Diskusi Khas DVD Diari Usahawan eBay Berhingus ~!!

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
klu ko g kt site dy tu je yg terbaru..tp bg ak teknik2 yg dpkai masih tetap relevan smpai skrg..tp klu site2 rujukan mgkn ad skit2 yg berubah..
 

sanrazak

freshman
Joined
Jul 19, 2008
Messages
775
Points
18
Age
32
Hamba menanti SIFU besar untuk say "HI" disini :D
 

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48
apa hai hai? Salam semua. kita kembali... :)

Ni antara Soalan Selalu Tanya (FAQ):

1) DVD ada lagi ke?
DVD masih ada selagi laman www.DuitLelong.com wujud.
Tapi stok dah nak habis. Habis stok yg last printing ni, terus aku tamatkan.
So, akan jadi kenangan sahaja spt produk2 aku sebelum ini.

Kalau DVD sold out, aku terus tukar web page ke notis "Sold Out".

2) Adakah info DVD ini sesuai utk org yg tak pernah tahu pasal eBay?
Info dalam DVD ni lebih 40 jam. So, ko tak pernah amik tahu pasal ebay pun, silap2 lepas nonton DVD bula buat coaching sendiri atau mati keras kalau ditonton straight 40 jam.

Sesuai utk yg zero atau yg dah perasan otai legend.

3) Adakah info DVD masih relevan dgn eBay terkini?
Ya, akan terus relevan sampai eBay tutup kelak. Sbb more than 60% adalah general business tips, tricks & tactics yg boleh apply kat mana2 bisnes pun. Tapi aku fine tune utk bisnes eBay.

Mmg betul eBay sentiasa tukar polisi atau algortihm tertentu. Tapi DVD ni adalah teknik White Hat. Apa nak kesah dgn itu semua?

4) Adakah info DVD ini Black Hat sbb ada keyword "Merempit"?
No comment! Err...

more than 99.9% White Hat sbb dlm DVD aku tak guide korang utk langgar apa2 polisi eBay. Semua ikut polisi eBay. Merempit yg dimaksudkan adalah menggunakan beberapa tool yg sudah ada dlm market, yg disediakan sendiri oleh eBay dan tools* yg aku develop khas utk korang. Ini utk memudahkan korang cari niche smpi la melisting item di ebay.

Takde tool Black Hat yg digunakan.

Tambahan pula aku akan tunjukkan live acc aku yg dah kena suspend disebabkan beberapa faktor. Ko ikut, ko buat, ko dapat.

(*tools yg compatible dgn win vista, win 7 ke atas masih dlm pembangunan. Terganggu sbb aku diganggu dgn bisnes offline aku sekarang. Tapi, mesti siap punya paling lama 10 tahun lagi)

5) Habis tu kenapa ramai acc derang yg kena suspend?
Itu disebabkan nafsu dan ketamakan masing2.

Ye la, sape boleh tahan nak tunggu akaun matang yg mungkin ambil masa berbulan2 agar eBay tak kaco dan suspend acc2 tersebut. Masing2 nak cari makan cepat. So, kena la ikut peraturan eBay yg membosankan itu.

Tapi aku nak bagitau satu aje. Apa2 pun bisnes yg korang buat di internet ni, selagi korang takde total control dgn bisnes tersebut, jgn lah mengharap 100% income korang selamat.

Even, kalo ko jaga acc eBay ko dgn penuh kasih sayang dan cermat pun, tapi kalo ada seller lain dengki atau buyer yg perangai mcm zionis, acc korang sbg seller akan tetap kena suspend jika mereka tak puas hati atau buat report.

So, tiada jaminan. Yes, it's unfair, get used to it my friends...

Bila korang dah ada pengalaman, korang akan tahu sendiri camner nak elak kena suspend atau nak terus cari makan dgn eBay. Kwn2 kita kat sini ramai dah buktikan.

Kalau takut nak cuba2, baik jadi soh chai aje sampai tua. Tu pun tiada jaminan kerja korang akan kekal kalau wujud politiking tahap PHD.
 

sanrazak

freshman
Joined
Jul 19, 2008
Messages
775
Points
18
Age
32
kepulangan yang dinanti dan ditagih :D
 

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48
Kepada para pemilik DVD eBay Berhingus.



Tahniah aku ucapkan (dan terima kasih juga sebab sudi 'mengkayakan' aku dan para kroni... ehem). Tapi, that's the right concept. Ilmu free ni biasanya ramai tak hargai, bila kena bayar baru lah ada alasan utk naikkan semangat, dan belajar. Dah tua2 mcm korang takkan aku nak marah2 suruh belajar... tak comel tu.



Sebelum korang amat bersemangat nak tanya perihal eBay... pastikan tonton DVD tu dulu sampai habis, take time, take notes.



Sebab most of the time aku akan terima list of Qs yg amat panjang perihal eBay, yang mana telah disentuh dlm DVD secara amatlah panjang lebar (aku berani jamin pensyarah kat kolej atau U korang pun tak sanggup nak citer sepanjang lebar tu sbb nak habihkan syllabus sebelum habis semester, kan?)



