Off topic......Help me !!!!

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
28
Salam,

Kat sini nak tanya sikit, ade sesape pernah masuk debat dalam BI???
Lau ade, leh share experience, cara wat isi, and so on, tajuk dia:

The Internet Cause of Moral Decline in Today's Youth

Jadi pembangkang, bukan kerajaan nie...

Rasanya, lau berkenaan ngan tajuk nie, ramai bleh share kat sini.
So, jangan malu dan segan untuk share pengalaman kew, isi2 yang patot ada kew...

Just remember:
Sharing s Caring....
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
28
ha3..........okay3..........
 

KhairulMN

freshman
Joined
Apr 10, 2010
Messages
1,265
Points
0
The Internet Cause of Moral Decline in Today's Youth <<< jadi pembangkang? hmmm..topic mmg 50/50.

jadi speaker ke berapa ni TT? 1st, 2nd, atau last?

tapi honestly, kalau dpt topic ni, mmg saya lagi suka jadi pencadang. LOL! pasal personally, saya rasa internet ni lebih membawa kepada keburukkan dari kebaikkan. Tapi mungkin kerana peranan media massa jugak. pasal dorg berita yang buruk2 tentang internet mesti cepat tersebar. yang baik2 semua lambat nak tersebar. pasal lumrah manusia suka pada gossip dan cerita-cerita hangat. contoh2 teladan ni bukan dibaca sangat kat internet.

istilah-istilah buruk lebih cepat mempengaruhi belia pasal sudah didapati, perkara buruk, atau budaya buruk yang tidak bermoral lebih senang bagi belia-belia ikut. dorg rasa perkara sebegini di anggap 'cool'.

However, you can touch on young entreprenuers, who set good examples to the youth. Google on young millionaires who don't believe in partying and such. bukan takde role model ni, ada sebenarnya. cuma budak2 zaman skang ni rasa jadi 'baik' ni tk 'cool' dan 'kolot'.
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
xislap aku ada video.. budak perempuan.. berdebat lawan dgn skolah dkt singapore..
tajuk mcm tulah... budak pompuan tu pembangkang...
tp sebab hujah banyak.. dia mng.. cari la video dia.. tiru je sebijik mcm budak tu berdebat
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
28
xislap aku ada video.. budak perempuan.. berdebat lawan dgn skolah dkt singapore..
tajuk mcm tulah... budak pompuan tu pembangkang...
tp sebab hujah banyak.. dia mng.. cari la video dia.. tiru je sebijik mcm budak tu berdebat

Dah tgk....Tak tercapai akalku.....ha3
 

KhairulMN

freshman
Joined
Apr 10, 2010
Messages
1,265
Points
0
xislap aku ada video.. budak perempuan.. berdebat lawan dgn skolah dkt singapore..
tajuk mcm tulah... budak pompuan tu pembangkang...
tp sebab hujah banyak.. dia mng.. cari la video dia.. tiru je sebijik mcm budak tu berdebat

yap. ada. budak madrasah al-maarif kat singapura. madrasah sepenuh masa tu... berdebat dgn student dari United World College kalau tak silap. ternganga minah dari UWC tu kene bombard cukup2 dgn budak madrasah. hahaha!
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
[video=youtube;QtlnEZMenkA]http://www.youtube.com/watch?v=QtlnEZMenkA[/video]
 
Top