Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,516
Likes
2
Points
38
Offline
#22
Kalau rasa hidup tengah serabut.
Ada masalah atau tengah susah.
.
Takda benda lain kena repair.
Klik sini Sini >> http://www.formula-rezeki.com
.
.
Melainkan betulkan solat.
.
Kalau selalu duk lambat tu cuba awalkan. Kalau duk tinggal subuh gajah tu cuba bangun awal. Kalau rasa kosong tu laju-laju cuba slowkan dengan tambah zikir sikit. Tak pernah selawat cuba selawat.
.
Hidup tak betul sebab solat tak betul. Itu je.
.
.
Macam mana hidup nak OK kalau solat K.O?
.
.
Tipu orang lain bolehlah. Tipu diri sendiri dengan Allah boleh ke? Sendiri tahulah solat selalu pukul berapa kan.
.
Tak perlu beritahu orang. Takda sapa nak ambik tau. P repair ja.
Set target. Mula-mula cuba buat tuk 3 hari. Kalau berjaya, cuba maintain tuk seminggu pulak. Kalau fikir susah, memang susahlah jadinya.
.
Solat pun mesti dicapai dengan target. Janji dengan diri 'Aku nak ubah dan jadi lebih baik mulai hari ni'.
.
Semoga Allah redha dengan usia hidup yang aku habiskan ni penuh makna.
.
Klik sini Sini >> http://www.formula-rezeki.com

 
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,516
Likes
2
Points
38
Offline
#30


Rata-rata kehidupan manusia bangun pagi-pagi dah mula tugas untuk cari REZEKI kan?
Tapi adakah yang sudah tahu FORMULA REZEKI?

ya benar,
ada yang pergi bekerja
ada yang berniaga
ada yang ke sekolah ke kelas
ada yang mula tawarkan servis
ada yang mula menulis buku, ebook
ada yang hasilkan video tutorial
ada yang ke tapak binaan
ada yang melukis peta
ada yang mencari ilham masakan
ada yang berfikir mahu mencebur diri dalam niaga
ada yang mula buat training dan consultancy
dan lain-lainkan.....


Ini tidak lain tidak bukan untuk jemput rezekiNya.
ya benar REZEKI itu daripadaNya
ya benar kita perlu berusaha untuk dapatkan REZEKI
tapi kadang-kadang tanpa kita buat apa-apa kita dapat REZEKI ada tak?
sebab REZEKI itu daripadaNya. Sebab DIA segalaNya. Bukan sebab lain.

Choppp, rezeki bukan sahaja wang, ilmu yang baik, anak-anak yang baik, keluarga yang baik, kawan-kawan yang baik, sahabat maya yang baik, masa yang bermanfaat juga, dan SEMUA perkara yang memberi manfaat pada kita itulah rezeki. ---> apa yang saya faham, itu konteks rezeki yang sebenar.

Namun, kadang-kadang kita sakit kepala, stress, bagai nak pecah kepala fikir macamana nak jemput rezekiNya. Dah buat macam-macam usaha, namun rezeki belum muncul tiba. Di sinilah cabarannya, cabaran untuk sabar dan merasai kemanisan ujian dengan menerima tarbiah dariNya.

Umpamanya saya dah 2 hari runningkan suatu design tapi masih tak hasilkan datanya. Mulanya bila disemak, designnya ada masalah. Dah diubah, cuba pendekkan runtime tapi masih lagi masalah. Rezeki untuk memahami sesuatu perlakuan juga darinya walaupun bekerja dengan software namun hakikatnya KEFAHAMAN adalah dariNya. Sehingga kini masih cuba runkan design tersebut. Harap kejap lagi ada ilham sebagai solusinya.

