o2 2.0: Sleek & clean wordpress theme

eches83

Senior
Joined
Nov 6, 2006
Messages
548
Points
18
Langit 1.0 (31/3/2008)



Features :

- clean and simple
- 3 columns
- sidebar widget ready
- XHTML + CSS valid
- Tested in Firefox, Internet Explorer 6, Opera, and Safari
- compatible with wordpress 2.5 and below
- PSD and font used are included

demo|download

Update: Damai theme (1/12/2007)

Damai Theme (1/12/2007)


Features :

- clean and simple
- 3 columns
- sidebar widget ready
- XHTML + CSS valid
- Tested in Firefox, Internet Explorer 6, Opera, and Safari

demo | download (3-column)http://blog.eches.net/downloads/damai.zip


o2 2.0: 3-column (16/11/2007)


Features :

- clean and simple
- 3 columns
- sidebar widget ready
- XHTML + CSS valid
- Tested in Firefox, Internet Explorer 6, Opera, and Safari
- PSD and font used are included

demo | download (3-column)http://blog.eches.net/downloads/o2.zip | download (4-column).

kalau ada apa2 problem, boleh la tanya kat sini :D
 

eches83

Senior
Joined
Nov 6, 2006
Messages
548
Points
18
lebih kurang 5 hari..skrg buat lagi satu, sambil belajar dari tutorial slicing dari wpdesigner, tp yg kali lagi cepat sebab dah semakin biasa dgn coding2

Emph, cantik! Boleh guna ni....terima kasih kerana berkongsi
no problem :)
 

gmos

Senior
Joined
Feb 13, 2006
Messages
2,741
Points
38
wah..memang cantek...
tak penah tengok lagi eches83 buat theme wordpress..
ni yang pertama release ke?
tahniah la kalau camtu..
 

eches83

Senior
Joined
Nov 6, 2006
Messages
548
Points
18
sblm nih ada buat tp kurang menarik la gmos. jadi saya tak release. yang nih nmpk cam ok tuh yg saya kongsi..
 

eches83

Senior
Joined
Nov 6, 2006
Messages
548
Points
18
tuan cakap pasal nak jadikan 4 column, tadi saya baru tolong sorang nih buat utk jadi 4 column..saya tak tau ikut citarasa tuan ke tak tp nampak elbih kurang camnih la..kalau nak nanti saya bleh kasi link download

 

eches83

Senior
Joined
Nov 6, 2006
Messages
548
Points
18
syawarma @ saya dah upload, saya letak dalam post yang pertama. tiga2 column dah widgetized :D

reezluv @ coding belajar dari wpdesigner, ada prob pasal css & xhtml saya tanya bob (blogohblog.com), dia selalu tolong org kat dalam thread ni. Super K tuh bob la tuh..

saya kurang sket design2, tp tgh belaja gk dari tutorial internet..
 

reezluv

Senior
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,115
Points
38
syawarma @ saya dah upload, saya letak dalam post yang pertama. tiga2 column dah widgetized :D

reezluv @ coding belajar dari wpdesigner, ada prob pasal css & xhtml saya tanya bob (blogohblog.com), dia selalu tolong org kat dalam thread ni. Super K tuh bob la tuh..

saya kurang sket design2, tp tgh belaja gk dari tutorial internet..
wa..bagus la..selama ni ngah mencari camne la nak buat theme sendiri..
 

eches83

Senior
Joined
Nov 6, 2006
Messages
548
Points
18
Theme baru. sila rujuk post pertama. :D
Damai Theme (1/12/2007)
 

biznezprepaid

Newbie
Joined
Sep 30, 2007
Messages
1,012
Points
16
eches83...cantik themes...bestlaa sebab nak kongsi...
budi mu maybe tidak boleh dibalas :)
 

eches83

Senior
Joined
Nov 6, 2006
Messages
548
Points
18
biznezprepaid @ benda baik kongsi2kan ;)
tuan @ letak je sini :D
 
Top