offer membuat website blog..

Joined
Jun 30, 2009
Messages
14
Likes
0
Points
0
Offline
#1
saya ingin membuat satu website jenis blog.....sesiapa boleh bagi quotation.....design dan reka bentuk akan dibincang kemudian...;;)
 
Joined
Dec 5, 2009
Messages
3,429
Likes
0
Points
0
Offline
#2
salam bro :)
join date Jun 2009, posts just 6
mybe bro org lama di sini kan,
nk explain sikit kt bro.


kalau bro perlukan perkhidmatan apa2 tak kiralah kalau bro nk cari seller utk sesuatu produk atau design
bro boleh masuk section WTB [Want To Buy]

linknya seperti dibawah.
http://www.wangcyber.com/forum/wtb-perkhidmatan-bebas/
(Want To Buy?) Ingin mengupah seseorang membuat website? logo? rekabentuk grafik? atau membeli sesuatu produk @ perkhidmatan? Sila nyatakan disini..

semoga bro faham apa yg saya explainkan ni :)
 
Joined
Oct 26, 2010
Messages
21
Likes
0
Points
0
Offline
#3
search di forum ini bro, banyak ko, BTW salam kenal saya baru di forum ini, sy dari negeri tetangga indonesia
 
Joined
Aug 16, 2010
Messages
51
Likes
0
Points
0
Offline
#5
untuk blog, bisa pilih wordpress atau joomla....
aku lebih suka wordpress.... plugin banyak, themes banyak, seo mudah, structure simple, insert script php juga mudah.
silahkan coba plus minus semua cms/blog.... pilih yang kamu suka....
tidak punya hosting ?
coba di localhost dulu... bisa gunakan xampp atau yang lain.......
 
Joined
Dec 21, 2009
Messages
183
Likes
0
Points
0
Offline
#7
guna wordpress lg senang,klau cpanel xda fantastico boleh try guna aefer ,ne linknye http://www.aefer.com/.Pendaftaran percuma plus ada 150 script yang anda boleh pilih .anda hanya perlu sediakan database jer.
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,727
Likes
0
Points
38
Offline
#8
uik.. tread lame nie kan..??? kalau nak lagi nanti imabiz pm harge... hehe./..
 
Top