Ok satu soalan saya tanya, mahu tak sahabat-sahabat belajar FORMULA REZEKI?
Nak selesaikan soalan matematik pun ada formula, untuk jemput rezeki juga ada formula REZEKI
Ada satu kisah yang ustaz ebit cerita semasa ceramahnnya:

"Ketika Nabi Musa a.s diperintahkan oleh Allah SWT untuk memukul sebiji batu,maka Nabi Musa pun memukul batu tersebut lapisan demi lapisan sehingga ke lapisan yang ke tujuh.Pada lapisan yang ketujuh itu Nabi Musa a.s menemui seekor ulat ada di dalam batu tersebut dan bersama dengan ulat itu adalah sehelai daun yang segar.Sambil itu,Nabi Musa a.s mendengar ulat itu bertasbih," Subhanna man yarani, wa yasma’u kalami, wa ya’rifu maqami, wa yarzuquni, wa la yansani" maksud tasbih "Aku yakin Allah Maha Melihat,Allah Maha Mengetahui di mana aku berada,Dia yang memberi rezeki kepada aku,Dia tidak pernah lupa pada aku." Lantas siapakah yang meletakkan daun yang segar itu bagi makanan ulat yang duduknya di dalam batu yang berlapis tujuh?

Kesimpulannya: Rezeki ALLAH luas dan tidak terjangkau diakal kita dan DIA maha mengetahui.

OK, siapa yang mahu FORMULA REZEKI, sila ke link ini

-> Rahsia Tarik Rezeki



PS : Formula ini sesuai bagi mereka yang mahu menjemput rezekiNya dalam semua segi sama ada kerjaya, emosi, kecukupan wang, keluruhan rohani, bebas daripada sifat malas, dengki, dan yang paling utama formula ini akan menghasilkan sesuatu impak dalam kehidupan seharian terutama dalam aspek REZEKI.


Panduan Rezeki Melimpah Ruah, formula rezeki, jemput rezeki, murah rezeki, rezeki murah, rezeki berkat, tips rezeki

formula rezeki, menarik rezeki, rezeki melimpah, kebahagiaan hati, kekayaan harta, kekayaan jiwa, keberkatan hidup, sedekah dan rezeki, dhuha dan rezeki, nak kaya, duit bukan rezeki, konsep rezeki, minta rezeki, mohon rezeki, rezeki luarbiasa, syukur rezeki, rezeki tak disangka, nikmat rezeki
 
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,516
Likes
2
Points
38
Offline
#31


Rata-rata kehidupan manusia bangun pagi-pagi dah mula tugas untuk cari REZEKI kan?
Tapi adakah yang sudah tahu FORMULA REZEKI?

ya benar,
ada yang pergi bekerja
ada yang berniaga
ada yang ke sekolah ke kelas
ada yang mula tawarkan servis
ada yang mula menulis buku, ebook
ada yang hasilkan video tutorial
ada yang ke tapak binaan
ada yang melukis peta
ada yang mencari ilham masakan
ada yang berfikir mahu mencebur diri dalam niaga
ada yang mula buat training dan consultancy
dan lain-lainkan.....


Ini tidak lain tidak bukan untuk jemput rezekiNya.
ya benar REZEKI itu daripadaNya
ya benar kita perlu berusaha untuk dapatkan REZEKI
tapi kadang-kadang tanpa kita buat apa-apa kita dapat REZEKI ada tak?
sebab REZEKI itu daripadaNya. Sebab DIA segalaNya. Bukan sebab lain.

Choppp, rezeki bukan sahaja wang, ilmu yang baik, anak-anak yang baik, keluarga yang baik, kawan-kawan yang baik, sahabat maya yang baik, masa yang bermanfaat juga, dan SEMUA perkara yang memberi manfaat pada kita itulah rezeki. ---> apa yang saya faham, itu konteks rezeki yang sebenar.

Namun, kadang-kadang kita sakit kepala, stress, bagai nak pecah kepala fikir macamana nak jemput rezekiNya. Dah buat macam-macam usaha, namun rezeki belum muncul tiba. Di sinilah cabarannya, cabaran untuk sabar dan merasai kemanisan ujian dengan menerima tarbiah dariNya.

