Notification untuk Post Reply

Togi

freshman
Joined
May 16, 2011
Messages
133
Points
0
A'ah, tu susah tu. Kalau lama kita tak online dalam wc ni susah nak nengok org balas apa. Lagi2 bagi newbie macam saya ni. Huhu.. First time masuk sini dah jadi macam batu je.
 

syedmaster

Newbie
Joined
Jun 3, 2011
Messages
210
Points
0
so bila la nak buat notification tu ek.. rasanya pas da ad notification tu makin meriah wc ni nnt btul x kengkwn?? sy newbie kat sini agak susah gk nak track balik pe yg sy da komen tu..
 

Irham Dhani

Senior
Joined
May 1, 2010
Messages
596
Points
0
so bila la nak buat notification tu ek.. rasanya pas da ad notification tu makin meriah wc ni nnt btul x kengkwn?? sy newbie kat sini agak susah gk nak track balik pe yg sy da komen tu..
ntah la..admin x bg respon pn..maybe cadangan yg tak bape menarik kot..
 

faiz88

freshman
Joined
Apr 16, 2011
Messages
19
Points
0
betol2 sokong 300%,senang sikit nak tgk post2 lama
 

Nikman

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
124
Points
0
yyes..betul gak...dah kita post mcm2 tapi kita tak perasan feedback dari forumers lain....
saya pun SETUJU !!!
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
kalau nak notification macam FB tu.. memang takde lagi plugin yg boleh buat camtu buat masa ini..
apa yang ada adalah notification yang dihantar terus ke email..
kalau nak dapat notification terus ke email..
maka boleh subscribe thread dan pilih "instant notify to email.."
 

Irham Dhani

Senior
Joined
May 1, 2010
Messages
596
Points
0
oh I see..sbb sblom ni sy tgk utk platform PHPBB n IPB dah ade fungsi ni..so sy menjangkakan Vbulletin pn mesti ada gak..sbb biasanya Vbulletin lebih canggih n kedepan skit..hehe :D

sekadar memberi cadangan yg bleh memudahkan forumer..tak perlu nak check email stiap kali ade org reply atau quote posting kite..

xpe la..just pakai apa yg ada wat masa skrang..thanks alot for taking time to reply ;)

kalau nak notification macam FB tu.. memang takde lagi plugin yg boleh buat camtu buat masa ini..
apa yang ada adalah notification yang dihantar terus ke email..
kalau nak dapat notification terus ke email..
maka boleh subscribe thread dan pilih "instant notify to email.."
 

akulelaki

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
228
Points
0
a'ahh kan....forum lain ada pulak notification..
 

Irham Dhani

Senior
Joined
May 1, 2010
Messages
596
Points
0
memang btol..tp kene paham stiap forum ada platform masing2. ada yg pakai phpbb..IPB..Vbulletin dan macam2 lg.

tuan Shuth dah bgtau stakat ni takde lg plugin utk fungsi tu utk Vbulletin. sy dah tlg carik pn x jmpa.

tp saya percaya satu hari nanti pasti akan ada jugak. :)

a'ahh kan....forum lain ada pulak notification..
 

nazlinshop

freshman
Joined
May 9, 2011
Messages
41
Points
0
saya pon setuju.dan ada notification pd mn2 thread yg kita komen.kdg2 nk mencarinya semula naik berpino bijik mata.
 

asasindino

freshman
Joined
Dec 25, 2009
Messages
1,393
Points
38
oww dah ade org post rupenye..jimat masa :D saya sokong!!!
 

Hairizal

Newbie
Joined
Feb 16, 2009
Messages
158
Points
16
Salam

Ya, bagus cadangan ni. Kita tolong sama-sama cari atau buatkan untuk forum ni selagi Shuth bersetuju untuk dilaksanakan.

Memang sebelum ini terdapat masalah untuk mencari balik post kita jika kita tidak tuliskan tajuk yang kita post sendiri.

Ia memerlukan kerajinan kita untuk menulis/ingat. Kira kita buat dengan manual gitu. Ini menyebabkan ada reply yang berguna untuk kita pertimbangkan tapi terlepas pandang.

Harap ia terlaksana kelak. :D
 

Irham Dhani

Senior
Joined
May 1, 2010
Messages
596
Points
0
Alhamdulillah ramai yg nampak kebaikan dari cadangan ni..

sama2 la kita membantu dalam memantapkan lg forum ni :D

rasenye tuan Shuth pn xde mslh utk tambah fungsi ni, cumanya plugin utk tu still x jumpa lg... :)

Salam

Ya, bagus cadangan ni. Kita tolong sama-sama cari atau buatkan untuk forum ni selagi Shuth bersetuju untuk dilaksanakan.

Memang sebelum ini terdapat masalah untuk mencari balik post kita jika kita tidak tuliskan tajuk yang kita post sendiri.

Ia memerlukan kerajinan kita untuk menulis/ingat. Kira kita buat dengan manual gitu. Ini menyebabkan ada reply yang berguna untuk kita pertimbangkan tapi terlepas pandang.

Harap ia terlaksana kelak. :D
 

Irham Dhani

Senior
Joined
May 1, 2010
Messages
596
Points
0
Alhamdulillah..sy baru perasan dah ade fungsi notification ni.. :D

thanks bbyk shuth..akhirnya ade gak
 

tony198793

freshman
Joined
Nov 1, 2011
Messages
1
Points
0
maksud aku bukan notification ke email, tp just notification kat atas tu je
 
Top