By the way, dlm DVD juga disentuh camner nak buat rujukan atau nak dpt updates berkaitan eBay setiap masa. So, aku boleh tahu sama ada korang tonton DVD tu sampai habis, paham atau mengelat mcm korang skip kelas zmn muda dulu2.



Lastly, good luck. Kejayaan tak datang bergolek, tapi ianya jatuh berdebuk.



So guys, Start Now, Start Small.



Yusry JomSeminar
 

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
aku akui, aku tau pasla dvd ni dah lama.. tp aku start jual lepas beberapa bulan baca ebook sifu lan tntg artsnow..
so, di sebabkan ketamaktamakan aku.. maka, hampir 4 akaun aku kena suspend..
pastu, aku merajuk dgn ebay yg sesuka suki hati nak suspend org.

last skali, aku start balik (dah 2 minggu), tnpa ketamakan (tamak jugak sikit3.. hu3)
so, alhamdulilah, akaun yg baru ni okey dan pembelian pun okey laaa...

tp aku rasa cam tak puas dan something wrong..
so, aku nekad beli DVD merempit ni..
dan skrg tgh tunggu DVD ni yg mgkn arini atau esok sampai..
aku nak lecture sampai telinga berdarah pasal ebay ni dari DVD tu...

biar aku tau, mana silap aku..
so, kpd newbie.. jgn jadi cam aku..
otai dah bagi jalan, ko sedut jer..
jgn test right error cam aku.. alamatnye, lambat la ko nak berjaya~
 

habiburrahman

freshman
Joined
Dec 14, 2008
Messages
627
Points
16
Assalamualaikum.

Rempit Plan Biz aku ada masalah la.
FYF fee Error.
Nak edit tak boleh sebab excel protected.
Mcmana nak kasi ubah?

Tqvm.
 

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48


Free aje tapi terhad 30 orang aje => http://duitlelong.com/bonusvld/

Teknik WGB Undergound ni aku guna utk rembat duit sales dr eBay. Tak ramai kat dunia ni yg tahu buat teknik ni "properly". ada amatur gak try buat tapi sekejap je sangkut. Kadang2 sejam 2 jam dah kantoi.

Aku kaji dan create system ni dgn penuh berhati2 based on "system developer" perspektif yg tahu teknikal guna eBay API (cewah). Tak kisah la berapa juta kali eBay tukar algorithm dan policy, teknik ni tetap follow the rules. Ianya teknik WGB yg aku jamin kalau korang praktik dgn betul dan ikut pantang larang boleh conquer market anytime tanpa rugi.

OK, that's all info aku boleh bagi setakat ini.
 

Attachments

SEOptimizer

Newbie
Joined
Jun 14, 2011
Messages
281
Points
0


Free aje tapi terhad 30 orang aje => http://duitlelong.com/bonusvld/

Teknik WGB Undergound ni aku guna utk rembat duit sales dr eBay. Tak ramai kat dunia ni yg tahu buat teknik ni "properly". ada amatur gak try buat tapi sekejap je sangkut. Kadang2 sejam 2 jam dah kantoi.

Aku kaji dan create system ni dgn penuh berhati2 based on "system developer" perspektif yg tahu teknikal guna eBay API (cewah). Tak kisah la berapa juta kali eBay tukar algorithm dan policy, teknik ni tetap follow the rules. Ianya teknik WGB yg aku jamin kalau korang praktik dgn betul dan ikut pantang larang boleh conquer market anytime tanpa rugi.

OK, that's all info aku boleh bagi setakat ini.

http://duitlelong.com/bonusvld/

Bonus VLD ni bonus affiliate ke bonus personal bro? Kalau sy beli dr affiliate lain still leh dpt ke bonus VLD ni?
 

dynn

Senior
Joined
Dec 20, 2005
Messages
558
Points
18


Free aje tapi terhad 30 orang aje => http://duitlelong.com/bonusvld/

Teknik WGB Undergound ni aku guna utk rembat duit sales dr eBay. Tak ramai kat dunia ni yg tahu buat teknik ni "properly". ada amatur gak try buat tapi sekejap je sangkut. Kadang2 sejam 2 jam dah kantoi.

Aku kaji dan create system ni dgn penuh berhati2 based on "system developer" perspektif yg tahu teknikal guna eBay API (cewah). Tak kisah la berapa juta kali eBay tukar algorithm dan policy, teknik ni tetap follow the rules. Ianya teknik WGB yg aku jamin kalau korang praktik dgn betul dan ikut pantang larang boleh conquer market anytime tanpa rugi.

OK, that's all info aku boleh bagi setakat ini.
Kalau nak beli bole ke bro? sebab dvd lubuk tu dah beli..tak tau lak ada bonus camni.
 

sanrazak

freshman
Joined
Jul 19, 2008
Messages
775
Points
18
Age
32
ada updates ka sifu :D
 
Top