Umpamanya saya dah 2 hari runningkan suatu design tapi masih tak hasilkan datanya. Mulanya bila disemak, designnya ada masalah. Dah diubah, cuba pendekkan runtime tapi masih lagi masalah. Rezeki untuk memahami sesuatu perlakuan juga darinya walaupun bekerja dengan software namun hakikatnya KEFAHAMAN adalah dariNya. Sehingga kini masih cuba runkan design tersebut. Harap kejap lagi ada ilham sebagai solusinya.

Ok satu soalan saya tanya, mahu tak sahabat-sahabat belajar FORMULA REZEKI?
Nak selesaikan soalan matematik pun ada formula, untuk jemput rezeki juga ada formula REZEKI
Ada satu kisah yang ustaz ebit cerita semasa ceramahnnya:

"Ketika Nabi Musa a.s diperintahkan oleh Allah SWT untuk memukul sebiji batu,maka Nabi Musa pun memukul batu tersebut lapisan demi lapisan sehingga ke lapisan yang ke tujuh.Pada lapisan yang ketujuh itu Nabi Musa a.s menemui seekor ulat ada di dalam batu tersebut dan bersama dengan ulat itu adalah sehelai daun yang segar.Sambil itu,Nabi Musa a.s mendengar ulat itu bertasbih," Subhanna man yarani, wa yasma’u kalami, wa ya’rifu maqami, wa yarzuquni, wa la yansani" maksud tasbih "Aku yakin Allah Maha Melihat,Allah Maha Mengetahui di mana aku berada,Dia yang memberi rezeki kepada aku,Dia tidak pernah lupa pada aku." Lantas siapakah yang meletakkan daun yang segar itu bagi makanan ulat yang duduknya di dalam batu yang berlapis tujuh?

Kesimpulannya: Rezeki ALLAH luas dan tidak terjangkau diakal kita dan DIA maha mengetahui.

OK, siapa yang mahu FORMULA REZEKI, sila ke link ini

-> Rahsia Tarik Rezeki



PS : Formula ini sesuai bagi mereka yang mahu menjemput rezekiNya dalam semua segi sama ada kerjaya, emosi, kecukupan wang, keluruhan rohani, bebas daripada sifat malas, dengki, dan yang paling utama formula ini akan menghasilkan sesuatu impak dalam kehidupan seharian terutama dalam aspek REZEKI.


Panduan Rezeki Melimpah Ruah, formula rezeki, jemput rezeki, murah rezeki, rezeki murah, rezeki berkat, tips rezeki

formula rezeki, menarik rezeki, rezeki melimpah, kebahagiaan hati, kekayaan harta, kekayaan jiwa, keberkatan hidup, sedekah dan rezeki, dhuha dan rezeki, nak kaya, duit bukan rezeki, konsep rezeki, minta rezeki, mohon rezeki, rezeki luarbiasa, syukur rezeki, rezeki tak disangka, nikmat rezeki
 
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,516
Likes
2
Points
38
Offline
#32


Rata-rata kehidupan manusia bangun pagi-pagi dah mula tugas untuk cari REZEKI kan?
Tapi adakah yang sudah tahu FORMULA REZEKI?

ya benar,
ada yang pergi bekerja
ada yang berniaga
ada yang ke sekolah ke kelas
ada yang mula tawarkan servis
ada yang mula menulis buku, ebook
ada yang hasilkan video tutorial
ada yang ke tapak binaan
ada yang melukis peta
ada yang mencari ilham masakan
ada yang berfikir mahu mencebur diri dalam niaga
ada yang mula buat training dan consultancy
dan lain-lainkan.....


Ini tidak lain tidak bukan untuk jemput rezekiNya.
ya benar REZEKI itu daripadaNya
ya benar kita perlu berusaha untuk dapatkan REZEKI
tapi kadang-kadang tanpa kita buat apa-apa kita dapat REZEKI ada tak?
sebab REZEKI itu daripadaNya. Sebab DIA segalaNya. Bukan sebab lain.

Choppp, rezeki bukan sahaja wang, ilmu yang baik, anak-anak yang baik, keluarga yang baik, kawan-kawan yang baik, sahabat maya yang baik, masa yang bermanfaat juga, dan SEMUA perkara yang memberi manfaat pada kita itulah rezeki. ---> apa yang saya faham, itu konteks rezeki yang sebenar.

