Notification untuk Post Reply

Offline
#1
kadang2 bila ade org reply utk post kite, kita x alert...

so ade x cara utk aktivekan notification utk setiap reply pada post kita?

aku ade tgk function ni kat forum CARI and forum sifoo.com...kat WC ade x fungsi ni?

maksud aku bukan notification ke email, tp just notification kat atas tu je
 
Offline
#4
Bro Masrizal,

em itu fungsi subscribe kan? saya rasa saya setuju dengan TT. buat notification macam facebook. ada tak plugin/extension/module tu untuk VBulletin? lagi senang dan pantas kalau ada. :D
yerp..fungsi yg macam facebook tu yg aku maksudkan..stiap kali org reply post kita nanti ade keluar notification kat atas :D

so klo ade notification senang la kita nak alert n reply balik
 
Offline
#10
saya setuju ngan cadangan ni..dari dulu lagi terpikir psal function ni.kalau nak subscribe setiap thread yang kita post kan susah skit....:) lebih senang ada notification tersebut..
 
Offline
#12
Bukan ke masa nak subcribe to thread da ada pilihan sama ada nak melalui email atau cp?

Tp aku tak tau lax cp to untuk notifications ke x.. SBb xpernah try :D

Kalo melalui email slalu.. :))
 
Offline
#13
Bukan ke masa nak subcribe to thread da ada pilihan sama ada nak melalui email atau cp?

Tp aku tak tau lax cp to untuk notifications ke x.. SBb xpernah try :D

Kalo melalui email slalu.. :))
wat yg CP punyer x penah menjadi pn?

erm mybe ada yg xdpt apa yg sy cadangkan ni...

cuba bayangkan sistem notification utk facebook. utk setiap status yg kita komen, nanti akan dpt notification. stiap reply utk status kita pn akan dpt notification.

konsep camni la yg sy cuba cadangkan diapply utk WC...
 
#17
kadang2 bila ade org reply utk post kite, kita x alert...

so ade x cara utk aktivekan notification utk setiap reply pada post kita?

aku ade tgk function ni kat forum CARI and forum sifoo.com...kat WC ade x fungsi ni?

maksud aku bukan notification ke email, tp just notification kat atas tu je
there is no english version here?i am interested to join in this forum but i doubt if anyone can understand me.