[ Official Thread ] Diskusi Khas DVD Diari Usahawan eBay Berhingus ~!!

rafiqjj

freshman
Joined
Jan 11, 2011
Messages
12
Likes
0
Points
0
Offline
Baru khatam dvd nih..tapi masalah aku, nak guna AN macam dah problem..ader x cadangan dropshipper laen? nak wat POD nih..kalu la kan aku nyer account baru dalam 4-5 bulan..penah list brg satu jek..bape listing limit aku a? Aku newbie terbaru
 
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,038
Likes
1
Points
38
Age
36
Offline
Baru khatam dvd nih..tapi masalah aku, nak guna AN macam dah problem..ader x cadangan dropshipper laen? nak wat POD nih..kalu la kan aku nyer account baru dalam 4-5 bulan..penah list brg satu jek..bape listing limit aku a? Aku newbie terbaru
a....................????? POD utk MP kat bro successor ada kot.. try tanya... Utk listing limt.. Baper lama? Setelah cukup feedback 50 kot.... Masih NOOB gak...
 
Joined
Aug 17, 2009
Messages
142
Likes
0
Points
16
Offline
tgh tgu update dari sifu mansur nih..sbb rempit dashboard sy xbrapa boleh nk pakai la..pakai niche finder xkuar rege..
 
Joined
Jan 11, 2011
Messages
12
Likes
0
Points
0
Offline
aku pun ada masalah nih..nak cari rempit action xde plak..bukak duitlelong.com macam dah xde..asal eh..sape bole tolong bagi file tuh x?
 
Joined
Sep 16, 2009
Messages
67
Likes
0
Points
0
Offline
ad lg ke dvd ni...nk bli ni..xda y offer rebet best2 ke..??uhuuu...bpe lma ea dia amik tuk anta dvd smpai ke rmh
 
Joined
May 16, 2008
Messages
64
Likes
0
Points
6
Age
51
Offline
NOOB tu... = Noh Omar Orang BN..ahahaha...aku gurau2 ajer yer...jgn marah yer bro2 & sifu2 sekelian...Yangnaku faham & difahamkan,.NOOB tu maknanya "newbie"... klu salah sila perbetulkan hamba yg NOOB ni yer :))
 

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
226
Likes
0
Points
0
Offline
klu ko g kt site dy tu je yg terbaru..tp bg ak teknik2 yg dpkai masih tetap relevan smpai skrg..tp klu site2 rujukan mgkn ad skit2 yg berubah..
 
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,789
Likes
46
Points
48
Offline
apa hai hai? Salam semua. kita kembali... :)

Ni antara Soalan Selalu Tanya (FAQ):

1) DVD ada lagi ke?
DVD masih ada selagi laman www.DuitLelong.com wujud.
Tapi stok dah nak habis. Habis stok yg last printing ni, terus aku tamatkan.
So, akan jadi kenangan sahaja spt produk2 aku sebelum ini.

Kalau DVD sold out, aku terus tukar web page ke notis "Sold Out".

2) Adakah info DVD ini sesuai utk org yg tak pernah tahu pasal eBay?
Info dalam DVD ni lebih 40 jam. So, ko tak pernah amik tahu pasal ebay pun, silap2 lepas nonton DVD bula buat coaching sendiri atau mati keras kalau ditonton straight 40 jam.

Sesuai utk yg zero atau yg dah perasan otai legend.

3) Adakah info DVD masih relevan dgn eBay terkini?
Ya, akan terus relevan sampai eBay tutup kelak. Sbb more than 60% adalah general business tips, tricks & tactics yg boleh apply kat mana2 bisnes pun. Tapi aku fine tune utk bisnes eBay.

Mmg betul eBay sentiasa tukar polisi atau algortihm tertentu. Tapi DVD ni adalah teknik White Hat. Apa nak kesah dgn itu semua?

4) Adakah info DVD ini Black Hat sbb ada keyword "Merempit"?
No comment! Err...

more than 99.9% White Hat sbb dlm DVD aku tak guide korang utk langgar apa2 polisi eBay. Semua ikut polisi eBay. Merempit yg dimaksudkan adalah menggunakan beberapa tool yg sudah ada dlm market, yg disediakan sendiri oleh eBay dan tools* yg aku develop khas utk korang. Ini utk memudahkan korang cari niche smpi la melisting item di ebay.

Takde tool Black Hat yg digunakan.

Tambahan pula aku akan tunjukkan live acc aku yg dah kena suspend disebabkan beberapa faktor. Ko ikut, ko buat, ko dapat.

(*tools yg compatible dgn win vista, win 7 ke atas masih dlm pembangunan. Terganggu sbb aku diganggu dgn bisnes offline aku sekarang. Tapi, mesti siap punya paling lama 10 tahun lagi)

5) Habis tu kenapa ramai acc derang yg kena suspend?
Itu disebabkan nafsu dan ketamakan masing2.

Ye la, sape boleh tahan nak tunggu akaun matang yg mungkin ambil masa berbulan2 agar eBay tak kaco dan suspend acc2 tersebut. Masing2 nak cari makan cepat. So, kena la ikut peraturan eBay yg membosankan itu.

Tapi aku nak bagitau satu aje. Apa2 pun bisnes yg korang buat di internet ni, selagi korang takde total control dgn bisnes tersebut, jgn lah mengharap 100% income korang selamat.

Even, kalo ko jaga acc eBay ko dgn penuh kasih sayang dan cermat pun, tapi kalo ada seller lain dengki atau buyer yg perangai mcm zionis, acc korang sbg seller akan tetap kena suspend jika mereka tak puas hati atau buat report.

So, tiada jaminan. Yes, it's unfair, get used to it my friends...

Bila korang dah ada pengalaman, korang akan tahu sendiri camner nak elak kena suspend atau nak terus cari makan dgn eBay. Kwn2 kita kat sini ramai dah buktikan.

Kalau takut nak cuba2, baik jadi soh chai aje sampai tua. Tu pun tiada jaminan kerja korang akan kekal kalau wujud politiking tahap PHD.
 
Top