Namun, kadang-kadang kita sakit kepala, stress, bagai nak pecah kepala fikir macamana nak jemput rezekiNya. Dah buat macam-macam usaha, namun rezeki belum muncul tiba. Di sinilah cabarannya, cabaran untuk sabar dan merasai kemanisan ujian dengan menerima tarbiah dariNya.

Umpamanya saya dah 2 hari runningkan suatu design tapi masih tak hasilkan datanya. Mulanya bila disemak, designnya ada masalah. Dah diubah, cuba pendekkan runtime tapi masih lagi masalah. Rezeki untuk memahami sesuatu perlakuan juga darinya walaupun bekerja dengan software namun hakikatnya KEFAHAMAN adalah dariNya. Sehingga kini masih cuba runkan design tersebut. Harap kejap lagi ada ilham sebagai solusinya.

Ok satu soalan saya tanya, mahu tak sahabat-sahabat belajar FORMULA REZEKI?
Nak selesaikan soalan matematik pun ada formula, untuk jemput rezeki juga ada formula REZEKI
Ada satu kisah yang ustaz ebit cerita semasa ceramahnnya:

"Ketika Nabi Musa a.s diperintahkan oleh Allah SWT untuk memukul sebiji batu,maka Nabi Musa pun memukul batu tersebut lapisan demi lapisan sehingga ke lapisan yang ke tujuh.Pada lapisan yang ketujuh itu Nabi Musa a.s menemui seekor ulat ada di dalam batu tersebut dan bersama dengan ulat itu adalah sehelai daun yang segar.Sambil itu,Nabi Musa a.s mendengar ulat itu bertasbih," Subhanna man yarani, wa yasma’u kalami, wa ya’rifu maqami, wa yarzuquni, wa la yansani" maksud tasbih "Aku yakin Allah Maha Melihat,Allah Maha Mengetahui di mana aku berada,Dia yang memberi rezeki kepada aku,Dia tidak pernah lupa pada aku." Lantas siapakah yang meletakkan daun yang segar itu bagi makanan ulat yang duduknya di dalam batu yang berlapis tujuh?

Kesimpulannya: Rezeki ALLAH luas dan tidak terjangkau diakal kita dan DIA maha mengetahui.

OK, siapa yang mahu FORMULA REZEKI, sila ke link ini

-> Rahsia Tarik Rezeki



PS : Formula ini sesuai bagi mereka yang mahu menjemput rezekiNya dalam semua segi sama ada kerjaya, emosi, kecukupan wang, keluruhan rohani, bebas daripada sifat malas, dengki, dan yang paling utama formula ini akan menghasilkan sesuatu impak dalam kehidupan seharian terutama dalam aspek REZEKI.


Panduan Rezeki Melimpah Ruah, formula rezeki, jemput rezeki, murah rezeki, rezeki murah, rezeki berkat, tips rezeki

formula rezeki, menarik rezeki, rezeki melimpah, kebahagiaan hati, kekayaan harta, kekayaan jiwa, keberkatan hidup, sedekah dan rezeki, dhuha dan rezeki, nak kaya, duit bukan rezeki, konsep rezeki, minta rezeki, mohon rezeki, rezeki luarbiasa, syukur rezeki, rezeki tak disangka, nikmat rezeki
 
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,516
Likes
2
Points
38
Offline
#33


Rata-rata kehidupan manusia bangun pagi-pagi dah mula tugas untuk cari REZEKI kan?
Tapi adakah yang sudah tahu FORMULA REZEKI?

ya benar,
ada yang pergi bekerja
ada yang berniaga
ada yang ke sekolah ke kelas
ada yang mula tawarkan servis
ada yang mula menulis buku, ebook
ada yang hasilkan video tutorial
ada yang ke tapak binaan
ada yang melukis peta
ada yang mencari ilham masakan
ada yang berfikir mahu mencebur diri dalam niaga
ada yang mula buat training dan consultancy
dan lain-lainkan.....


