Nuffnang

eman

freshman
Joined
Jan 23, 2010
Messages
183
Likes
0
Points
0
Offline
#21
x de aku silap taip komuniti nuffnang...sebenarnya nuffnang.com.my la yg aku nk maksudkan...
 
Joined
Jul 23, 2007
Messages
204
Likes
0
Points
18
Age
37
Offline
#22
Owh, kalau nuffnang.com.my tu bagi aku jauh lebih baik daripada Advertlets.

Nuffnang bayar tiap2 bulan, tapi Advertlets tak pernah bayar. So bagi sesiapa yang masih mengiklan Advertlets, sila buang jauh2, supaya dapat manfaat penuh dari Nuffnang.
 
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,104
Likes
5
Points
38
Offline
#24
Pakai Aja Nuffnang. Dapat status Giltterati.. Nanti trafik dah cukup 3K pageview dah cukup lebih dari 15K, boleh apply Innity.. 1 minggu komisyen innity = 1 bulan Nuffnang. Itu pendapat yang AJ terima dari otai2x innity..

alahai makin hari makin tinggi kehendak innity nih. So cepat2x apply kalau dah capai minimum kehendak diorang itu ya. :) AJ sikit aja lagi.
 

eman

freshman
Joined
Jan 23, 2010
Messages
183
Likes
0
Points
0
Offline
#25
tapi nuffnang nih kira lau dpat pengunjung unik leh dpt wang la...tp nape satu sen pom takde lam akaun aku...tuh yg aku plik
 
Joined
Jul 23, 2007
Messages
204
Likes
0
Points
18
Age
37
Offline
#26
Sebab belum dapat gliteratti kot? Kena buang semua iklan2 lain termasuk Adsense, baru dapat gliteratti. Bila dah dapat gliteratti baru senang masyuk.

P/s: AJ tu siapa wawwi.com, ko ker? Sori kerana tak kenal kawan2 hehehe
 
Last edited:

eman

freshman
Joined
Jan 23, 2010
Messages
183
Likes
0
Points
0
Offline
#28
nak kata aku ada gna ad sense ke advertlet ke... xde tpi nape x masyuk gak duit..
jup duit masyuk bila kita gna nuffnang dah berbulan-bulan ker
 
Joined
Jul 23, 2007
Messages
204
Likes
0
Points
18
Age
37
Offline
#29
Eh, tak jugak, bila dah keluarkan semua iklan lain dan tinggalkan nuffnang sahaja, income terus masuk, tak lah banyak tapi perlahan2 tanpa henti.

Kalau betul2 takde, cuba adjust dekat SEO, mungkin perlu tuning sket kot...
 
Joined
Jul 23, 2007
Messages
204
Likes
0
Points
18
Age
37
Offline
#31
kalo nk byk untung dr nuffnang...tambahkn visitor dr asia..konpom naek mendadak
Maksud azlibest, kena tambahkan visitor luar instead of malaysia sahaja ker, atau kena kecilkan skop dari seluruh dunia kepada asia sahaja?
 
Joined
Jul 23, 2007
Messages
204
Likes
0
Points
18
Age
37
Offline
#33
apa tuning tuh?
Maksudnya bila kita dah buat semua yang diperlukan untuk mendapat status Gliteratti tapi still tak dapat, ada kemungkinan bahawa blog kita tidak dikunjungi pelawat.

Untuk mendapat kunjungan pelawat, SEO perlu dimantapkan dengan sedikit tuning. Sebagai contoh:

1. Mantapkan penulisan, pilih tajuk yang lebih digemari oleh kebanyakan orang.
2. Ulas sesuatu topik dengan matang dan proaktif supaya menarik minat pembaca.
3. Buang semua perkara yang menyemakkan pandangan mata, baru pengunjung suka berkunjung.
4. Tulis sesuatu yang tidak basi dan bersifat rasional sepanjang zaman.
5. Smartlinking: Baca blog orang, ulas topik yang ditulisnya dalam blog anda dengan lebih mendalam atau berlawanan, kemudian komen entri pada blog tadi dengan meletakkan URL blog anda terus ke entri tersebut.

Lain2, bak kata nabil, lu pikir lah sendiri hahaha! :)
 

eman

freshman
Joined
Jan 23, 2010
Messages
183
Likes
0
Points
0
Offline
#34
kk...aku dah paham bro..
dan aku bersyukur aku dah jadik ahli gliteratti...
 
Joined
Jul 23, 2007
Messages
204
Likes
0
Points
18
Age
37
Offline
#39
Kalau diamalkan teknik SEO yang betul dari awal, kerja2 SEO sudah tentu jadi mudah. Tapi kalau SEOnya teruk, kemudian betul2 nak tekankan SEO dalam masa yang singkat, ia bukanlah suatu kerja yang mudah.

Yang penting kita tahu asas bagaimana enjin carian mengindeks dan mengemaskini ranking sesuatu laman. Bila semua itu clear, senanglah kita bekerja ke arahnya.
 
Top