Ini tidak lain tidak bukan untuk jemput rezekiNya.
ya benar REZEKI itu daripadaNya
ya benar kita perlu berusaha untuk dapatkan REZEKI
tapi kadang-kadang tanpa kita buat apa-apa kita dapat REZEKI ada tak?
sebab REZEKI itu daripadaNya. Sebab DIA segalaNya. Bukan sebab lain.

Choppp, rezeki bukan sahaja wang, ilmu yang baik, anak-anak yang baik, keluarga yang baik, kawan-kawan yang baik, sahabat maya yang baik, masa yang bermanfaat juga, dan SEMUA perkara yang memberi manfaat pada kita itulah rezeki. ---> apa yang saya faham, itu konteks rezeki yang sebenar.

Namun, kadang-kadang kita sakit kepala, stress, bagai nak pecah kepala fikir macamana nak jemput rezekiNya. Dah buat macam-macam usaha, namun rezeki belum muncul tiba. Di sinilah cabarannya, cabaran untuk sabar dan merasai kemanisan ujian dengan menerima tarbiah dariNya.

Umpamanya saya dah 2 hari runningkan suatu design tapi masih tak hasilkan datanya. Mulanya bila disemak, designnya ada masalah. Dah diubah, cuba pendekkan runtime tapi masih lagi masalah. Rezeki untuk memahami sesuatu perlakuan juga darinya walaupun bekerja dengan software namun hakikatnya KEFAHAMAN adalah dariNya. Sehingga kini masih cuba runkan design tersebut. Harap kejap lagi ada ilham sebagai solusinya.

Ok satu soalan saya tanya, mahu tak sahabat-sahabat belajar FORMULA REZEKI?
Nak selesaikan soalan matematik pun ada formula, untuk jemput rezeki juga ada formula REZEKI
Ada satu kisah yang ustaz ebit cerita semasa ceramahnnya:

"Ketika Nabi Musa a.s diperintahkan oleh Allah SWT untuk memukul sebiji batu,maka Nabi Musa pun memukul batu tersebut lapisan demi lapisan sehingga ke lapisan yang ke tujuh.Pada lapisan yang ketujuh itu Nabi Musa a.s menemui seekor ulat ada di dalam batu tersebut dan bersama dengan ulat itu adalah sehelai daun yang segar.Sambil itu,Nabi Musa a.s mendengar ulat itu bertasbih," Subhanna man yarani, wa yasma’u kalami, wa ya’rifu maqami, wa yarzuquni, wa la yansani" maksud tasbih "Aku yakin Allah Maha Melihat,Allah Maha Mengetahui di mana aku berada,Dia yang memberi rezeki kepada aku,Dia tidak pernah lupa pada aku." Lantas siapakah yang meletakkan daun yang segar itu bagi makanan ulat yang duduknya di dalam batu yang berlapis tujuh?

Kesimpulannya: Rezeki ALLAH luas dan tidak terjangkau diakal kita dan DIA maha mengetahui.

OK, siapa yang mahu FORMULA REZEKI, sila ke link ini

-> Rahsia Tarik Rezeki



PS : Formula ini sesuai bagi mereka yang mahu menjemput rezekiNya dalam semua segi sama ada kerjaya, emosi, kecukupan wang, keluruhan rohani, bebas daripada sifat malas, dengki, dan yang paling utama formula ini akan menghasilkan sesuatu impak dalam kehidupan seharian terutama dalam aspek REZEKI.


Panduan Rezeki Melimpah Ruah, formula rezeki, jemput rezeki, murah rezeki, rezeki murah, rezeki berkat, tips rezeki
formula rezeki, menarik rezeki, rezeki melimpah, kebahagiaan hati, kekayaan harta, kekayaan jiwa, keberkatan hidup, sedekah dan rezeki, dhuha dan rezeki, nak kaya, duit bukan rezeki, konsep rezeki, minta rezeki, mohon rezeki, rezeki luarbiasa, syukur rezeki, rezeki tak disangka, nikmat rezeki
 
Top